· 

De eerste maand van 2021 voor Kim Van T Verlaat.

Twintig-eenentwintig. Het ligt toch niet zo lekker in de mond. Maar, de eerste maand zit erop! De eerste bladzijde is geschreven. Januari was een drukke maand. Dit weekend zijn de eerste dagen dat ik even achterover kon leunen – naast het trainen uiteraard – en dat kon ik wel even gebruiken.

 

Ik draaide in januari vier mooie trainingsweken. Mooie trainingen kunnen draaien en met name de krachttrainingen beginnen zijn vruchten af te werpen. Steeds hongeriger voor een seizoen dat hopelijk gaat starten op de geplande data. Ook was deze maand er toch weer één van aanpassen op loopgebied. Een terugval van de achilles en kort last van de knie maakt het toch weer schakelen; zowel mentaal als fysiek. Onderhand blijft het dagelijks doen van oefeningen essentieel, dus vervelen doe ik me niet snel. Opnieuw ben ik wel weer back on track maar ik klop dat soort opmerkingen liever direct af.

 

Never ever give up

Een maand vol trainen stond de vorige periode in het teken van plannen door een druk studieproject. Voor 6 weken lang was ik deel van een zogenaamde nieuwsredactie: elke dag nieuwsberichten produceren. Dat project kwam twee dagen terug ten einde en zo kon ik eindelijk echt een dag achterover leunen. Ook stond er deze maand een tentamen op de agenda, maar – het zal eens niet – deze werd verplaatst vanwege corona.

Ondanks de drukte heb ik deze maand elke dag iets opgeschreven waar ik dankbaar voor ben. Ik zag het eerder al voorbij komen op Instagram, maar het helpt echt om de mooie dingen in elke dag te zien (aanrader dus!). Onder andere het weekendje thuis, een van de sporthelden zijn van Nissewaard, sneeuw in Sittard, vrienden die voor me klaar stonden, cadeautje van opa en oma, coffee to-go, uitslapen en een uitgebreid ontbijt stonden op dat lijstje.

Daarbij maakte ik ook een lijst met doelen voor 2021. Doelen op sportief vlak, maar ook een lange hike maken in Oostenrijk, meer foto’s maken en boeken lezen staan zwart op wit! Of de sportieve doelen allemaal haalbaar zijn blijft onzeker voor de komende tijd. Waar we eigenlijk onder de zon hadden getraind op dit moment zitten we nog altijd in het koude Nederland. Wel wedstrijden in het vooruitzicht maar nog geen concrete planning. Iets dat niemand in de hand heeft. De komende tijd zal nog altijd basiswerk blijven op het gebied van trainen en de studiedruk neemt gelukkig wat af. Daarbij kan ik ook langzaamaan gaan kijken naar het einde van dit studiejaar in medio maart. Beter naar het seizoen toewerken kan haast niet.

 

Zorg voor jezelf en voor anderen in deze moeilijke tijden.

Veel liefde,

Kim.

 

Twintig-eenentwintig. Het ligt toch niet zo lekker in de mond. Maar, de eerste maand zit erop! De eerste bladzijde is geschreven. Januari was een drukke maand. Dit weekend zijn de eerste dagen dat ik even achterover kon leunen – naast het trainen uiteraard – en dat kon ik wel even gebruiken.

 

Ik draaide in januari vier mooie trainingsweken. Mooie trainingen kunnen draaien en met name de krachttrainingen beginnen zijn vruchten af te werpen. Steeds hongeriger voor een seizoen dat hopelijk gaat starten op de geplande data. Ook was deze maand er toch weer één van aanpassen op loopgebied. Een terugval van de achilles en kort last van de knie maakt het toch weer schakelen; zowel mentaal als fysiek. Onderhand blijft het dagelijks doen van oefeningen essentieel, dus vervelen doe ik me niet snel. Opnieuw ben ik wel weer back on track maar ik klop dat soort opmerkingen liever direct af.

 

Never ever give up

Een maand vol trainen stond de vorige periode in het teken van plannen door een druk studieproject. Voor 6 weken lang was ik deel van een zogenaamde nieuwsredactie: elke dag nieuwsberichten produceren. Dat project kwam twee dagen terug ten einde en zo kon ik eindelijk echt een dag achterover leunen. Ook stond er deze maand een tentamen op de agenda, maar – het zal eens niet – deze werd verplaatst vanwege corona.

Ondanks de drukte heb ik deze maand elke dag iets opgeschreven waar ik dankbaar voor ben. Ik zag het eerder al voorbij komen op Instagram, maar het helpt echt om de mooie dingen in elke dag te zien (aanrader dus!). Onder andere het weekendje thuis, een van de sporthelden zijn van Nissewaard, sneeuw in Sittard, vrienden die voor me klaar stonden, cadeautje van opa en oma, coffee to-go, uitslapen en een uitgebreid ontbijt stonden op dat lijstje.

Daarbij maakte ik ook een lijst met doelen voor 2021. Doelen op sportief vlak, maar ook een lange hike maken in Oostenrijk, meer foto’s maken en boeken lezen staan zwart op wit! Of de sportieve doelen allemaal haalbaar zijn blijft onzeker voor de komende tijd. Waar we eigenlijk onder de zon hadden getraind op dit moment zitten we nog altijd in het koude Nederland. Wel wedstrijden in het vooruitzicht maar nog geen concrete planning. Iets dat niemand in de hand heeft. De komende tijd zal nog altijd basiswerk blijven op het gebied van trainen en de studiedruk neemt gelukkig wat af. Daarbij kan ik ook langzaamaan gaan kijken naar het einde van dit studiejaar in medio maart. Beter naar het seizoen toewerken kan haast niet.

 

Zorg voor jezelf en voor anderen in deze moeilijke tijden.

Veel liefde,

Kim.