· 

Leer de SC Botlekspelers kennen.

Ook bij SC Botlek moeten zij het nog altijd doen zonder de drukke en gezellige zaterdagen op Sportpark De Brug. Iedereen baalt daar enorm van en wat hadden zij het graag anders gezien. Maar helaas, dit zit er voorlopig nog even niet in......

 

Om toch nog een beetje de voetbalzaterdagen te herleven, heeft SC Botlek de reeks “Leer de speler kennen” in het leven geroepen. Iedere week een kort interview met één van de selectiespelers en een daarbij horend “dreamteam” van de beste spelers waarmee hij heeft samengespeeld.


Aflevering 13 met de speler met één van de beste traptechnieken van de selectie: Mickey Remy.

Wat is jouw naam en hoe oud ben je?

Mijn naam is Mickey Remy en ik ben onlangs 20 jaar geworden.

 

Wat is jouw favoriete positie in het veld?

Mijn favoriete positie in het veld is op 10. Naast die plek heb ik in mijn jeugd ook in de voorhoede gespeeld en was mijn favoriete positie daar linksbuiten.

 

Hoe lang speel jij al bij SC Botlek?

Ik ben in de jeugd begonnen bij SC Botlek en heb daarna een paar uitstappen gemaakt naar andere clubs. Bij elkaar denk ik dat dit mijn 9e/10e jaar is bij SC Botlek

 

Bij welke clubs heb jij allemaal gespeeld?

De clubs waar ik heb gespeeld zijn: SC Botlek (9-10 jaar), VV Spijkenisse (2 jaar C3), vv Hekelingen (1,5 jaar A1, half jaar 1e).

 

Wat doe jij om fit te blijven tijdens de corona-crisis?

Om fit te blijven heb ik in mijn vrije tijd veel gevoetbald en krachtoefeningen gedaan met vrienden van mij. Zelf volg ik een Sportopleiding en ben dus ook daar actief.

 

Wie is jouw moeilijkste tegenstander geweest waar jij ooit tegen hebt gespeeld?

Ik heb geen moeilijkste tegenstander waar ik tegen heb gespeeld omdat ik nog niet genoeg ervaring heb in het seniorenvoetbal. Wel had ik tegen Alexandria ‘66 altijd moeite om uit de voeten te kunnen.

 

Wie is jouw favoriete trainer geweest onder wie jij hebt mogen werken?

Mijn favoriete trainer waaronder ik heb gespeeld is Jordi van Baarle, dit omdat hij veel vertrouwen in mij had en wij als team onder hem goed gepresteerd hebben. Ik vond hem de fijnste trainer omdat hij heel fanatiek is, wat ik ook ben. EN natuurlijk mijn vader (Paul Remy).

 

Wanneer jij jouw “dreamteam” zou mogen samenstellen, met spelers waarmee jij samen hebt gespeeld, hoe zou deze er dan uit zien?

Het is dat jullie mijzelf al als aanvoerder hebben gekozen, want als ik zou mogen kiezen was de aanvoerder Bennie Blokland!

 

 

Volgende week aflevering 14 met een speler wiens achternaam altijd wordt vergeleken met één van de irritantste muziekinstrumenten die er bestaan!


Hierbij alweer aflevering 12 van “Leer de speler kennen” met vandaag een speler die, ondanks zijn werk, niet de minste trainingsopkomst heeft: Lester Ricardo van Kaam.

Wat is jouw naam en hoe oud ben je?

Mijn naam is Lester Ricardo van Kaam en ik ben 33 jaar oud.

 

Wat is jouw favoriete positie in het veld?

Mijn favoriete positie is op 6 en het liefst dan een blok met 2 controlerende middenvelders.

 

Hoe lang speel jij al bij SC Botlek?

Ik ben nu bezig met het 3e seizoen waarvan we alleen het eerste seizoen dat ik bij SC Botlek kwam een vol seizoen gedraaid hebben, toen nog onder leiding van hoofdtrainer Arjan Vuik. Onder leiding van hoofdtrainer Ad Reijtenbagh stopte het seizoen in maart 2020 door corona. Onder leiding van de huidige hoofdtrainer John Stougje zijn we nog niet eens zover gekomen in het huidige seizoen (ook door corona).

 

Bij welke clubs heb jij allemaal gespeeld?

Ik heb het langst bij VV Rozenburg gespeeld. Daarna enkele uitstapjes gemaakt, te weten: 1 seizoen FC Blankenburg, 1 seizoen VV Hoogvliet, 1 seizoen VV Pernis en nu dus bij SC Botlek.

 

Wat doe jij om fit te blijven tijdens de corona-crisis?

Ik combineer eigenlijk al heel lang kickboksen én voetballen en ben dus altijd wel met sport bezig. Sinds corona ons nu al ongeveer een jaar binnenhoudt kan je weinig. Gelukkig kan ik, als ik 2 weken weg ben voor werk, nog wel trainen maar vaak heb ik daar geen zin in na 12 uurtjes werken. Dan wil je gewoon lekker douchen, eten en even relaxen. Hoe dan ook, ik maak er tijd voor vrij en probeer wel een beetje te roeien en wat aan gewichten te trekken. Laatst heb ik wel een intervaltraining gedaan om de spierpijn na de eerste

zaterdagtraining alvast tegen te gaan.

 

Wie is jouw moeilijkste tegenstander geweest waar jij ooit tegen hebt gespeeld?

Misschien niet de moeilijkste maar wel de snelste. Ik speelde met VV Rozenburg uit tegen vv Nieuwenhoorn en ik stond rechtsback. Ik weet het nog wel, tegenover het neefje van ene Bazoer, schijnt. Ik heb zijn gezicht nooit kunnen zien want ik zag alleen maar zijn hielen. Wat was die snel...we gingen er ook af met 5-1 ofzo. Alle voorzetten kwamen van mijn kant....

 

Wie is jouw favoriete trainer geweest onder wie jij hebt mogen werken?

Ik heb bij VV Rozenburg Erik de Ridder als trainer gehad. Hij had zelf de gehele jeugd van Feyenoord doorlopen maar was nooit doorgebroken. Deze man had zulke goede trainingsstof en maakte je gewoon echt beter als speler en wist je ook te motiveren. Wat ik mooi vond is dat hij helemaal uit zijn stekker kon gaan en je helemaal kon afbranden. We hadden hem ook een bijnaam gegeven: "No Nek" omdat hij helemaal geen nek had. Met Erik behaalden we toen de reserve eerste klasse wat echt een hele leuke sterke competitie was.

Wanneer jij jouw “dreamteam” zou mogen samenstellen, met spelers waarmee jij samen hebt gespeeld, hoe zou deze er dan uit zien?

Als ik heel eerlijk ben zou ik het liefst een andere spits neerzetten, maar ik weet dat deze spits alle stukjes stiekem leest en er ook een keer graag zelf in zou willen staan!

Zie afbeelding.

 

 

Volgende week aflevering 13 met een speler die, ondanks zijn leeftijd en (weinig) gespeelde wedstrijden, in een 1e elftal meteen al alle vrije trappen en penalty’s kon opeisen door zijn weerzinwekkende traptechniek. Kenners zeggen dat deze is aangeleerd in de tijd dat deze speler in de B1 bij SC Botlek speelde door de assistent-trainer van dat team.


Aflevering 11 van “Leer de speler kennen” met een speler die ieder jaar tegen de trainer zegt dat hij eigenlijk op een andere positie hoort te spelen.

 

Wat is jouw naam en hoe oud ben je?

Mijn naam is Patrick Klaris en ik ben 30 jaar oud.

 

Wat is jouw favoriete positie in het veld?

Mijn favoriete positie is linksbuiten. Ik weet alleen zelf ook dat mijn beste positie linksback is haha. Ik vind het leuker om aan te vallen maar helaas ben ik beter in verdedigen.

 

Hoe lang speel jij al bij SC Botlek?

Ik ben nu bezig aan mijn 8e seizoen bij SC Botlek.

 

Bij welke clubs heb jij allemaal gespeeld?

Ik heb tot mijn 6e in Rotterdam gewoond. Hier heb ik een aantal trainingen meegedaan bij CVV. Toen ik naar Spijkenisse verhuisde heb ik tot de B-tjes bij VV Spijkenisse gevoetbald. Hierna heb ik de overstap naar vv Hekelingen gemaakt omdat ik ineens buiten de selectie viel bij VV Spijkenisse. In de senioren heb ik 1 seizoen bij vv Hekelingen in het 1e gespeeld. Vervolgens ben ik weer terug gegaan naar VV Spijkenisse en heb ik 1 jaar in het 2e gevoetbald. Na dat jaar ben ik bij SC Botlek terecht gekomen en ben hier nooit meer weg gegaan. Ik heb na een lange en mooie periode besloten om toch de overstap te maken naar vv Hekelingen. Ik ben nog nooit kampioen geworden in de senioren en ik hoop dat ik dit met vv Hekelingen kan bereiken.

 

Wat doe jij om fit te blijven tijdens de corona-crisis?

Ik doe eigenlijk niet heel veel meer dan anders. Die enkele keren dat ik voor mezelf heb hardgelopen zijn te verwaarlozen. Wel doe ik altijd aan wat kracht training, dit ben ik tijdens corona ook gewoon blijven doen. Op die manier blijf je toch wel een beetje fit.

 

Wie is jouw moeilijkste tegenstander geweest waar jij ooit tegen hebt gespeeld?

In de 2e klasse hebben we een hoop goede tegenstanders gehad. Degene die mij echt is bijgebleven is Brian Smits van VV Brielle. Ik vind het als back altijd fijn om sprintduels uit te vechten langs de zijlijn. Hij rende alleen nauwelijks en gaf iedere bal die hij kreeg met zijn fraaie traptechniek direct voor. Als ik het mij goed herinner heeft hij die wedstrijd een goal én een assist gegeven.

 

Wie is jouw favoriete trainer geweest onder wie jij hebt mogen werken?

De beste trainer die ik heb gehad is Rinus Schrijver, ook bekend als IJzeren Rinie. In de jeugd heb ik vooral als linksbuiten gespeeld. Bij vv Hekelingen ook nog en bij VV Spijkenisse werd ik meer een linksback. Toen ik bij SC Botlek kwam onder Rinus wilde ik alleen maar aanvallen en liet ik mijn verdedigende taken soms voor wat het was. Rinus heeft mij echt omgeturnd tot linksback. Op dat moment vond ik dat niet zo leuk maar later ben ik wel gaan inzien dat hij het bij het rechte eind had. Onder hem ben ik mij meer gaan focussen op het verdedigen in plaats van aanvallen, wat voor een linksback toch de eerste prioriteit is.

Wanneer jij jouw “dreamteam” zou mogen samenstellen met spelers waarmee jij samen hebt gespeeld, hoe zou deze er dan uit zien?

In mijn dreamteam zitten een hoop jongens van SC Botlek. Hier heb ik natuurlijk ook de meeste jaren gevoetbald,

 

Volgende week aflevering 12 met een speler die vanwege zijn werk maar de helft van de contributie hoeft te betalen aangezien hij er evenveel niet als wel kan zijn.


Hierbij aflevering 10 van “Leer de speler kennen”. Deze week met een oud profspeler.

Wat is jouw naam en hoe oud ben je?

Mijn naam is Jermaine van Pijkeren en ik ben 29 jaar oud.

 

Wat is jouw favoriete positie in het veld?

Mijn favoriete positie is moeilijk te zeggen. Ik vind het leuk om op meerdere posities te spelen, dat kan zijn van de laatste linie tot aan de voorhoede. Keeper is uiteraard de uitzondering hierop, je moet een beetje gek zijn om op doel te willen staan dus hier pas ik voor.

Hoe lang speel jij al bij SC Botlek?

Ik ben nu bezig aan mijn vierde seizoen bij SC Botlek

 

Bij welke clubs heb jij allemaal gespeeld?

Ik ben mijn voetballoopbaan begonnen bij vv Hekelingen. Hierna ben ik naar de C-tjes van VV Spijkenisse gegaan. Bij VV Spijkenisse heb ik vier seizoenen gespeeld. Daarna draaide ik in de B1 een super seizoen, waardoor er diverse clubs zich bij VV Spijkenisse meldden. Op de één of andere rare manier wisten ze deze interesse vanuit het bestuur niet te melden bij mijn ouders, waardoor ik uiteindelijk alleen nog maar bij FC Dordrecht terecht kon.

Bij FC Dordrecht heb ik ook vier seizoenen gevoetbald, waaronder in het eerste elftal. Na mijn avontuur in Dordrecht werd ik door NAC Breda binnengehaald. Hier heb ik één seizoen gevoetbald. Op ongeveer de helft van dit seizoen heb ik mijn knie geblesseerd en dit betekende ook gelijk het einde van mijn voetbalcarrière. Ik ben vervolgens nog vier seizoenen bij SteDoCo gaan voetballen. Hierna heb ik er bewust voor gekozen om te spelen op een “lager niveau” bij een club in de buurt. Gezelligheid staat bij mij redelijk hoog op het lijstje en wat ook mijn keus versterkte om te kiezen voor SC Botlek was dat hier redelijk wat vrienden van mij spelen.

 

Wat doe jij om fit te blijven tijdens de corona-crisis?

Ik heb een tijdje helemaal niks gedaan en vond het allemaal wel prima. Mijn vrouw en ik zijn inmiddels twee kinderen verder en het is fijn om zoveel mogelijk tijd met hen door te brengen. De laatste maand ben ik bezig met personal training en dit was hoognodig.

 

Wie is jouw moeilijkste tegenstander geweest waar jij ooit tegen hebt gespeeld?

Karim El Ahmadi! Ik speelde net bij het eerste elftal van FC Dordrecht en hadden een benefietwedstrijd tegen Feyenoord. Ik wist nog dat ik dacht dat het wel zou moeten lukken omdat het geen sterke voetballer was. Voetballend was hij echter zo goed dat ik snel van deze gedachtegang ben afgestapt. Ik speelde overigens wel een hele sterke wedstrijd.

 

Wie is jouw favoriete trainer geweest onder wie jij hebt mogen werken?

Theo Bos. Theo had mij als jonge jongen zelf bij het eerste elftal van FC Dordrecht gehaald en ik voelde me hierdoor erg gevleid. Uiteraard viel er over zijn voetballend inzicht niet te twisten maar ook buiten het veld wist hij mij te bereiken. Ik weet nog wel dat ik op trainingskamp was gaan stappen en tien minuten voor aanvang van onze bosloop thuis kwam. Hij stond mij op te wachten bij de ingang van ons hotel. Ik was doodsbang en dacht dat ik weggestuurd zou worden. Tegen mijn verwachtingen in zei hij dat ik me snel moest gaan omkleden maar dat hij het wel begreep en dat hij zelf ook jong is geweest. Tijdens het hardlopen in het bos moest ik samen met hem voorop lopenen hij hield hierbij zo’n hoog tempo aan dat we de rest van de groep uit het oog verloren. Dit was zijn manier om mij te straffen en ik vond het geweldig. Maar geloof me, het was niet fijn om met een kater en zonder slaap zoiets te moeten volbrengen. Uiteindelijk kreeg hij midden in het seizoen de diagnose kanker en heb ik eigenlijk, tot zijn einde, geen contact meer met hem gehad. 

Wanneer jij jouw “dreamteam” zou mogen samenstellen, met spelers waarmee jij samen hebt gespeeld, hoe zou deze er dan uit zien? 

Zie afbeelding.

 

 

 

Volgende week aflevering 11 met een speler die na 24 jaar voetballen nog steeds niet weet op welke positie hij nou het beste tot zijn recht komt. Helaas speelt hij aankomend seizoen niet meer voor onze club, maar wij hopen dat hij voor zijn eerste officiële wedstrijd bij zinnen komt en terugkomt naar de mooiste club van Nissewaard!


Hierbij de negende aflevering van “Leer de speler kennen”. Deze week met de grootste clubhopper van onze selectie!

Wat is jouw naam en hoe oud ben je?

Mijn naam is Kevin Rijsdijk en ik ben pas 35 jaar oud.

 

Wat is jouw favoriete positie in het veld?

Ik had het liefst 40 keer per seizoen gescoord maar omdat ik eigenlijk helemaal niet kan voetballen ben ik maar gaan keepen. Dus keeper is mijn favoriete positie.

 

Hoe lang speel jij al bij SC Botlek?

Dit is mijn 2e periode bij SC Botlek. De 1e periode heb ik 3,5 jaar bij deze club gespeeld en nu weer 1 (corona)seizoen.

 

Bij welke clubs heb jij allemaal gespeeld?

Heb je ff? In de jeugd begonnen als spits bij Zwart-Wit’28. Daarna 7 jaar in de jeugd bij DRL als keeper. Toen de overstap gemaakt naar vv Hekelingen waar ik in de C1 begon. Het jaar erna de B1 en vervolgens op 16-jarige leeftijd in het 1e omdat alle keepers stopten. Na vv Hekelingen ben ik naar Jai Hind (heet nu SV Rotterdam United) gegaan en hierna weer terug naar vv Hekelingen. Na vv Hekelingen voor 2 jaar naar WCR, 1 jaar naar vv Nieuwenhoorn, 2 jaar naar SCO’63, 1 jaar naar SC Feyenoord, 2 jaar naar PSV Poortugaal en toen weer naar SC Botlek. Kort uitstapje (1 maandje) naar Pernis en nu, 10 kilo later, weer terug bij SC Botlek.

 

Wat doe jij om fit te blijven tijdens de corona-crisis?

Gelukkig trainen we weer op dinsdagavond en zaterdag. Verder heb ik niet veel gedaan na mijn knieoperatie. Sinds een aantal weken weer wat krachttraining en wat fietsen.

 

Wie is jouw moeilijkste tegenstander geweest waar jij ooit tegen hebt gespeeld?

Moeilijkste tegenstander…. lastig, maar dan zeg ik het Neptunus van een jaar of 12 geleden met al die oud-profs denk ik.

 

Wie is jouw favoriete trainer geweest onder wie jij hebt mogen werken?

Als veldtrainer heb ik denk ik met Richard Koutstaal de meeste prijzen gepakt. Hij kon echt een groep creëren die voor elkaar werkte. Met PSV Poortugaal nam hij het halverwege over en wonnen wij er 10 op rij en promoveerden naar de 1e klasse . Als keeperstrainer heb ik heel veel geleerd van Ruud Heijser bij WCR, een gouden vent en super fanatiek.

 

Wanneer jij jouw “dreamteam” zou mogen samenstellen, met spelers waarmee jij samen hebt gespeeld, hoe zou deze er dan uit zien?

Ik denk dat ik door alle wisselingen van clubs niet eens meer weet met wie ik allemaal samen heb gespeeld. Het kan dus best zo zijn dat ik spelers vergeet! Mag ik er ook 12 opstellen? Ik heb in heel mijn carriere nog nooit een grensrechter gehad die zoveel punten pakte voor je club, dus die hoort hier ook bij! Ja mag dat? Super, dan komt daar sowieso HENK KRAAK! (zie afbeelding).

 

 

Volgende week aflevering 10 én de Paasspecial. Houd Facebook en de SC Botlek-site dus in de gaten, 2 interviews in plaats van 1!


Hierbij aflevering 8 van “Leer de speler kennen.” Dit keer met een speler die, ondanks zijn leeftijd, nog altijd voorop in de strijd gaat. 

Wat is jouw naam en hoe oud ben je?

Mijn naam is Jubertien (Bonky) Mariana en ik ben nog NIET oud! Ik ben 27 (+10) jaar!

 

Wat is jouw favoriete positie in het veld?

Mijn favoriete positie is spits of aanvallend middenvelder. Ik hou ervan om te scoren en om anderen in een scoringspositie te zetten.

 

Hoe lang speel jij al bij SC Botlek?

Ik ben begonnen in seizoen 2004 en heb hier gespeeld t/m seizoen 2012. Hierna kwam het niet meer uit met mijn werk. Nu speel ik hier alweer 2 seizoenen. In totaal is dit dus mijn 10e jaar.

 

Bij welke clubs heb jij allemaal gespeeld?

Ik ben begonnen in de jeugd bij PSV Poortugaal en heb in de selecties gespeeld van RHS Rijnmond Hoogvliet, Meeuwenplaat en SC Botlek.

 

Wat doe jij om fit te blijven tijdens de corona-crisis?

Om heel eerlijk te zijn heb ik in gedachten erg vaak hardgelopen en krachttraining gedaan. In de uitvoering is het er alleen niet van gekomen, haha. Wanneer straks het nieuwe seizoen begint ben ik weer fit en sta ik klaar voor mijn club.

 

Wie is jouw moeilijkste tegenstander geweest waar jij ooit tegen hebt gespeeld?

Ik kan geen keus maken tussen Rhoon, OVV en/of HBSS. Dit zijn alle drie clubs waar wij het altijd lastig tegen hebben. Het zijn altijd leuke wedstrijden, die op en neer gaan, maar helaas staan wij toch regelmatig met lege handen na het laatste fluitsignaal.

 

Wie is jouw favoriete trainer geweest onder wie jij hebt mogen werken?

 

Ik heb 2 trainers die ik niet meer vergeet, te weten Bert van de Lijn en Martin Klomp. Deze 2 trainers lijken totaal niet op elkaar maar beiden hadden iets speciaals voor mij. Onder deze trainers heb ik zelf ook het beste gepresteerd.

Wanneer jij jouw “dreamteam” zou mogen samenstellen, met spelers waarmee jij samen hebt gespeeld, hoe zou deze er dan uit zien?

Zie afbeelding.

 

Volgende week aflevering 9 met een echte clubhopper, die uiteindelijk zijn liefde voor SC Botlek heeft gevonden en niet meer weg te denken is. Een speler die, ondanks zijn leeftijd, meer uren op een FIFA-veld heeft gestaan dan de afgelopen 2 seizoenen op een echte grasmat..


Hierbij de 7e aflevering van “Leer de speler kennen”. Ditmaal met een speler die al op 15-jarige leeftijd zijn debuut maakte in ons 1e elftal!

 

Wat is jouw naam en hoe oud ben je?

Mijn naam is Xavier Demmendaal en ik ben 19 jaar oud.

 

Wat is jouw favoriete positie in het veld?

Mijn favoriete positie is centraal-verdediger. Het liefst als rechter centrale maar links gaat mij ook prima af.

 

Hoe lang speel jij al bij SC Botlek?

Ik ben in de F-jes begonnen bij SC Botlek en ik ben hier altijd blijven spelen. Dit is mijn 12e seizoen nu waarvan het 3e jaar in de selectie.

 

Bij welke clubs heb jij allemaal gespeeld?

Ik ben SC Botlek altijd trouw gebleven, dus ik heb alleen gespeeld bij de mooiste club van Nissewaard.

 

Wat doe jij om fit te blijven tijdens de corona-crisis?

Toen bekend werd dat het voetbal 'stilgelegd' ging worden ben ik begonnen met sporten in de sportschool. Toen ook die dicht ging moet ik eerlijk zeggen dat ik een tijdje stil heb gezeten. Sinds een paar weken probeer ik 1 á 2 keer per week hard te lopen.

 

Wie is jouw moeilijkste tegenstander geweest waar jij ooit tegen hebt gespeeld?

Het is lastig om één specifieke speler aan te wijzen, maar als ik er één moet kiezen is het toch wel de spits van HBSS. In een wedstrijd, waarin wij 3-1 voorstonden, werd hij er rond de 70e minuut in-gewisseld en schoot hij er 3 binnen waardoor we met een 3-4 nederlaag van het veld gingen.

 

Wie is jouw favoriete trainer geweest onder wie jij hebt mogen werken?

 

Mijn favoriete trainer is Kevin Kouwenhoven. Onder hem heb ik 2 jaar in de C-tjes gespeeld en zijn we, helaas op het nippertje, geen kampioen geworden. Dat we veel wedstrijden wonnen hielp natuurlijk voor de sfeer maar buiten dat waren het 2 superleuke én leerzame jaren met hem als trainer!

 

 

Wanneer jij jouw “dreamteam” zou mogen samenstellen, met spelers waarmee jij samen hebt gespeeld, hoe zou deze er dan uit zien?

Zie afbeelding.

 

 

Volgende week aflevering 8 met één van onze oudste spelers, maar die zich nog altijd 26 voelt! Een speler met een echte winnaarsmentaliteit en iemand die, ondanks zijn leeftijd, er altijd voor de volle 100% voor gaat!

 

 

 


Hierbij de zesde aflevering van "Leer de speler kennen." Deze aflevering met één van de helft van één van de 5 (!) broers die wij in onze selectie hebben spelen.

Wat is jouw naam en hoe oud ben je?

Mijn naam is Stef Oppong en ik ben 25 jaar oud.

 

Wat is jouw favoriete positie in het veld?

Ik speel het liefste als rechtsbuiten maar ook als half of aan de linkerkant vind ik leuk. Als ik maar speel, dan vind ik het al snel goed.

 

Hoe lang speel jij al bij SC Botlek?

Ik ben begonnen bij SC Botlek in de voetbalschool, tot ongeveer 6 jaar later. Vervolgens heb ik een kort voetbalavontuur van 2 jaar gehad bij VV Spijkenisse, gevolgd door een 3-jarige (voetbal)pauze. In de A (JO19) ben ik weer gaan voetballen tot aan heden. In totaal is dat rond de 12 jaar als ik het goed zeg.

 

Bij welke clubs heb jij allemaal gespeeld?

Naast SC Botlek heb ik 2 seizoenen gespeeld bij VV Spijkenisse in de D en in de C. Verder ben ik trouw (geweest) aan de mooiste club van Gemeente Nissewaard.

 

Wat doe jij om fit te blijven tijdens de corona-crisis?

Ik probeer in beweging te blijven door te voetballen, basketballen, skateboarden en hardlopen. Momenteel ben ik alleen herstellende van een schouderoperatie, dus lig ik voornamelijk op de bank. Gelukkig is er genoeg tijd om weer fit te worden voor volgend seizoen.

 

Wie is jouw moeilijkste tegenstander geweest waar jij ooit tegen hebt gespeeld?

Er is niemand zo moeilijk geweest om tegen te spelen als Kevin “Ibi” Elfering op de training. Mijn enkels hebben er nog regelmatig nachtmerries van.

 

Wie is jouw favoriete trainer geweest onder wie jij hebt mogen werken?

We hebben dit seizoen helaas geen “normaal” seizoen kunnen spelen, maar ik ga toch voor de huidige trainer John Stougje. Ik denk dat hij mij precies weet te raken en ik denk dat wij een goede klik hebben (en hij heeft mij tot nu toe altijd opgesteld, hahaha).

Wanneer jij jouw “dreamteam” zou mogen samenstellen, met spelers waarmee jij samen hebt gespeeld, hoe zou deze er dan uit zien?

 

Wanneer ik mijn broer niet opneem in dit team hebben wij denk ik ruzie tot aan kerst. Ik ga mijn best doen een plekje voor hem te bedenken, hahaha (zie afbeelding).

 

Volgende week aflevering 7 met één van de jongste selectiespelers (die al bijna ervaren is in het senioren voetbal) en die zijn debuut in het 1e elftal van SC Botlek maakte op 15 jarige leeftijd.


De vijfde aflevering van “Leer de speler kennen”.

Dit keer een selectiespeler die drie keer in de week helemaal vanuit Amsterdam naar Spijkenisse komt om te voetballen en sinds zijn (zware) blessure dit zelfs doet als assistent van onze hoofdtrainer.

Wat is jouw naam en hoe oud ben je?

Mijn naam is Jordy de Winter en ik ben 30 jaar.

 

Wat is jouw favoriete positie in het veld?

Mijn favoriete positie is middenveld. Vóór mijn blessure was ik een speler met een hoop loopvermogen die zowel verdedigend als aanvallend zijn steentje kon bijdrage aan het team.

 

Hoe lang speel jij al bij SC Botlek?

Ik speel sinds 2012 bij SC Botlek. Dit is dus mijn 9e jaar bij de selectie. Dit is het eerste jaar dat ik zowel als selectie speler áls assistent bij SC Botlek actief ben.

 

Bij welke clubs heb jij allemaal gespeeld?

Ik heb alle jeugdelftallen van Feyenoord doorlopen tot de JO19. In mijn eerste jaar als senior speelde ik bij Wit-Rood-Wit (het oude VV Brielle). Daarna heb ik 1 jaar bij vv Hekelingen gespeeld en vervolgens bij SC Botlek.

 

Wat doe jij om fit te blijven tijdens de corona-crisis?

Ik speel veel golf. Dat is niet heel intensief maar je wandelt wel lange afstanden. Ik ben anderhalf jaar geleden geblesseerd geraakt en was redelijk op de weg terug. Al is het op deze leeftijd toch wel lastig om iedere keer na een blessure de motivatie te vinden om volledig op herstel te focussen.

 

Wie is jouw moeilijkste tegenstander geweest waar jij ooit tegen hebt gespeeld?

Er komt geen tegenstander in mij op die zoveel indruk heeft gemaakt dat ik hem heb onthouden hahaha.

 

Wie is jouw favoriete trainer geweest onder wie jij hebt mogen werken?

In mijn periode bij SC Botlek kon ik goed overweg met zowel Rinus Schrijver (wij werden kampioen onder hem in de 3e klasse) als met Richard Koutstaal (speelden elke keer mee voor promotie naar de 2e klasse).

 

Wanneer jij jouw “dreamteam” zou mogen samenstellen, met spelers waarmee jij samen hebt gespeeld, hoe zou deze er dan uit zien?

Lastige vraag zeg, ik heb met een hoop spelers samengespeeld. Ik neem aan dat ik mijzelf gewoon in de basis mag zetten toch…..? (zie afbeelding).

 

 

 

 

Volgende week aflevering 6 met één van de broers die samenspelen in de selectie. Weten jullie overigens hoeveel broers wij totaal in de selectie hebben?


De 4e aflevering van onze editie "Leer de speler kennen": keeper Patrick de Zoete.

Wat is jouw naam en hoe oud ben je?

 

Mijn naam is Patrick de Zoete en ik ben 30 jaartjes jong.

 

Wat is jouw favoriete positie in het veld?

Mijn favoriete positie is keeper.

 

Hoe lang speel jij al bij SC Botlek?

Ik speel al vanaf de F-jes bij SC Botlek. Vanaf het moment dat ik mocht voetballen heb ik mij aangemeld bij deze club. In 2015 heb ik eventjes gekeken of het gras groener was aan de “overkant”, maar daarna toch weer teruggekeerd op het oude en vertrouwde nest.

 

Bij welke clubs heb jij allemaal gespeeld?

 

Ik heb in 2015 één jaar bij NBSVV gespeeld, maar dit was voor mij toen toch een “pondje” te ver.

 

 

Wat doe jij om fit te blijven tijdens de corona-crisis?

Nadat wij te horen kregen dat wij niet meer mochten trainen was ik regelmatig in de sportschool te vinden. Toen deze dicht gingen ben ik het hardlopen weer gaan oppakken. Dit probeer ik af te wisselen met een beetje skaten. Zo blijf je toch nog fit en groei je niet helemaal dicht

 

Wie is jouw moeilijkste tegenstander geweest waar jij ooit tegen hebt gespeeld?

Phoe, dat zijn er wel een hoop geweest. Als ik toch moet kiezen, kies ik voor DVO in het jaar dat de coronacrisis kwam. In die wedstrijd, die wij bij hen speelden, werden wij helemaal weggetikt. Zij waren tactisch zo sterk, dat wij niet wisten waar wij het zoeken moesten. Wij werden echt van het kastje naar de muur gestuurd.

Wie is jouw favoriete trainer geweest onder wie jij hebt mogen werken?

Mijn favoriete trainer is Rinus Schrijver. Hij heeft de seizoenen dat hij bij ons trainer was, iedereen zo fit gekregen en het maximale uit de ploeg gehaald. Mede door hem, én door ons fantastische aanvalsduo, werden wij kampioen in de 3e klasse.

 

Wanneer jij jouw “dreamteam” zou mogen samenstellen, met spelers waarmee jij samen hebt gespeeld, hoe zou deze er dan uit zien?

Zie afbeelding.

 

 

Volgende week deel 5 met één van de selectie spelers die misschien wel het verliefdst op het spelletje voetbal is en hier heel veel voor over heeft…..


Aflevering 3 met een speler die helaas nooit met zijn broer samen (tegelijk) voor SC Botlek 1 heeft gespeeld.

Wat is jouw naam en hoe oud ben je?

Mijn naam is Bennie Blokland en ik ben 19 jaar.

 

Wat is jouw favoriete positie in het veld?

Mijn favoriete positie is die van allround middenvelder. Ik ben een lopende speler die zowel aanvallend als verdedigend zijn werk doet.

 

Hoe lang speel jij al bij SC Botlek?

Ik kwam in de JO15 (C-selectie) bij SC Botlek. Ik speel totaal nu 6 jaar hier, waarvan 3,5 jaar in de selectie.

 

Bij welke clubs heb jij allemaal gespeeld?

Ik ben begonnen in de jeugd bij SC Botlek, waarna ik na een stage bij Feyenoord bij VV Spijkenisse terecht kwam. Daar heb ik 7 jaar gespeeld tot ik daarna weer terug ben gekomen bij de club waar het voor mij allemaal begonnen is. Hier heb ik 1 jaar in de JO15 gespeeld, 1 jaar in de JO17 en 1 jaar in de JO19 voordat ik bij de selectie mocht aansluiten.

 

Wat doe jij om fit te blijven tijdens de corona-crisis waarin jij niet mag trainen?

Nadat wij te horen kregen dat wij niet meer mochten trainen ben ik begonnen met sporten in de sportschool. Verrassend genoeg ging dat heel lekker en vond ik het nog leuk ook! Helaas kwam daar ook weer een einde aan door de strengere maatregelen en sindsdien probeer ik zoveel mogelijk hard te lopen.

 

Wie is jouw moeilijkste tegenstander geweest waar jij ooit tegen hebt gespeeld?

Mijn moeilijkste tegenstander waar ik tegen heb gevoetbald is lastig om te bepalen, ik loop natuurlijk nog maar 3,5 jaar mee bij het 1e elftal. Wanneer ik specifiek 1 speler moet aanwijzen dan denk ik dat ik mijn oud teamgenoot O’neal Maatsen kies. Hoe hij speelt als tegenstander is zo verschrikkelijk moeilijk. Hij is in het veld zo wendbaar, dat is bijna abnormaal!

 

Wie is jouw favoriete trainer geweest onder wie jij hebt mogen werken?

Mijn favoriete trainer is ook de trainer waarvan ik het meest heb geleerd en dat is René Bal. Hij was mijn trainer in veel jeugdteams bij VV Spijkenisse. Hij heeft mij de “basis” bijgebracht waar ik nog steeds profijt van heb tijdens het voetballen. 

Wanneer jij jouw “dreamteam” zou mogen samenstellen, met spelers waarmee jij samen hebt gespeeld, hoe zou deze er dan uit zien?

 

Doordat ik nog niet zo lang bij de selectie speel en er niet heel veel wisselingen zijn geweest, kies ik toch een paar spelers waarmee ik in de jeugd heb gespeeld. Het is mijn dreamteam, dus ik mag kiezen haha (zie afbeelding).


Aflevering 2 met deze week de speler met de meeste goals voor SC Botlek 1, die nu nog actief is.

1. Wat is jouw naam en hoe oud ben je?

Mijn naam is Mike Kortsmit en ik ben 34 jaar.

 

2. Wat is jouw favoriete positie in het veld?

Mijn favoriete positie in het veld is spits.

 

3. Hoe lang speel jij al bij SC Botlek?

Dit is mijn 12e seizoen dat ik bij SC Botlek speel.

 

4. Bij welke clubs heb jij allemaal gespeeld?

Ik ben begonnen met voetballen bij VV Spijkenisse. Daar heb ik t/m de 1e jaar A-junioren gespeeld. Hierna de overstap gemaakt naar vv Hekelingen waar ik 1 jaar in de A-junioren heb gespeeld en daarna nog 3 jaar lang in de selectie. Het seizoen daarna gekozen voor een tussenjaar in een lager elftal. Na dat seizoen op gesprek geweest bij SC Botlek waarna de keuze eigenlijk heel simpel was en sindsdien speel ik dus bij onze club!

 

5. Wat doe jij om fit te blijven tijdens de corona-crisis?

Om heel eerlijk te zijn moet ik bekennen dat het antwoord daarop ‘vrijwel niets’ is. We kunnen momenteel vrij weinig en buiten een rondje gaan hardlopen is echt totaal niet mijn ding. Gelukkig loop ik op mijn werk meer dan genoeg. Veel lichaamsbeweging aangezien je de gehele dag door bezig bent dus dat scheelt een hoop.

 

6. Wie is jouw moeilijkste tegenstander geweest waar jij ooit tegen hebt gespeeld?

De moeilijkste tegenstander waar ik ooit tegen hebben mogen spelen is denk ik toch in de tijd bij vv Hekelingen geweest. We speelden een bekerwedstrijd tegen de topamateurs van dat moment, te weten Ter Leede, die meerdere oud-profs in hun selectie had. De hele wedstrijd niks te vertellen hebben, continue onder druk staan. Maar net via dat ene momentje, die ene vrije trap zelf binnen koppen. Uiteindelijk werd het 1-1 en helaas vlogen we er na penalty's alsnog uit. Zonde natuurlijk, maar niemand die er om gaf. Zo’n resultaat tegen zo’n elftal was al een overwinning op zich. Ik denk een mooi stukje bewijs dat er altijd een kans is, zolang je er maar met zijn allen keihard voor werkt.

 

7. Wie is jouw favoriete trainer geweest onder wie jij hebt mogen werken?

Dat vind ik een lastige keuze en daarom ga ik toch voor 3 namen kiezen. Ten eerste het koppel Bert van der Lijn en Peter Hoek. Mijn eerste seizoen(en) bij SC Botlek de trainers van ons 1e elftal onder wie ik een geweldige tijd heb gehad en waarmee we zijn gepromoveerd. Daarnaast John Kleijn van vv Hekelingen destijds. Waar alles precies in elkaar viel na een slechte start, we kampioen werden en elke training op het scherpst van de snede was. 

8. Wanneer jij jouw “dreamteam” zou mogen samenstellen, met spelers waarmee jij samen hebt gespeeld, hoe zou deze er dan uit zien?

 

Poeh! Nog een hele lastige vraag, zeker aangezien je in al die jaren met zoveel spelers hebt samengespeeld. Denk dat er op heel veel posities dan ook echt wel meerdere keuzes zijn, maar als ik er dan toch 11 "moet" kiezen die je wel eens in één team had willen zien, dan is dit mijn dreamteam (zie afbeelding).


Hierbij de eerste 1e aflevering! En met wie had SC Botlek anders moeten beginnen dan met de aanvoerder van het 1e elftal? Micky Loendersloot aan het woord.

1. Wat is jouw naam en hoe oud ben je?

Micky Loendersloot en ik ben 29 jaar.

 

2. Wat is jouw favoriete positie in het veld?

Ik speel het liefste centraal achterin, rechts of links maakt niet uit.

 

3. Hoe lang speel jij al bij SC Botlek?

Ik ben momenteel bezig aan mijn 7e seizoen in de selectie van SC Botlek.

 

4. Bij welke clubs heb jij allemaal gespeeld?

Ik heb in de jeugd van VV Spijkenisse gespeeld waarna ik naar de B-selectie ging van vv Hekelingen. Hier heb ik mijn debuut gemaakt in het 1e elftal. Na vv Hekelingen ben ik naar OHVV gegaan. Nu speel ik alweer bijna 7 jaar op sportpark De Brug bij SC Botlek.

 

5. Wat doe jij om fit te blijven tijdens de corona-crisis nu je niet kan trainen zoals normaal?

Wat doe ik om fit te blijven? Nou, ik moet heel eerlijk zeggen dat ik in het begin niks deed. Sinds een week of 2 probeer ik nu 1 of 2 keer in de week te gaan hardlopen maar dit valt niet mee hoor, hahaha!

 

6. Wie is jouw moeilijkste tegenstander geweest waar jij ooit tegen hebt gespeeld?

De moeilijkste tegenstander was denk ik VOC in mijn tijd bij vv Hekelingen. Als ik het mij goed herinner gingen wij met 9-1 van de mat. De broertjes Verhaar speelden daar toentertijd. Jeetje, wat een team was dat zeg! De mooiste goal was toen trouwens wel van Joey Kleijn. Hij nam de ere-treffer voor zijn rekening door de bal met een stift over de keeper heen te schieten.

 

7. Wie is jouw favoriete trainer geweest onder wie jij hebt mogen werken?

Dit is ongetwijfeld Peter Marcel Nauta in mijn tijd bij OHVV. Ik heb van hem echt het meeste geleerd, zonder mijn andere trainers te kort te doen. Wij hadden daar ook echt een goed elftal en ik denk ook dat ik onder hem mijn beste jaren heb gehad.

8. Wanneer jij jouw “dreamteam” zou mogen samenstellen, met spelers waarmee jij samen hebt gespeeld, hoe zou deze er dan uit zien?

Een favoriet team vind ik wel heel moeilijk om te kiezen. Ik heb met een hoop goede spelers gespeeld, maar als ik er dan toch 11 zou moeten kiezen, dan zou mijn ‘dreamteam’ er als volgt uitzien (zie afbeelding):