· 

Leer de SC Botlekspelers kennen.

Ook bij SC Botlek moeten zij het nog altijd doen zonder de drukke en gezellige zaterdagen op Sportpark De Brug. Iedereen baalt daar enorm van en wat hadden zij het graag anders gezien. Maar helaas, dit zit er voorlopig nog even niet in......

 

Om toch nog een beetje de voetbalzaterdagen te herleven, heeft SC Botlek de reeks “Leer de speler kennen” in het leven geroepen. Iedere week een kort interview met één van de selectiespelers en een daarbij horend “dreamteam” van de beste spelers waarmee hij heeft samengespeeld.


Hierbij de 4e aflevering van onze editie "Leer de speler kennen": keeper Patrick de Zoete.

Wat is jouw naam en hoe oud ben je?

 

Mijn naam is Patrick de Zoete en ik ben 30 jaartjes jong.

 

Wat is jouw favoriete positie in het veld?

Mijn favoriete positie is keeper.

 

Hoe lang speel jij al bij SC Botlek?

Ik speel al vanaf de F-jes bij SC Botlek. Vanaf het moment dat ik mocht voetballen heb ik mij aangemeld bij deze club. In 2015 heb ik eventjes gekeken of het gras groener was aan de “overkant”, maar daarna toch weer teruggekeerd op het oude en vertrouwde nest.

 

Bij welke clubs heb jij allemaal gespeeld?

 

Ik heb in 2015 één jaar bij NBSVV gespeeld, maar dit was voor mij toen toch een “pondje” te ver.

 

 

Wat doe jij om fit te blijven tijdens de corona-crisis?

Nadat wij te horen kregen dat wij niet meer mochten trainen was ik regelmatig in de sportschool te vinden. Toen deze dicht gingen ben ik het hardlopen weer gaan oppakken. Dit probeer ik af te wisselen met een beetje skaten. Zo blijf je toch nog fit en groei je niet helemaal dicht

 

Wie is jouw moeilijkste tegenstander geweest waar jij ooit tegen hebt gespeeld?

Phoe, dat zijn er wel een hoop geweest. Als ik toch moet kiezen, kies ik voor DVO in het jaar dat de coronacrisis kwam. In die wedstrijd, die wij bij hen speelden, werden wij helemaal weggetikt. Zij waren tactisch zo sterk, dat wij niet wisten waar wij het zoeken moesten. Wij werden echt van het kastje naar de muur gestuurd.

Wie is jouw favoriete trainer geweest onder wie jij hebt mogen werken?

Mijn favoriete trainer is Rinus Schrijver. Hij heeft de seizoenen dat hij bij ons trainer was, iedereen zo fit gekregen en het maximale uit de ploeg gehaald. Mede door hem, én door ons fantastische aanvalsduo, werden wij kampioen in de 3e klasse.

 

Wanneer jij jouw “dreamteam” zou mogen samenstellen, met spelers waarmee jij samen hebt gespeeld, hoe zou deze er dan uit zien?

Zie afbeelding.

 

 

Volgende week deel 5 met één van de selectie spelers die misschien wel het verliefdst op het spelletje voetbal is en hier heel veel voor over heeft…..


Aflevering 3 met een speler die helaas nooit met zijn broer samen (tegelijk) voor SC Botlek 1 heeft gespeeld.

Wat is jouw naam en hoe oud ben je?

Mijn naam is Bennie Blokland en ik ben 19 jaar.

 

Wat is jouw favoriete positie in het veld?

Mijn favoriete positie is die van allround middenvelder. Ik ben een lopende speler die zowel aanvallend als verdedigend zijn werk doet.

 

Hoe lang speel jij al bij SC Botlek?

Ik kwam in de JO15 (C-selectie) bij SC Botlek. Ik speel totaal nu 6 jaar hier, waarvan 3,5 jaar in de selectie.

 

Bij welke clubs heb jij allemaal gespeeld?

Ik ben begonnen in de jeugd bij SC Botlek, waarna ik na een stage bij Feyenoord bij VV Spijkenisse terecht kwam. Daar heb ik 7 jaar gespeeld tot ik daarna weer terug ben gekomen bij de club waar het voor mij allemaal begonnen is. Hier heb ik 1 jaar in de JO15 gespeeld, 1 jaar in de JO17 en 1 jaar in de JO19 voordat ik bij de selectie mocht aansluiten.

 

Wat doe jij om fit te blijven tijdens de corona-crisis waarin jij niet mag trainen?

Nadat wij te horen kregen dat wij niet meer mochten trainen ben ik begonnen met sporten in de sportschool. Verrassend genoeg ging dat heel lekker en vond ik het nog leuk ook! Helaas kwam daar ook weer een einde aan door de strengere maatregelen en sindsdien probeer ik zoveel mogelijk hard te lopen.

 

Wie is jouw moeilijkste tegenstander geweest waar jij ooit tegen hebt gespeeld?

Mijn moeilijkste tegenstander waar ik tegen heb gevoetbald is lastig om te bepalen, ik loop natuurlijk nog maar 3,5 jaar mee bij het 1e elftal. Wanneer ik specifiek 1 speler moet aanwijzen dan denk ik dat ik mijn oud teamgenoot O’neal Maatsen kies. Hoe hij speelt als tegenstander is zo verschrikkelijk moeilijk. Hij is in het veld zo wendbaar, dat is bijna abnormaal!

 

Wie is jouw favoriete trainer geweest onder wie jij hebt mogen werken?

Mijn favoriete trainer is ook de trainer waarvan ik het meest heb geleerd en dat is René Bal. Hij was mijn trainer in veel jeugdteams bij VV Spijkenisse. Hij heeft mij de “basis” bijgebracht waar ik nog steeds profijt van heb tijdens het voetballen. 

Wanneer jij jouw “dreamteam” zou mogen samenstellen, met spelers waarmee jij samen hebt gespeeld, hoe zou deze er dan uit zien?

 

Doordat ik nog niet zo lang bij de selectie speel en er niet heel veel wisselingen zijn geweest, kies ik toch een paar spelers waarmee ik in de jeugd heb gespeeld. Het is mijn dreamteam, dus ik mag kiezen haha (zie afbeelding).


Aflevering 2 met deze week de speler met de meeste goals voor SC Botlek 1, die nu nog actief is.

1. Wat is jouw naam en hoe oud ben je?

Mijn naam is Mike Kortsmit en ik ben 34 jaar.

 

2. Wat is jouw favoriete positie in het veld?

Mijn favoriete positie in het veld is spits.

 

3. Hoe lang speel jij al bij SC Botlek?

Dit is mijn 12e seizoen dat ik bij SC Botlek speel.

 

4. Bij welke clubs heb jij allemaal gespeeld?

Ik ben begonnen met voetballen bij VV Spijkenisse. Daar heb ik t/m de 1e jaar A-junioren gespeeld. Hierna de overstap gemaakt naar vv Hekelingen waar ik 1 jaar in de A-junioren heb gespeeld en daarna nog 3 jaar lang in de selectie. Het seizoen daarna gekozen voor een tussenjaar in een lager elftal. Na dat seizoen op gesprek geweest bij SC Botlek waarna de keuze eigenlijk heel simpel was en sindsdien speel ik dus bij onze club!

 

5. Wat doe jij om fit te blijven tijdens de corona-crisis?

Om heel eerlijk te zijn moet ik bekennen dat het antwoord daarop ‘vrijwel niets’ is. We kunnen momenteel vrij weinig en buiten een rondje gaan hardlopen is echt totaal niet mijn ding. Gelukkig loop ik op mijn werk meer dan genoeg. Veel lichaamsbeweging aangezien je de gehele dag door bezig bent dus dat scheelt een hoop.

 

6. Wie is jouw moeilijkste tegenstander geweest waar jij ooit tegen hebt gespeeld?

De moeilijkste tegenstander waar ik ooit tegen hebben mogen spelen is denk ik toch in de tijd bij vv Hekelingen geweest. We speelden een bekerwedstrijd tegen de topamateurs van dat moment, te weten Ter Leede, die meerdere oud-profs in hun selectie had. De hele wedstrijd niks te vertellen hebben, continue onder druk staan. Maar net via dat ene momentje, die ene vrije trap zelf binnen koppen. Uiteindelijk werd het 1-1 en helaas vlogen we er na penalty's alsnog uit. Zonde natuurlijk, maar niemand die er om gaf. Zo’n resultaat tegen zo’n elftal was al een overwinning op zich. Ik denk een mooi stukje bewijs dat er altijd een kans is, zolang je er maar met zijn allen keihard voor werkt.

 

7. Wie is jouw favoriete trainer geweest onder wie jij hebt mogen werken?

Dat vind ik een lastige keuze en daarom ga ik toch voor 3 namen kiezen. Ten eerste het koppel Bert van der Lijn en Peter Hoek. Mijn eerste seizoen(en) bij SC Botlek de trainers van ons 1e elftal onder wie ik een geweldige tijd heb gehad en waarmee we zijn gepromoveerd. Daarnaast John Kleijn van vv Hekelingen destijds. Waar alles precies in elkaar viel na een slechte start, we kampioen werden en elke training op het scherpst van de snede was. 

8. Wanneer jij jouw “dreamteam” zou mogen samenstellen, met spelers waarmee jij samen hebt gespeeld, hoe zou deze er dan uit zien?

 

Poeh! Nog een hele lastige vraag, zeker aangezien je in al die jaren met zoveel spelers hebt samengespeeld. Denk dat er op heel veel posities dan ook echt wel meerdere keuzes zijn, maar als ik er dan toch 11 "moet" kiezen die je wel eens in één team had willen zien, dan is dit mijn dreamteam (zie afbeelding).


Hierbij de eerste 1e aflevering! En met wie had SC Botlek anders moeten beginnen dan met de aanvoerder van het 1e elftal? Micky Loendersloot aan het woord.

1. Wat is jouw naam en hoe oud ben je?

Micky Loendersloot en ik ben 29 jaar.

 

2. Wat is jouw favoriete positie in het veld?

Ik speel het liefste centraal achterin, rechts of links maakt niet uit.

 

3. Hoe lang speel jij al bij SC Botlek?

Ik ben momenteel bezig aan mijn 7e seizoen in de selectie van SC Botlek.

 

4. Bij welke clubs heb jij allemaal gespeeld?

Ik heb in de jeugd van VV Spijkenisse gespeeld waarna ik naar de B-selectie ging van vv Hekelingen. Hier heb ik mijn debuut gemaakt in het 1e elftal. Na vv Hekelingen ben ik naar OHVV gegaan. Nu speel ik alweer bijna 7 jaar op sportpark De Brug bij SC Botlek.

 

5. Wat doe jij om fit te blijven tijdens de corona-crisis nu je niet kan trainen zoals normaal?

Wat doe ik om fit te blijven? Nou, ik moet heel eerlijk zeggen dat ik in het begin niks deed. Sinds een week of 2 probeer ik nu 1 of 2 keer in de week te gaan hardlopen maar dit valt niet mee hoor, hahaha!

 

6. Wie is jouw moeilijkste tegenstander geweest waar jij ooit tegen hebt gespeeld?

De moeilijkste tegenstander was denk ik VOC in mijn tijd bij vv Hekelingen. Als ik het mij goed herinner gingen wij met 9-1 van de mat. De broertjes Verhaar speelden daar toentertijd. Jeetje, wat een team was dat zeg! De mooiste goal was toen trouwens wel van Joey Kleijn. Hij nam de ere-treffer voor zijn rekening door de bal met een stift over de keeper heen te schieten.

 

7. Wie is jouw favoriete trainer geweest onder wie jij hebt mogen werken?

Dit is ongetwijfeld Peter Marcel Nauta in mijn tijd bij OHVV. Ik heb van hem echt het meeste geleerd, zonder mijn andere trainers te kort te doen. Wij hadden daar ook echt een goed elftal en ik denk ook dat ik onder hem mijn beste jaren heb gehad.

8. Wanneer jij jouw “dreamteam” zou mogen samenstellen, met spelers waarmee jij samen hebt gespeeld, hoe zou deze er dan uit zien?

Een favoriet team vind ik wel heel moeilijk om te kiezen. Ik heb met een hoop goede spelers gespeeld, maar als ik er dan toch 11 zou moeten kiezen, dan zou mijn ‘dreamteam’ er als volgt uitzien (zie afbeelding):