· 

Schaatsplezier bij IJsclub Nooit Gedacht.

14-02-2021.

Wintersportweek in eigen land!

Afgelopen week hebben we kunnen genieten van een week lang schaatsplezier op onze baan! We willen alle vrijwilligers, bezoekers en schaatsers bedanken voor hun aanwezigheid!

 

Wil jij jouw paar schaatsen doneren aan de club of een financiële bijdrage doen? Lees in de link hoe dit kan!

 

 

Blik samen met ons terug op deze fantastische week in deze blog.

 

13-02-2021.

Het was vrijdag een bijzonder mooie dag op de ijsbaan. De zon scheen, er stond een windje en de temperatuur bleef net onder het vriespunt hangen. Kortom de perfecte formule voor een mooie dag op het ijs.

 

Veel mensen hebben genoten van de ijsbaan. Door de tijdslot was het niet te druk. Vanaf zaterdag 13 februari is de baan geopend voor zowel leden als niet leden van de ijsbaan. Iedereen is welkom!!! Voor niet leden is de entree €4,50. De entree kan zowel per pin als contant betaald worden. Reserveren van een tijdslot is verplicht. Er zijn nieuwe tijdslots toegevoegd op de website. Klik hier om te reserveren.

 

De conditie van de baan

De ijsdikte is over de gehele baan goed. Op zijn dikste plek is de baan 9,3 centimeter dik. Op zijn minste dikke stuk is de baan 7,7 centimeter dik. Dit is een prima ijsdikte om veilig het ijs op te kunnen. Deze ijsdikte hebben we dan ook echt wel nodig omdat het ijs niet super sterk is. Er is namelijk iets bijzonders aan de hand. Door de gevallen sneeuw ligt er tussen de verschillende ijslagen een soort isolatielaagje van sneeuw over het ijs. Hierdoor is het super lastig geweest om de baan open te doen en hebben we een dag langer moeten wachten dan we hadden gehoopt. Door de sneeuw en de harde wind van het begin van het weekend is de baan aan de zuid-west zijde dan ook niet super glad. Het is hier oppassen.

 

Door de vele uren die de vrijwilligers op de baan aanwezig zijn geweest is het mogelijk geweest de baan vrijdag toch helemaal te openen. Er is in totaal zo'n 5 keer een nieuwe waterlaag aangebracht waardoor laagje voor laagje de baan opnieuw is opgebouwd.

Ook vrijdag avond zijn de vrijwilligers weer tot laat in de avond bezig geweest om de baan zo vlak mogelijk te maken. Kom jij morgen genieten van het resultaat?

 

Jouw nieuwe paar schaatsen.

hWil jij morgen of zondag het ijs op maar kwam je erachter dat je jouw schaatsen niet kunt vinden? Zijn ze net te klein of is het leer uitgedroogd? Wij helpen je uit de brand. Bekijk ons aanbod op de website. Je bestelling zetten we dan voor je klaar en die kan je bij ons komen ophalen. We zijn er al vanaf 10.00 uur. Het hele aanbod bekijk je hier.

 

Foto's en media

Wil jij nog meer op de hoogte gehouden worden door ons? We hebben ook insta! Volg ons op @ijsclubnooitgedachtoudenhoorn. Vergeet ons niet te vermelden in je bericht. Heb je nou een andere leuke foto gemaakt op het ijs? Dan vinden we het erg leuk om deze foto te ontvangen. Stuur jouw foto op naar info@ijscluboudenhoorn.nl.


Vanaf zaterdag 13 februari is de ijsbaan geopend voor leden en niet-leden!

12-02-2021.

Ben jij geen lid, maar wil je wel komen schaatsen in Oudenhoorn? Dat kan vanaf zaterdag 14 februari. Reserveren van een tijdslot op onze baan is verplicht. Reserveer per tijdslot met het aantal personen dat je graag zou willen komen. Iedereen mag 1 tijdslot reserveren. Dubbele reserveringen worden automatisch verwijderd.

Alle info vind je op deze pagina:

https://www.ijscluboudenhoorn.nl/.../ijsclub-nooitgedacht...

 

 


Donderdag 11 februari is de krabbelbaan en 400 meterbaan open.

11-02-2021.

Was jij erbij woensdag, en heb je genoten? Morgen nog meer schaatsplezier. Wat hebben we een fantastische eerste dag gehad op het ijs. De condities waren goed, het zonnetje scheen en de tijdslots werkte goed. Door het harde werken van de vrijwilligers kan op donderdag zowel de krabbelaar als de 400-meterbaan geopend worden.

 

De krabbelbaan

Glibberen en glijden. Voor een hoop mensen was het weer even wennen op de baan. Toch ging het na een aantal rondjes bij iedereen alweer een stuk beter. De baan is weer geprepareerd en vannacht vriest deze weer opnieuw aan. De krabbelbaan zal de gehele dag geopend zijn.

 

De 400-meterbaan

Na veel laagjes aanbrengen is ook de 400-meterbaan vanaf donderdag geopend zijn zolang het veilig is. Maar hoe zat het ookalweer? De snelle rijders houden de binnenbocht aan, ga je iets langzamer? Dan pak je de buitenbocht. Hellaas mag er niet in trijntjes gereden worden. In tweetallen mag wel!

 

Dus nog even op een rijtje:

·        Treintje rijden is verboden

·        Op de gehele ijsbaan geldt een verplichte afstand van 1,5 meter voor alle volwassenen

·        Schaatsen voor volwassenen is in groepen van maximaal 2 personen (exclusief trainer) toegestaan

·        Op het terrein naast het ijs geldt het dringende advies een mondkapje te dragen

·        Alle basis regels vanuit de overheid blijven van kracht: bij twijfel thuis blijven, niezen in je elleboog, houd 1,5 meter afstand naast het ijs

·        Om te kunnen blijven schaatsen moet iedereen zich aan de regels houden

·        Vanaf 13 jaar geldt naast het ijs een maximale groepsgrootte van 2 personen

 

Voel je welkom!

Heb je een tijdslot gereserveerd? Dan zien we je graag morgen. Nieuwe tijdslots zijn weer op de website gezet. 


It giet oan!!!

10-02-2021.

TV Rijnmond kwam langs. De korte reportage ziet u hier.

LinqMedia/SOVP kwam langs. De reportage is te zien op de LINQMedia- en SOVP Facebookpagina.

 

Het is nog even keihard werken, maar het gaat lukken. IJsclub “Nooitgedacht” in Oudenhoorn opent woensdag de baan voor leden zodat ze kunnen schaatsen. “Het is koud genoeg, ’s nachts en overdag. De omstandigheden zijn ideaal om ijsvorming te krijgen”, aldus bestuurslid Arno Rosendaal.

 

Het ijs wordt nog wel flink opgeknapt, want de sneeuw heeft het ijs geen goed gedaan. “De sneeuw is van het ijs af en we leggen er nu nog een beetje water op zodat het mooi kan aanvriezen.”

Nooitgedacht heeft een krabbelbaan van twaalf vierkante meter en een vierhonderd meter wedstrijdbaan. “Bij de wedstrijdbaan gaan we vandaag met een waterwagen over het ijs heen, zodat ook daar extra laagjes kunnen ontstaan.”

 

Schaatskriebels

Aan de vrijwilligers is amper te merken dat ze al uren staan te bikkelen in de kou. “Het kriebelt bij ons helemaal. Wij zijn geïnjecteerd met ijs”, grapt Johan Rosendaal. “Zodra het begint te vriezen leven we op.”

Johan is ook schaatsenslijper. Mensen kunnen de schaatsen bij de club afgeven en dan krijgen ze die een dag later weer scherp terug. “Ik heb al zeker twintig paar gedaan. Je merkt gewoon dat mensen nu zenuwachtig worden.”

Alleen met aanmelding

Arno wil nog wel even duidelijk maken: “Kom niet als je niet aangemeld bent. Want dan moet je echt rechtsomkeer maken.” Dat heeft natuurlijk alles te maken met de coronamaatregelen. De ijsbaan heeft voor leden tijdsloten van een uur gemaakt, waarop ze zich kunnen aanmelden. In de kantine wordt geen eten en drinken verkocht. 

 

“We kunnen open, maar wel met de handrem erop. Dat is vervelend, maar als dit is wat we kunnen bieden, dan doen we dat heel graag.”


9-2-2021.

De krabbelbaan gaat open!

Op woensdag 10 februari zal de krabbelbaan geopend zijn. De baan ligt er goed bij, de vrijwilligers zijn er klaar voor, jij ook?

 

Er is de laatste dagen hard gewerkt. Hierdoor kan de krabbelaan op woensdag 10 februari open. Door Covid-19 is de baan alleen geopend voor leden die een tijdslot gereserveerd hebben. Heb je dit nog niet gedaan? Klik dan hier!

 

De 400-meterbaan

Met man en macht wordt er gewerkt om ook de 400 meterbaan te openen. Boeken voor een tijdslot is nu ook mogelijk op onze site. Naar alle waarschijnlijkheid is de gehele baan vanaf donderdag geopend. Voor reserveren 400 meterbaan klikt u hier!

 

Covid-19

We kunnen open, maar alleen als iedereen zich aan de coronamaatregelen houdt. Dat betekend dat de baan helaas niet geopend is voor toeschouwers en alle bezoekers de schaatssport actief moeten beoefenen.

Heb je vragen, stel deze gerust aan de vrijwilligers die zullen toezien op naleven van de regels. Óf bekijk ons protocol op de website.

8-2-2021.

Water op de baan! De vorst doet de rest.

Vandaag is de krabbelbaan volledig opnieuw onder water gezet, gelukkig kwam er geen sneeuw! Nu is het wachten tot de vorst de baan volledig opnieuw laat bevriezen. Ook worden de hekken vanavond neergezet.

 

Het is weer een drukke dag bij de IJsclub! De schaatsenslijpers zijn de hele ochtend en middag bezig geweest om de gebrachte schaatsen weer puntgaaf te maken. Deze avond worden de hekken geplaatst en ook gaan de reclame doeken op de hekken.

 

Het ijs.

De baanvrijwilligers hebben onder toeziend oog van de technische commissie de krabbelbaan opnieuw onder water gezet. Na wat bevroren slangen kon er aan de gang gegaan worden. Vanmorgen is de baan eerst nog een keer geveegd met de veegmachine. Daanra is laagje voor laagje het ijs opnieuw opgebouwd om zo een kraakhelder stukje ijs te maken. De krabbelbaan ziet er goed uit. Het is alleen nog afwachten tot de ijsmeester het ijs dik genoeg vind om verantwoord te kunnen gaan schaatsen. Het ziet er positief uit. Een voorzichtige voorspelling laat zien dat het ijs richting de 3,5 centimeter gaat op de krabbelbaan. Als deze bereikt is kan de krabbelbaan open.

 

De 400 meter baan wordt deze avond van bovenaf besproeid om zo een sterke ijslaag te krijgen. Vanmorgen was het ijs op de 400 meter baan gemiddeld 3 centimeter dik. Dit is helaas nog niet voldoende om open te kunnen. De 400 meterbaan heeft geen ondervloer waardoor we een dikkere laag nodig hebben dan op de krabbelbaan. We houden u op deze website op de hoogte wat de voorspellingen zijn.


08-02-2021.

Nieuwe tijdslots beschikbaar!

Er zijn nieuwe tijdslots op woensdag, donderdag en vrijdag beschikbaar.

Welke dagen kom jij?

Voorlopig kan er alleen gereserveerd worden voor de krabbelbaan.

www.ijscluboudenhoorn.nl


7-2-2021.

Winter update.

We zijn aan het schuiven. Zo kunnen we straks weer water op de baan laten lopen. We houden jullie op de hoogte!


6-2-2021

OPGELET!

Om te kunnen schaatsen bij IJslcub Nooitgedacht moet je lid zijn. Om deze reden kan je lid worden op de website. Lid worden voor het seizoen 2021 kan tot zondag 7 februari 2021 12:00uur. Nog geen lid? Schrijf je dan hier snel in. Jouw lidmaatschapsnummer ontvang je uiterlijk 7 februari.

6-2-2021.

Vanmiddag is Brent Biesheuvel live op de radio bij Radio Sport op Voorne Putten (LINQMEDIA). Luister om 16.35 uur live mee naar de voorbereidingen vanaf de baan op radio Sport op Voorne Putten. Klik op deze link om mee te luisteren. 

Live beeld: hier.


5-2-2021.

Wat gaat het weer doen? 

De schaatsen kunnen uit het vet, maar hoe dik moet het ijs zijn voordat je er veilig overheen kunt? En hoe lang duurt het voordat het die dikte bereikt? Zo groeit de ijsvloer.

Wat is een veilige ijsdikte? Iemand die in z’n eentje schaatst heeft genoeg aan 4 centimeter. Maar ja, zodra de eerste schaatser zich op het ijs waagt volgen er doorgaans meer. Voor enkele schaatsers moet de ijsvloer 4 tot 8 centimeter dik zijn, voor grotere groepen hebben we 8 tot 12 centimeter nodig.

 

Vooruitzichten

Overgang naar zeer koud winterweer! Op zondag veel sneeuw en een krachtige oostenwind waardoor de sneeuw kan verstuiven en er sneeuwduinen kunnen ontstaan. Er wordt nu 10 tot 15 centimeter sneeuw verwacht in het Rijnmondgebied.

Volgende week zien we wolkenvelden met soms zon en kan er nog een lichte sneeuwbui voorkomen. In de middag blijft het licht vriezen met maxima van -4 of -5 graden. In de nacht en ochtend matige vorst met minima tot rond -8 graden. Boven een sneeuwdek kan het sterk gaan afkoelen, maar dat is ook afhankelijk van de opklaringen en de hoeveelheid wind.

 

IJsgroeimodel

Het ijsgroeimodel berekent de watertemperatuur of (als de temperatuur onder nul komt) de ijsdikte van een laag stilstaand water van twee meter diep. Het model houdt rekening met de invloed van de temperatuur en met de afkoeling door de wind en verdamping. Ook de invloed van straling wordt in de modelberekeningen meegenomen. Straling zorgt overdag doorgaans voor opwarming, maar 's nachts kan uitstraling bij heldere hemel voor afkoeling zorgen. Al deze effecten worden in de berekeningen meegenomen.

5-2-2021

Schaatsen slijpen

Kwam jij er zojuist achter dat jouw schaatsen niet meer zo scherp waren als je dacht? Laat jouw schaatsen slijpen bij IJsclub Nooit Gedacht. 

Schaatsen brengen:

Zaterdag 6 februari tussen 10.00 en 13.00

Geslepen schaatsen ophalen:

Zondag 7 februari tussen 16.00 en 19.00

Adres: Molendijk 62a, Oudenhoorn 

Door Corona hebben we dit jaar maar 1 moment dat we slijpen.

 

Tijdslot boeken?

Wil jij er zeker van zijn dat je het ijs op kan? Reserveer dan een tijdslot. Reserveren is heel makkelijk via de IJsclub Nooit Gedacht website! 

Let op; tijdens het schaatsen zijn de corona-regels van kracht. Volg ten aller tijden de instructies op van de vrijwilligers. De kantine is gesloten en houd altijd 1,5 meter afstand van elkaar. Helaas is de IJsbaan gesloten voor publiek. Tijdslot boeken? Open hier.


4-2-2021.

Bestuurslid en vrijwilliger Arno Rosendaal: "Als we de weermodellen en de woorden van weerman Ed Aldus mogen geloven, dan zou het zomaar kunnen zijn dat het ijs net voldoende gaat zijn om de schaatsen eronder te binden. Maar het blijft natuur. Tot het laatste moment blijft het spannend."


Geen patat en drinken

Aan alles is gedacht in Oudenhoorn. Nooitgedacht heeft twee ijsbanen: een wedstrijdbaan van vierhonderd meter en een 'krabbelbaan' van twaalfhonderd vierkante meter. Op die laatste baan ligt een dun laagje water, dat op die manier eerder bevriest. Verder staan er hekken op het terrein om de veiligheid te garanderen.


Ook de coronaregels worden in acht genomen. Arno: "Als je hier wilt komen schaatsen, dan moet je van tevoren aangemeld zijn via onze website", zegt Rosendaal. Degene die heeft aangegeven om te komen schaatsen, krijgt dan een tijdsslot toegewezen. 
Bovendien krijgen leden van Nooitgedacht voorrang ten opzichte van niet-leden. Eenmaal op het terrein dien je je aan de coronamaatregelen te houden. Omkleden dient thuis te gebeuren. De horeca is logischerwijs dicht. Geen patat en drinken".

 

Dertig schaatsers op de baan

De IJsclub Nooitgedacht heeft twaalfhonderd leden. De toeloop is normaal gesproken honderden mensen per dag. Maar dat zal dit jaar niet zo zijn. De tijdsblokken zijn zo ingericht, dat er ruimte zit tussen bezoekers. Per tijdsblok, ongeveer drie kwartier tot een uur, zijn er maximaal dertig mensen welkom. Arno: "We verwachten helaas geen grote toeloop."

 

TV Rijnmond maakte een mooie reportage die hier terug te zien is. 

 

update: 

Arno belde vandaag met Ed Aldus en hij bevestigde dat het zomaar is erg koud kan gaan worden. Als IJsclub treffen we alvast de nodige voorbereidingen. ''Er komt een korte maar extreem koude vorstperiode aan'' volgens Ed Aldus. ''En dan zou het zomaar kunnen zijn dat het ijs net voldoende gaat zijn om de schaatsen eronder te binden. Maar het blijft natuur. Tot het laatste moment blijft het spannend.

 

Schaatsen in de webwinkel te koop.

Zowel nieuw als 2e hands schaatsen zijn in de webwinkel te koop: ijschockeyschaatsen, kunstschaatsen, noren (zowel harde als zachte schoen), krabbelijzers en toebehoren. 

 

Het assortiment biedt keuze voor alle leeftijden. Er is ruim aanbod in kindermaten en zeker ook volwassen maten. Heeft u advies nodig, wilt u het aanbod komen bekijken. Neem dan eerst even contact op met de beheerder van de webwinkel. info@ijscluboudenhoorn.nl 


1-2-2021.

Er komt een koufront aan! Het kwik gaat dalen en de kans dat er in Nederland een dik pak sneeuw valt is reëel.

Ben jij al klaar voor de kou?

Onze schaatsverkoop gaat dan ook nog steeds door! Bezoek onze website en bestel jouw nieuwe paar schaatsen!

 

Www.ijscluboudenhoorn.nl/online-store