· 

VriendenLoterij steunt handbalvereniging Olympia Spijkenisse met 5.000 euro.

Een bijzondere benoeming van de VriendenLoterij voor handbalvereniging Olympia Spijkenisse! De vereniging is benoemd tot één van de Clubs van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. Olympia Spijkenisse gaat het geld gebruiken om een beachveld aan te leggen, zodat er in de zomer beachhandbal kan worden gespeeld.

 

Jolande Zuijderduijn van handbalvereniging Olympia Spijkenisse: “We zijn bezig met het realiseren van een beachveld, zodat er in de zomer ook beachhandbal kan worden gespeeld. Beachhandbal is de toekomst van het buitenhandbal en wordt steeds populairder. Daarnaast zal ook de volleybalvereniging gebruik gaan maken van het beachveld. Het kostenplaatje is hoog, dus we zijn als vereniging heel erg blij met deze bijdrage!”

 

‘Clubs van de Week’

Clubs van de Week is door de VriendenLoterij in het leven geroepen om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland een steuntje in de rug te geven. Tot en met 31 december 2021 benoemt de VriendenLoterij 100 clubs, verenigingen en stichtingen tot ‘Clubs van de Week’. Zij krijgen ieder een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij voor een specifiek doel of een maatschappelijk project voor de club en haar leden. Om voor de titel in aanmerking te komen, kunnen clubs, verenigingen en stichtingen zich tot 30 november 2021 aanmelden op www.clubsvandeweek.nl

 

Structurele financiële steun

Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club, vereniging of stichting te steunen. Minimaal 40 procent van de inleg van de deelnemer gaat dan direct naar de clubkas.

 

Update 12 februari 2021.

 

De gemeente keurt de beoogde locatie goed. 

De locatie voor het Beachveld (op de plaats van de jeu de boule-bak) is door de Gemeente Nissewaard geschikt en voldoende groot bevonden. Het Beachveld krijgt de afmeting van drie volleybalvelden en wordt geschikt gemaakt voor handbal én korfbal. De werkzaamheden zullen, na verdere goedkeuring door het college van Nissewaard, zo snel als mogelijk worden uitgevoerd.

 

HVOS zal een stuk terras moeten opofferen. Het terras langs de kopse kant van het handbalveld mag verbreed worden.

Het speelveld krijgt de afmeting van 20 x 28 meter en speciaal door de Volleybal Bond goedgekeurd zand. Het veld wordt afgezet met een hekwerk waarin een poort komt. Het terrein wordt gedraineerd en voor de winterperiode afgedekt met een groot zeil. Er komt een container voor opslag van materiaal.

Het onderhoud van het veld gaat de vereniging zelf doen (regelmatig een hark er door te halen en het veld bladvrij houden. Aan de slootkant komt een groot net wat dienst doet als ballenvanger.

 

Het terrein zal een Beach uitstraling moeten krijgen. Aan de sloot kant wordt een groenstrook aangelegd van Portugese Laurier. Het is bedoeling dat er een werkgroep wordt opgezet samen met Spivo, de volleybalvereniging. HVOS en Spivo zullen samen de exploitatie voor hun rekening nemen.

 

De taken van de werkgroep:

·       inrichten van het terrein,

·       het opzetten van technisch kader,

·       het organiseren van toernooitjes,

·       wedstrijden,

·       het vormen van teams,

·       het eigen maken van de spelregels en

·       zorgen dat er ook derden gebruik maken van de Beach zandbak, denk daarbij aan b.v. bedrijven enz. Dit alles tegen betaling per uur/ per veld.

·       De tijdsverdeling/planning.

 

Het HVOS bestuur hoopt op een groot enthousiasme binnen onze club!