· 

Internationaal Talentstatus voor jonge Ansh Jakhari.

De Talentvolle schaker Ansh Jakhari (2009) heeft de Internationale Talentstatus gekregen van de Nederlandse Schaakbond. De speler van schaakvereniging Spijkenisse is daar natuurlijk erg blij mee omdat hij bij zijn schaakontwikkeling van de bond steun ontvangt.

 

De Talentstatussen voor 2021 zijn vastgesteld door de Technische Commissie van de KNSB. Dat was vanwege de corona pandemie een lastige klus: het afgelopen jaar zijn veel toernooien online gehouden en er zijn maar weinig toernooien gehouden achter het bord die meetelden voor de rating. De Technische Commissie heeft daarom niet de regel gehanteerd dat er minimaal 30 partijen per jaar gespeeld moeten worden voor de rating. Uitgangspunt was nog steeds de tabel met de ratinggrenzen, maar die grenzen zijn niet hard gehanteerd. Meegenomen zijn of talenten in de buurt waren van de grenzen, welke status ze in het afgelopen jaar hadden, en hoe ze het gedaan hebben op bijvoorbeeld het EJK en WJK online.

 

De statussen zijn toegekend van 1 februari 2021 t/m 31 januari 2022.

De Internationaal Talent status wordt verleend aan jongens of meisjes die maximaal tweeëneenhalf jaar op de curve van de absolute top achterlopen. 

 

Ansh Jakhari was een half jaar geleden nog met clubgenoten Peter en Djad Maes in de uitzending van Radio Sport op Voorne Putten. Lees hier meer hierover.

 

De uitleg voor welke categorieën jonge schakers in aanmerking kunnen komen, leest u hier.