· 

Stefan Krabbendam met BMX-selectie op trainingskamp in Spanje.

De Hellevoetser Sportmasseur en -therapeut Stefan Krabbendam (Preaz Sport / inmiddels met wat wildgroei om de kaken) is met Preazcollega Marco Schelling in Spanje voor het trainingskamp met de nationale BMX selectie. Stefan stuurde ons wat impressiefoto’s van iets wat op vakantie lijkt, maar eigenlijk hard werken (& ontspannen) is.

 

 

 

Vrijdag 12 februari vertrokken Stefan en Marco met het KNWU-busje met materialen naar Alicante aan de Costa Brava (Spanje). Zaterdag 13 februari volgden de trainers en BMX-selectie. Het trainingskamp van de ploeg duurt tot 1 maart.

Het gezelschap zit in Spanje in een volledige bubbel. Begeleiding en sporters vertoeven in eigen appartementen. Voordat de sporters en begeleiding naar Spanje vertrokken zijn ze allemaal getest op het coronavirus. In Spanje komt men alleen in contact met elkaar. Buitenstaanders zijn ten strengste verboden. De enige twee die de bubbel verlaten zijn Stefan en Marco om in de supermarkt boodschappen te doen. 

-tekst gaat onder de foto's verder-

Stefan en Marco zijn nu door de omstandigheden niet alleen in Spanje om de sporters te masseren en aan eventuele blessures te helpen, ze zijn voor deze gelegenheid ingehuurd als chauffeur, materiaalman, masseur, sporttherapeut, boodschappenjongen en kok. Maar dat kan Stefan en Marco niet deren. Beiden zijn veel te blij hun leuke hobby en beroep weer even uit te mogen oefenen.

Er wordt trouwens door de uit 15 personen bestaande groep telkens behoorlijk wat weggegeten. De boodschappenkar is elke keer dus behoorlijk vol.

-tekst gaat onder de foto's verder-

Het is voor de selectie heerlijk weer om te trainen. Het is aan de Costa Brava rond de 20 graden.

De trainingen van de atleten bestaan uit core- en krachttraining, duurritten, starttrainingen. Ook wordt er een bezoek gebracht aan BMX banen in de omgeving.

Uiteraard is er ook tijd voor ontspanning: darten, spelletjes, genieten van de zon.

-tekst gaat onder de foto's verder-