· 

Leer de vv Zuidlandspelers kennen.

Na De Spivo Volleybal- en HVS hockeydames die de selectiespelers voorstelden, kwam SC Botlek met de rubriek Leer de speler kennen. Wat is het leuk dat vv Zuidland zich nu hierbij aansluit. Zij willen de competitieloze periode in coronatijd verzachten met leuke lezenswaardigheden. Alle spelers kregen door de vereniging dezelfde vragen voorgeschoteld.

 


Aflevering 16 met de speler die nooit opgeeft: Kai de Hoog.

Wat is jouw naam en hoe oud ben je?

Mijn naam is Kai de Hoog en ik ben 21 jaar oud.

 

Wat doe je in het dagelijks leven?

Op het moment volg ik nog de studie Manager Havenlogistiek MBO 4 op het STC Rotterdam. Als bijbaan werk ik vanuit huis bij de GGD Corona testlijn. Verder trap ik in mijn vrije tijd graag een balletje trappen met de mannen, ben ik graag met vrienden en houd ik wel van een biertje drinken en veel gezelligheid.

 

Wanneer ben je begonnen met voetbal?

Op mijn 5e jaar denk ik. Ik werd eerst verplicht mijn zwemdiploma´s A&B te behalen…

 

Hoe lang speel je al bij vv Zuidland?

Dan is het nu zo´n 16 jaar.

 

Bij welke clubs heb je allemaal gespeeld?

Alleen bij Sland. Ik heb in de C1 wel de vraag gehad van Nieuwenhoorn & Brielle om daar te komen spelen, maar na een aantal trainingen bij beide clubs werd mij toch wel duidelijk. Dit is niks voor mij, nergens zou ik het ooit zo leuk hebben dan op het vertrouwde Sland!

 

Wat is je favoriete positie in het veld?

Mijn favoriete positie op het veld is CVM (Centrale Verdedigende Middenvelder). Een soort stofzuiger idee met hard werken en veel (kop) duels!

 

Wat doe je om fit te blijven in deze Corona tijd?

Tja. Ik ging eerst veel hardlopen en zelf voetballen met vrienden. Sinds 2,5 maand woon ik nu op mezelf in Rotterdam en heb aan de corona kilootjes te zien misschien iets te weinig gedaan haha... Maar sinds dat we nu ook alweer eventjes trainen heb ik het fit worden weer serieus opgepakt en ben ik weer goed op weg.

 

Wat was jouw mooiste voetbaljaar?

Mijn mooiste voetbaljaar/jaren zijn toch wel de 2 seizoenen in de J019-1 met zowat allemaal vrienden. Kampioen worden in de 2e klasse na een beresterk seizoen. Toen het seizoen erna in de 1e klasse waren er totaal geen verwachtingen van ons, maar wij draaiden ineens mee om het kampioenschap. Helaas vergooiden wij die zelf omdat er een aantal van ons een feestje van Rebelion tot 03:00 ´s nachts op vrijdag belangrijker vonden dan de wedstrijd op zaterdag tegen concurrent Poortugaal die we toen thuis met 1-2 verloren (daar was ik er zelf ook 1 van......). Maar dat ene slippertje maakte ons nog sterker bleek achteraf. Want via de nacompetitie kegelden wij in een tweestrijd Alphense Boys eruit, de 2 weken erna deden we hetzelfde met CKC. Toen stonden we ineens in de finale tegen NSVV voor promotie naar de hoofdklasse. Die dag zal nooit worden vergeten op Sland, wij wonnen deze finale met 4-1 en zelf scoorde ik de 1-0. Die dag schreven wij geschiedenis. Prachtig!

 

Wat was het lastigste team waar je ooit tegen gespeeld hebt?

Zijn er toch wel een aantal. Dan ga ik toch voor Spartaan20 E1 op het Oliveo toernooi. Wij hadden een best aardig team en in de poule fase wonnen we ook met 3-2 volgens mij. Blijkbaar lieten ze ons denken dat er iets te halen viel op het toernooi. In de finale kwamen we ze weer tegen en gingen we 9-0 af. De enige keer dat ik de bal raakte was met de aftrap. Kansloos dus.

 

Wie is jouw meest favoriete trainer waaronder je gevoetbald hebt? En waarom?

Ik denk dat in de jeugd Henk Kuikstra mij wel het meest heeft geleerd. Keihard was die, maar tactisch zo sterk. In de selectie is Tom Larssen mijn favoriet. Weet precies hoe die met deze groep om moet gaan, tactisch maar ook het plezier is in het voetbal maakt hij belangrijk.

 

Hoe ziet jouw dreamteam eruit met spelers waarmee je hebt samengespeeld of nog speelt.


De makkelijk scorende aanvaller Neal van Buuren is de vijftiende speler in de rubriek Leer de vv Zuidlandspeler kennen.

Wat is jouw naam en hoe oud ben je?

Mijn naam is Neal van Buuren en ik ben 20 jaar oud.

 

Wat doe je in het dagelijks leven?

Momenteel volg ik de opleiding Junior Accountmanager op het Zadkine in Spijkenisse. In mijn vrije tijd drink ik graag een biertje met mijn vrienden en ga het liefst op stap natuurlijk, maar dat gaat in deze tijd helaas niet.

 

Wanneer ben je begonnen met voetbal?

Toen ik een jaar of 5 was, nadat ik mijn zwemdiploma’s had gehaald.

 

Hoe lang speel je al bij vv Zuidland?

14 jaar

 

Bij welke clubs heb je allemaal gespeeld?

Ik heb alleen bij Zuidland gevoetbald.

 

Wat is je favoriete positie in het veld?

Dat is denk ik toch één van de twee spitsen in een 4-4-2 opstelling, omdat je dan lekker de ruimte krijgt om acties te maken.

 

Wat doe je om fit te blijven in deze Corona tijd?

Eigenlijk heb ik vrij weinig gedaan, de motivatie was ver te zoeken. Wel ben ik één of twee keer per week met een paar vrienden een balletje wezen trappen.

 

Wat was jouw mooiste voetbaljaar?

Het jaar 2016/2017 met de A1. Het was een mooi jaar met een goed team en we promoveerden naar de hoofdklasse. Dat was mooi om mee te maken.

 

Wat was het lastigste team waar je ooit tegen gespeeld hebt?

Dat zijn er wel een aantal haha, maar waar ik me het meest kansloos tegen voelde was toch wel SVS. We verloren met 5-1 en niemand in het veld had het idee wat we aan het doen waren of hoe we moesten staan.

 

Wie is jouw meest favoriete trainer waaronder je gevoetbald hebt? En waarom?

In de jeugd is dat Andrew de Ruiter, die heeft me echt geleerd hoe ik als spits moest spelen. In de senioren is dat Tom Larssen, omdat hij mij het zelfvertrouwen weer heeft teruggegeven en hoe hij van onze spelersgroep een goed draaiend team heeft gemaakt.

 

Hoe ziet jouw dreamteam eruit met spelers waarmee je hebt samengespeeld of nog speelt?  


Aflevering veertien al weer. Met dit keer "vliegende" keep Marcel Kardux.

Wat is jouw naam en hoe oud ben je?

Ik ben Marcel Kardux en ik ben 26 jaar oud.

 

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik werk bij Hoist-international als keurmeester in de hef- en hijswerktuigen bij klanten als Shell, Vopak en Emo Maasvlakte.

 

Wanneer ben je begonnen met voetbal?

In ben pas op m'n 12e bij VV Zuidland begonnen met voetbal.

 

Hoe lang speel je al bij vv Zuidland?

Ben in 2006 in de D2 begonnen. Heb in 2016 een jaar bij HVV Bernisse gespeeld om vervolgens weer terug te keren bij Sland.

 

Bij welke clubs heb je allemaal gespeeld?

VV Zuidland en HVV Bernisse.

 

Wat is je favoriete positie in het veld?

In het doel.

 

Wat doe je om fit te blijven in deze Corona tijd?

Af en toe een rondje fietsen en wandelen. Verder gewoon afwachten tot het allemaal weer echt op gang komt.

 

Wat was jouw mooiste voetbaljaar?

Seizoen 2017/2018, waarin ik eindelijk m'n wedstrijdjes in het eerste ging spelen bij Sland. Ondanks dat ik er ook mijn kuitbeen in brak was het toch wel me mooiste seizoen. 

 

Wat was het lastigste team waar je ooit tegen gespeeld hebt?

Ik zou dat echt niet weten, ben niet zo goed in al die wedstrijden te blijven herinneren.

 

Wie is jouw meest favoriete trainer waaronder je gevoetbald hebt? En waarom?

Ik heb geen favorieten trainer.

 

 

Hoe ziet jouw dreamteam eruit met spelers waarmee je hebt samengespeeld of nog speelt?


De oude rot is de dertiende speler in de rubriek Leer de speler kennen.

Wat is jouw naam en hoe oud ben je?

Ik ben Maurice Wolters en ik ben 30 jaar.

 

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben nu bijna 8 jaar werkzaam bij Plascoat b.v. als Operator. Ben vader van een zoon en dochter en ga als het even kan graag meerdere keren per jaar naar een festival.

 

Wanneer ben je begonnen met voetbal?

Vanaf het moment dat het kon, 5 jaar dus volgens mij.

 

Hoe lang speel je al bij vv Zuidland?

Vanaf mijn 5de jaar dus 25 jaar nu.

 

Bij welke clubs heb je allemaal gespeeld?

Alleen bij Sland. Geen reden gehad om ooit weg te gaan. Vv Zuidland is mijn club. Ik begin bij Vv Zuidland en ik stop bij VV Zuidland.

 

Wat is je favoriete positie in het veld?

6, maar nu ik de oudste ben is het tijd dat de anderen zich gaan ontwikkelen op die positie. Momenteel sta ik centraal achterin met Morris en dat gaat prima eigenlijk.

 

Wat doe je om fit te blijven in deze Corona tijd?

Veel hardlopen en skaten. Ik val veel te ver terug als ik niks doe. Om de jongere jongens bij te houden moet ik mijn lichaam conditioneel goed op orde houden.

 

Wat was jouw mooiste voetbaljaar? Maakt niet uit welk team.

Phoee dat waren er meerdere. In de jeugd kan ik 1 jaar herinneren waarin we alles wonnen en op de laatste speeldag volgens mij tegen DJS kampioen konden worden en onze ouders ons wijs hadden gemaakt dat we met minimaal 3 goals verschil moesten winnen. We gingen er vol voor en na elke goal renden we met de bal zo snel mogelijk naar de middenstip. We wonnen de wedstrijd en toen we feest vierden werd ons verteld dat we aan 1 punt ook genoeg hadden voor het kampioenschap.

In het 1ste van Zuidland waren alle promoties vanaf de 4de tot de 1ste klasse het mooiste wat ik heb meegemaakt.

 

Wat was het lastigste team waar je ooit tegen gespeeld hebt?

2 weet ik er nog. Rijnsburgseboys 1 uit. Speelde toen in de Topklasse. Waren weinig aan de bal maar kwamen er soms nog gevaarlijk uit waardoor we nog kansen kregen tegen ze. Verloren niet met grote cijfers maar ze speelden ons wel zoek. 2de wedstrijd was ’s-Gravenzande 1 uit. Speelden bovenin de hoofdklasse mee en speelden ons met 8-0 van de mat af. De zo zelfverzekerde Robert Michielsen stond rechtsback en was bij 7 van de 8 goals betrokken van hun. Hij speelde dus 1 van zijn vele slechte wedstrijden voor Vv Zuidland. Ik hoop dat hij het komend jaar beter gaat doen op groot Nibbeland.

 

Wie is jouw meest favoriete trainer waaronder je gevoetbald hebt? En waarom?

Tom Larssen, als mens en trainer een fijn persoon. Op het veld weten wanneer er serieus getraind moet worden en wanneer het tijd is voor een dolletje. Dat heeft voor mij als voetballer het beste in mij naar boven gehaald.

 

Hoe ziet jouw dreamteam eruit met spelers waarmee je hebt samengespeeld of nog speelt? 


De 12e aflevering met Alessio "mooiboy" Weeda.

Wat is jouw naam en hoe oud ben je?

Mijn naam is Alessio Weeda en ik ben 23 jaar oud.

 

Wat doe je in het dagelijks leven?

In het dagelijks leven werk ik als procesoperator bij Axalta Coating Systems (meer bekend onder de naam Plascoat).

 

Wanneer ben je begonnen met voetbal?

Ik voetbal al vanaf het moment dat ik kon lopen, maar toen ik 5 jaar was ging ik op voetbal!

 

Hoe lang speel je al bij vv Zuidland?

Ik heb vanaf mijn 5e tot mijn 18e bij Zuidland gespeeld, toen 1 seizoen weggeweest om vervolgens weer terug te keren bij deze mooie club!

 

Bij welke clubs heb je allemaal gespeeld?

Zuidland & HVV (nu GHVV)

 

Wat is je favoriete positie in het veld?

Rechtshalf of Rechtsback

 

Wat doe je om fit te blijven in deze Corona tijd?

Ik probeer te letten op wat ik eet en drink, en trap zo nu en dan een balletje met wat vrienden.

 

Wat was jouw mooiste voetbaljaar?

Ongeslagen kampioen geworden met de 0/13-2 toenmalig D2.

 

Wat was het lastigste team waar je ooit tegen gespeeld hebt?

Bij mijn basisdebuut in Zuidland 1 in de 1e klasse tegen Kloetinge 1, die verloren we met 4-1.. Die gasten werden verderop in het seizoen ook kampioen volgends mij

 

Wie is jouw meest favoriete trainer waaronder je gevoetbald hebt? En waarom?

Ik heb het met alle trainers die ik heb gehad altijd goed kunnen vinden, in de jeugd vond ik Ronald Bavelaar altijd heel leuk en goed. In de senioren is Tom Larsen mij favoriet.

 

Hoe ziet jouw dreamteam eruit met spelers waarmee je hebt samengespeeld of nog speelt? 


De snelle lichtvoetige aanvaller Nick Koopal is de 11e vv Zuidlandspeler die zich nader voorstelt. 

Wat is jouw naam en hoe oud ben je?

Ik ben Nick Koopal en ben 23 jaar oud.

 

Wat doe je in het dagelijks leven?

Momenteel ben ik werkzaam als zzper in de bouw.

 

Wanneer ben je begonnen met voetbal?

Ik ben eigenlijk gelijk op voetbal gegaan toen ik oud genoeg was, ging altijd al mee bij m'n vader kijken en toen ik zelf oud genoeg was ben ik er gelijk opgegaan.

 

Hoe lang speel je al bij vv Zuidland?

Speel nu 2 seizoenen bij vv Zuidland.

 

Bij welke clubs heb je allemaal gespeeld?

Heb heel m'n jeugd bij Hekelingen gevoetbald tot aan het eerste. Na 1 jaar bij Hekelingen in het eerste heb ik de overstap gemaakt naar vv Brielle waar ik maar kort heb gespeeld. Daarna ben ik teruggekeerd naar Hekelingen waar ik weer een jaar heb gevoetbald. En toen de overstap naar Zuidland.

 

Wat is je favoriete positie in het veld?

Mijn favoriete positie in het veld is links- of rechtsvoor. En ik vind 't ook niet heel erg om af en toen op het middenveld te spelen.

 

Wat doe je om fit te blijven in deze Corona tijd?

Om fit te blijven ben ik regelmatig met vrienden gaan voetballen en voor de rest eigenlijk niet heel veel.

 

Wat was jouw mooiste voetbaljaar? Maakt niet uit welk team.

Mijn mooiste voetbaljaar was het laatste jaar in de jeugd met Hekelingen. We werden kampioen met een team waar ik al bijna mijn hele jeugd mee samen gespeeld had.

 

Wat was het lastigste team waar je ooit tegen gespeeld hebt?

Het lastigste team waar ik ben ooit tegen gespeeld heb was met Brielle tegen Barendrecht 1. Dat speelde op dat moment 2de divisie. We verloren de wedstrijd met 1-2. Omdat ik net vanuit de 4de klasse kwam, was het voor mij toch een aardig verschil.

 

Wie is jouw meest favoriete trainer waaronder je gevoetbald hebt? En waarom?

Ik heb geen meeste favoriete trainen. Met alle trainers waar ik onder gevoetbald heb, heb ik gewoon een hele goede band gehad. Ik heb van alle trainers heel veel geleerd. Ik zou er niet 1 op kunnen noemen die voor mij echt me favoriet is.

 

Hoe ziet jouw dreamteam eruit met spelers waarmee je hebt samengespeeld of nog speelt?

Alweer de 10e speler in dit mooie rijtje van de vv Zuidlandrubriek Leer de Speler kennen:

Morris de Hoog. Centrale verdediger.

Wat is jouw naam en hoe oud ben je?
Mijn naam is Morris de Hoog, ik ben 19 jaar oud.

 

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik zit momenteel in het derde jaar van de studie Entrepreneurship op de Hogeschool Rotterdam waarbij ik stage loop bij een groothandel. Daarnaast ga ik graag naar feestjes of festivals met mijn vrienden.

 

Wanneer ben je begonnen met voetbal?
Ik ben toen ik 5 jaar oud was begonnen met voetballen bij de minipupillen van vv Zuidland.

 

Hoe lang speel je al bij vv Zuidland?
Ik ben nu bezig met mijn elfde seizoen bij vv Zuidland.

 

Bij welke clubs heb je allemaal gespeeld?
Ik heb in de C’tjes, wat nu de onder 15 is, de overstap gemaakt naar vv Spijkenisse. Na drie mooie jaren ben ik teruggekeerd naar Zuidland.

 

Wat is je favoriete positie in het veld?
Mijn favoriete positie in het veld is centraal achterin, maar ik heb in de jeugd ook veel op het middenveld gespeeld dus daar kan ik ook uit de voeten.

 

Wat doe je om fit te blijven in deze Corona tijd?
Ik heb veel hard gelopen en in de sportschool gezeten, ook hou ik er wel van om een balletje trappen met vrienden of om soms een rondje te doen op de racefiets.

 

Wat was jouw mooiste voetbaljaar?
Dan wil ik er twee noemen, het eerste was met de E1 bij Zuidland , waar we op doelsaldo kampioen werden in de 1e klasse.

De tweede was in de B1 bij Spijkenisse. In dat jaar speelden we in de tweede divisie en hadden we een sterke competitie met 5 BVO’s. In dat jaar speelden we soms in stadions en wonnen we de Abel cup als mooie afsluiter.

 

Wat was het lastigste team waar je ooit tegen gespeeld hebt?
De lastigste tegenstander was denk ik Roda JC, na een busreis van 2,5 uur kregen we klop en konden we weer 2,5 uur terug met bus. Dat was erg zuur, maar wel altijd gezellig.

 

Wie is jouw meest favoriete trainer waaronder je gevoetbald hebt? En waarom?
In de jeugd was dat Rene Bal, hij was mijn trainer in het eerste jaar dat ik bij Spijkenisse kwam voetballen en liet me snel wennen aan de nieuwe club.

In de senioren is dat Tom Larssen, ik heb van hem en de assistent Ricardo Rapmund erg veel geleerd. Ik vind dat hij de groep goed aanvoelt en er is altijd ruimte voor een dolletje.

 

Hoe ziet jouw dreamteam eruit met spelers waarmee je hebt samengespeeld of nog speelt?

Melvin "Trekpop" Nagy, de betrouwbare sluitpost, is de 9e vv Zuidland speler in de rij die zich in deze rubriek voorstelt aan de volgers.

Wat is jouw naam en hoe oud ben je?

Ik ben Melvin Nagy en ik ben 25 jaar oud.

 

Wat doe je in het dagelijks leven?

In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij Shell Pernis als elektro en instrumentatie monteur. Buiten mijn werk kan je mij vinden bij vrienden of op de voetbal.

 

Wanneer ben je begonnen met voetbal?

Zodra ik kon lopen ben ik groot gebracht met een bal. Vanaf kleins af aan ging ik op zaterdag en zondag al mee naar de voetbal om bij mijn vader te kijken. Het is

daarom ook niet zo gek dat ik al vanaf de F’tjes op voetbal zit.

 

Hoe lang speel je al bij vv Zuidland?

Dit is mijn eerste seizoen bij Zuidland.

 

Bij welke clubs heb je allemaal gespeeld?

Vanaf de F tot aan de B heb ik bij SCO gezeten. Daarna ben ik voor 5 jaar naar Botlek gaan. Vervolgens heb ik een jaartje op Hekelingen gevoetbald met vrienden. Voordat ik naar Zuidland ging heb ik ook nog een jaartje voor Zinkwegseboys gespeeld.

 

Wat is je favoriete positie in het veld?

Mijn favoriete positie is doelman. Dit komt omdat ik vroeger altijd in het doel werd gezet. Ook ben ik degene die punten binnen kan halen of de punten kan verspillen.

 

Wat doe je om fit te blijven in deze Corona tijd?

Momenteel niet erg veel. Op mijn werk moet ik wel vele kilometers fietsen elke dag.

 

Wat was jouw mooiste voetbaljaar? Maakt niet uit welk team.

Mijn mooiste voetbaljaar was op Botlek met de A1. Hierbij werden we kampioen en we hadden een leuke en gezellige groep. We deden veel mee aan internationale toernooien en we hadden veel uitstapjes met het elftal.

 

Wat was het lastigste team waar je ooit tegen gespeeld hebt?

Dat was vorig seizoen met Zinkwegseboys tegen Hekelingen. Bij Hekelingen kon ik veel mensen die daar speelden en ook kwamen er veel mensen kijken die ik kon.

 

Wie is jouw meest favoriete trainer waaronder je gevoetbald hebt? En waarom?

Mijn meest favoriete trainer is keeperstrainer Peter van der Vorst die ik heb leren kennen op Botlek. Het klikte zo goed tussen ons dat ik hem ook in het prive leven zag en nog steeds ziet. Hij heeft mij veel bijgeleerd.

 

Hoe ziet jouw dreamteam eruit met spelers waarmee je hebt samengespeeld of nog speelt?


De 8e speler is de back met de lange adem Sven van den Bogaerdt.

Wat is jouw naam en hoe oud ben je?

Mijn naam is Sven van den Bogaerdt en ik ben 22 jaar oud.

 

Wat doe je in het dagelijks leven?

Op het moment volg ik een master aan de universiteit in Tilburg. Daarnaast probeer ik mijn vrije tijd op te vullen met leuke dingen doen, sporten in de sportschool, fietsen en in het weekend een biertje met mijn maten.

 

Wanneer ben je begonnen met voetbal?

Toen ik 5 jaar was ben ik gaan voetballen bij vv Zuidland.

 

Hoe lang speel je al bij vv Zuidland?

Ik heb heel mijn voetbalcarrière te danken aan vv Zuidland, dus zo’n 17 jaar nu.

 

Bij welke clubs heb je allemaal gespeeld?

Alleen bij vv Zuidland.

 

Wat is je favoriete positie in het veld?

Op de bank. Nee grapje. Het liefste schakel ik mijn directe tegenstander uit. Op het moment is dat rechtsback maar voorheen vond ik centrale verdediger leuker, in de jeugd verliep dat goed.

 

Wat doe je om fit te blijven in deze Corona tijd?

Zo veel mogelijk. Ik ben sinds vorig jaar gaan wielrennen. Daarnaast was ik gaan trainen voor een triatlon. Omdat de sportscholen dicht zijn ben ik thuis met wat halters bezig.

 

Wat was jouw mooiste voetbaljaar?

Haha, dat zijn er wel een paar. Wat ik me nog kan herinneren vond ik de E1 wel leuk, we hadden een leuk team met goede voetballers, we speelde 1e klasse en uiteindelijk nog in de top 3 geëindigd dacht ik. Het laatste jaar in de jeugd was ook een heel mooi seizoen, we promoveerde van de 1e naar de hoofdklasse na het winnen van de finale in de nacompetitie.

 

Wat was het lastigste team waar je ooit tegen gespeeld hebt?

Spartaan’20 E1, finale van een toernooi. Die gasten konden aardig ballen.

 

Wie is jouw meest favoriete trainer waaronder je gevoetbald hebt? En waarom?

Ik kan me alleen maar toptrainers herinneren, heb geen favoriet. De een heeft misschien meer kennis en ervaring dan de ander maar stuk voor stuk altijd hele gezellige trainers gehad. 

 

Hoe ziet jouw dreamteam eruit met spelers waarmee je hebt samengespeeld of nog speelt? 


Speler 7 is de Stille Kracht Jelle Wolters.

Wat is jouw naam en hoe oud ben je?
Mijn naam is Jelle Wolters en ik ben 25 jaar.

 

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik studeer Accountancy. Momenteel loop ik stage bij Tronox in de botlek. Verder vind ik het leuk om spelletjes te spelen en drink ik graag een biertje met m’n maten.

 

Wanneer ben je begonnen met voetbal?

Toen ik een jaar of 5 was denk ik. In de F-jes op het toen nieuwe voetbalcomplex Groot-Nibbeland van Zuidland.

 

Hoe lang speel je al bij vv Zuidland?

Van kleins af aan dus. Ik ben op mijn 19e een paar jaar bij andere verenigingen gevoetbald maar ben sinds vorig jaar weer terug op sland.

 

Bij welke clubs heb je allemaal gespeeld?

Het laatste jaar van PFC op zondag en na de fusie met vv Bernisse nog 3 jaar bij GHVV. Daarvoor en nu weer bij vv Zuidland.

 

Wat is je favoriete positie in het veld?

Centraal op het middenveld. Lekker meters maken en tackelen.

 

Wat doe je om fit te blijven in deze Corona tijd?

Ik loop af en toe hard, maar ben blij dat we inmiddels de velden weer op mogen!

 

Wat was jouw mooiste voetbaljaar?

Ik denk kampioen in het eerste jaar met GHVV. Het was weliswaar in de regio klasse maar het blijft toch uniek om kampioen te worden.

 

Wat was het lastigste team waar je ooit tegen gespeeld hebt?

Spijkenisse in de 1e klasse. Dat was mijn eerste wedstrijd in de basis voor Zuidland. Ik moest op linksback spelen, een positie waar ik eigenlijk nooit speelde. Ik weet nog goed dat Tom Larssen toen zei dat iedere ploeg altijd wel 1 of 2 kansen krijgt, maar we werden die wedstrijd van het kastje naar de muur gestuurd en zijn op de aftrap na denk ik niet eens over de middenlijn geweest. Het is een wonder dat het 0-0 is gebleven toen.

 

Wie is jouw meest favoriete trainer waaronder je gevoetbald hebt? En waarom?

Je moet altijd je huidige trainer zeggen omdat je anders niet meer speelt, dus Tom Larssen. 

 

Hoe ziet jouw dreamteam eruit met spelers waarmee je hebt samengespeeld of nog speelt?


Alweer de 6e speler in de rij is aanvaller Ruben Speelpenning.

Wat is jouw naam en hoe oud ben je?

Mijn naam is Ruben Speelpenning en ik ben 19 jaar oud.

 

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik heb een tussenjaar en wil volgend schooljaar starten met een HBO opleiding. In de tussentijd werk ik 5 dagen per week bij Estron in de Europoort. In het weekend vind ik het leuk om met vrienden op pad te gaan, al is dat in deze tijd wat lastig.

 

Wanneer ben je begonnen met voetbal?

Ik was 5 jaar oud toen ik begon met voetballen bij HVV Bernisse.

 

Hoe lang speel je al bij vv Zuidland?

Ik ben in de D1 bij Zuidland komen voetballen, na een jaar bij GHVV te hebben gevoetbald, ben ik afgelopen seizoen weer teruggegaan naar Zuidland. Dus dit is mijn 7e seizoen.

 

Bij welke clubs heb je allemaal gespeeld?

HVV Bernisse, PFC, GHVV’13 en Zuidland.

 

Wat is je favoriete positie in het veld?

Mijn favoriete positie is rechtsbuiten.

 

Wat doe je om fit te blijven in deze Corona tijd?

In de tijd dat we niet mochten voetballen ben ik elke week met vrienden gaan voetballen. Ook heb ik af en toe een rondje hardgelopen.

 

Wat was jouw mooiste voetbaljaar?

Het mooiste voetbaljaar voor mij was het seizoen 2018/2019 in de JO19-1 van Zuidland. Een leuk team en we deden leuk mee in de hoofdklasse. Ook promoveerden we bijna naar de 4e divisie via de nacompetitie.

 

Wat was het lastigste team waar je ooit tegen gespeeld hebt?

In de C1 hebben we tegen FC Dordrecht een oefenwedstrijd gespeeld en we verloren de wedstrijd met 14-0.

 

Wie is jouw meest favoriete trainer waaronder je gevoetbald hebt? En waarom?

Mijn favoriete trainers zijn John Stougje en Tom Larssen. Allebei leuke trainers en in de korte periodes dat ze mijn trainers zijn geweest, heb ik veel van ze geleerd. 

 

Hoe ziet jouw dreamteam eruit met spelers waarmee je hebt samengespeeld of nog speelt?


De 5e speler in de vv Zuidlandserie Leer de speler kennen is de kleine vv Zuidland Pitbull Dave Roumegous.

Wat is jouw naam en hoe oud ben je?

Dave Roumégous en ik ben 22 jaar.

 

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben werkzaam bij Saybolt  in de botlek. Naast mijn werk doe ik in deze periode niet zo veel. Ik speel  fifa op deplaystation en probeer zo veel mogelijk met mijn vrienden te doen. Maar normaal gesproken probeer ik zo veel mogelijk naar feesten te gaan en te genieten met maten.

 

Wanneer ben je begonnen met voetbal?

Toen ik 6/7 jaar was. Ik mocht pas op voetbal als ik mijn zwem diploma had gehaald.

 

Hoe lang speel je al bij vv Zuidland?

Nu al zo'n 16/17 jaar.

 

Bij welke clubs heb je allemaal gespeeld?

Tot nu toe heb ik alleen maar bij VV Zuidland gevoetbald.

 

Wat is je favoriete positie in het veld?

Het liefst speel ik centraal op het middenveld, maar een andere positie op het middenveld vind ik ook niet erg.

 

Wat doe je om fit te blijven in deze corona tijd?

Om eerlijk te zijn vrij weinig. Vind het lastig om zelf te motiveren in deze tijd.

 

Wat was jouw mooiste voetbal jaar?

Dat was voor mij 2017 volgens mij. Het jaar dat ik met JO19-1 naar de hoofdklasse zijn gepromoveerd. Met een team met eigelijk alleen maar vrienden.

 

Wat was het lastigste team waar je ooit tegen gespeeld hebt?

Dat was denk ik Alphense boys JO19-2 in de nacompetitie de eerste wedstrijd. Deze jongens waren net een stukje verder en slimmer dan ons. Maar door hard werken hebben we toch gewonnen over 2 wedstrijden.

 

Wie is jouw meest favoriete trainer waaronder je gevoetbald hebt? En waarom?

In de jeugd was dat Henk kuikstra. Ik was niet de makkelijkst maar hij wist mij toch altijd op de juiste manier te benaderen en het beste uit mij te krijgen. In de senioren tom larssen die bij deze jongen groep toch vaak het beste er weet  uit te halen.

 

Hoe ziet jouw dreamteam eruit met spelers waarmee je hebt gespeeld?

 


Speler 4 is Tim van Diën, de eigenwijze technische rechtsback die liever centraal achterin speelt.

Wat is jouw naam en hoe oud ben je? 

Mijn naam is Tim van Diën en ben 22 jaar.

 

Wat doe je in het dagelijks leven? 

Ik volg momenteel de opleiding Coördinator Havenlogistiek BBL, dat houdt in dat ik 4 dagen werk en 1 dag in de week naar school ga. Ik werk momenteel bij De Klok in Oud-Beijerland. 

 

Wanneer ben je begonnen met voetbal?

Dat begon eigenlijk al sinds ik tegen een bal kon trappen. Maar vanaf mijn 5e jaar ben ik gaan voetballen bij Vv Abbenbroek.

 

Hoe lang speel je al bij vv Zuidland?

Dit seizoen was mijn 4e jaar.

 

Bij welke clubs heb je allemaal gespeeld?

Ik heb vanaf mijn 5e tot mijn 10e bij Abbenbroek gevoetbald, daarna ben ik bij Vv Nieuwenhoorn gaan voetballen. Daar heb ik tot mijn 18e gevoetbald en ben toen bij Zuidland gaan voetballen.

 

Wat is je favoriete positie in het veld?

Ondanks dat ik de afgelopen seizoenen vooral als rechtsback heb gespeeld, blijft mijn favoriete positie toch wel centraal achterin.

 

Wat doe je om fit te blijven in deze corona tijd?

Ik ben in 1e instantie vooral de sportschool in gegaan. Maar nadat die helaas ook dicht gingen. Ben ik aan de slag gegaan met wat gewichten die ik thuis heb liggen om toch fit te blijven.

 

Wat was jouw mooiste voetbal jaar?

Dat was toch het seizoen 2014-2015, toen we met de b1 van Nieuwenhoorn kampioen werden in de 4e divisie.

 

Wat was het lastigste team waar je ooit tegen gespeeld hebt?

Dat was met de jeugd van Nieuwenhoorn tegen Spartaan-20. Welk jaar het was weet ik niet meer, maar we werden helemaal weg gespeeld en verloren volgens mij met 12-1.

Wie is jouw meest favoriete trainer waaronder je gevoetbald hebt? En waarom?

Dat is voor mij toch wel het duo Maurice Schaap en Robert Pieren. Ik heb onder hun 4/5 leuke seizoenen gehad bij Nieuwenhoorn en heb veel van ze kunnen leren. 

 

Hoe ziet jouw dreamteam eruit met spelers waarmee je hebt gespeeld? (zie afbeelding).


De 3e speler in rij is opnieuw een linkspoot: Sven Versprille. Met dat linker been kan hij behoorlijk hard schieten!

Wat is jouw naam en hoe oud ben je?

Mijn naam is Sven Versprille en ik ben 22 jaar oud. 

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik volg de opleiding commerciële economie: global marketing en sales. Daarnaast werk ik nu bij Picnic in die leuke wagentjes. En verder fitness ik graag doordeweeks en kan ik niet wachten tot de festivals weer mogen. 

Wanneer ben je begonnen met voetbal?

Ik ben eigenlijk begonnen vanaf het moment dat ik kon lopen. Ben op me 4e begonnen bij VV Spijkenisse. 

Hoe lang speel je al bij vv Zuidland?

Ik speel nu 3 jaar bij Zuidland. 

Bij welke clubs heb je allemaal gespeeld?

Ik heb heel me jeugd bij VV Spijkenisse gespeeld, nadat ik één jaar in jong Spijkenisse heb gespeeld kwam Zuidland op me pad en heb ik de keuze gemaakt om naar Zuidland te gaan. 

Wat is je favoriete positie in het veld?

Mijn favoriete positie is een plek op het middenveld, in de jeugd stond ik of op linkshalf of op ‘10’.
Maar dit jaar speel ik als rechter middenvelder en dat bevalt me eigenlijk ook erg goed. 

Wat doe je om fit te blijven in deze corona tijd?

Nadat bekend werd dat we niet meer konden trainen, ben ik de sportschool in gegaan. Maar nadat dit ook niet meer kon  ben ik samen met een vriend gaan trainen. We hebben een aantal gewichten liggen en probeer hier zoveel mogelijk mee te doen. En naast deze oefeningen probeer ik ook een paar keer in de week hard te lopen om me conditie wel bij te houden. 

Wat was jouw mooiste voetbal jaar?

Ik denk eigenlijk dat dit in de jeugd was bij VV Spijkenisse, in de D1 speelde ik toen in de 1e divisie en speelden we week in week uit tegen alle eredivisie clubs en dit was wel een hele leuke ervaring om mee te maken. 

Wat was het lastigste team waar je ooit tegen gespeeld hebt?

Mijn lastigste tegenstander was denk ik toch wel Ajax of Utrecht, van allebei verloren we 9-0 en hadden echt geen schijn van kans. Bij Utrecht ging na elk doelpunt het nummer ‘la cucaracha’ af en hier heb ik nog steeds een trauma van. 

Wie is jouw meest favoriete trainer waaronder je gevoetbald hebt? En waarom?

Mijn favoriete trainer is wel Tom Larssen, ik heb de afgelopen twee jaar wel veel van hem kunnen leren op de trainingen en tijdens de wedstrijden, en je merkt ook dat het hele team zich ontwikkelt.

Hoe ziet jouw dreamteam eruit met spelers waarmee je hebt gespeeld?


Robin van Buuren, de niet weg te denken linkspoot die al een eeuwigheid in het eerste lijkt te spelen, is de 2e vv Zuidlandselectiespeler die zich aan ons voorstelt in de rubriek Leer de vv Zuidlandspelers kennen.

Wat is jouw naam en hoe oud ben je?
Mijn naam is Robin van Buuren en ik ben 26 jaar oud.

 

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben werkzaam bij Zwennis Containers op de Maasvlakte, 5 dagen in de week. Naast het werken doe ik eigenlijk niet zoveel doordeweeks, op dit moment met Corona in de avond op de PlayStationen en met mijn vriendin op de bank TV kijken. Maar normaal gesproken ben ik in het weekend graag met vrienden een biertje aan het drinken.

 

Wanneer ben je begonnen met voetbal?
Op het moment dat ik kon lopen, ben ik begonnen met tegen een bal aan te schoppen en gaan voetballen met opa & oma’s en vader & moeder.

 

Hoe lang speel je al bij vv Zuidland?

Vanaf mijn 6e jaar tot nu.

 

Bij welke clubs heb je allemaal gespeeld?

Ik heb alleen bij vv Zuidland gespeeld.

 

Wat is je favoriete positie in het veld?

Dat is toch wel als middenvelder, op dit moment sta ik linkshalf en dat bevalt mij prima. Ook wel een paar jaar op linksback gespeeld, maar dit is niet mijn beste en favoriete plek, dat komt waarschijnlijk omdat ik hier een paar mindere wedstrijden heb gespeeld.

 

Wat doe je om fit te blijven in deze corona tijd?

In principe doe ik eigenlijk niet veel om op conditie te blijven, ik let op mijn eten en probeer zoveel mogelijk water te drinken.

Wachten is dat we weer mogen trainen en dan weer fit te worden om hopelijk in mei/juni nog wat wedstrijden te spelen, of voor volgend seizoen.

 

Wat was jouw mooiste voetbal jaar?

Dat was eigenlijk mijn 1e volledige seizoen bij het 1e elftal, het seizoen 2012/2013. In dit jaar werden wij kampioen en promoveerden we naar de 1e klasse.

Hierbij kwam ik over van de jeugd en mocht ik dat seizoen zo goed als iedere wedstrijd starten in de basis. In de 1e competitiehelft verloren we geen wedstrijd, hierna ging het wat minder maar uiteindelijk zijn we toch op de laatste speeldag kampioen geworden met een mooi feest.

 

Wat was het lastigste team waar je ooit tegen gespeeld hebt?

Dat zijn er wel een aantal, maar ik ga voor Rijsoord uit, een aantal jaar geleden onder Adri van Tiggelen, toen verloren we met 7-0 en hebben we eigenlijk geen moment meegedaan in de wedstrijd.

Ik stond toen linkshalf/linksbuiten en moest de rechtsback opvangen, maar hij liep de 100 meter in 11 seconden, het was geen prettige middag.

 

Wie is jouw meest favoriete trainer waaronder je gevoetbald hebt? En waarom?

Tom Larssen, het is een goede trainer en ik heb veel geleerd van de trainingen en ik denk dat hij iedere speler beter kan maken met zijn trainingen.

 

Hoe ziet jouw dreamteam eruit met spelers waarmee je hebt gespeeld?


Als eerste Jimmy van Burik, de blonde technische linksback van Zuidland 1.

Wat is jouw naam en hoe oud ben je? 

Ik ben Jimmy van Burik en ik ben 21 jaar oud.

 

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik volg de opleiding gevorderd medewerker havenoperaties en dat bestaat uit 4 dagen werken en 1 dag school in de week. Ik ben werkzaam bij Steinweg Seinehaven. Naast mijn opleiding doe ik ook graag aan fitness en in de weekenden ben ik graag te vinden op festivals.

 

Wanneer ben je begonnen met voetbal?

Ik voetbalde eigenlijk al toen ik net kon lopen. Maar vanaf mijn 5e jaar werd ik lid bij voetbalvereniging Zuidland.

 

Hoe lang speel je al bij vv Zuidland?

Vanaf mijn 5e jaar tot nu eigenlijk.

 

Bij welke clubs heb je allemaal gespeeld?

Ik heb heel mijn carrière voor Zuidland gevoetbald. In de jeugd ben ik wel een aantal keer gescout geweest door onder andere: Feyenoord & Sparta. Maar toch altijd de keuze gemaakt om met mijn vrienden bij Zuidland te blijven voetballen.

 

Wat is je favoriete positie in het veld?

Ja dat is lastige keuze. Heb eigenlijk in alle jeugdteams linksbuiten gevoetbald en sinds een paar jaar geleden ben ik omgetoverd tot linksback waar ik met alle plezier speel. Als ik op dit moment echt moet kiezen is mijn favoriete positie toch echt wel linksback.

 

Wat doe je om fit te blijven in deze corona tijd?

Normaal waren de sportscholen nog open en deed ik daar oefeningen om fit te blijven maar sinds kort zijn die helaas ook gesloten. Dus heb nu het één en ander in de garage staan en daar probeer ik 3 á 4 keer in de week mijn oefeningen op te pakken om mijn conditie op peil te houden.

 

Wat was jouw mooiste voetbal jaar?

Dat was in het jaar 2016/2017 met de A1. We gingen toen de nacompetitie in voor promotie voor naar de hoofdklasse. In de finale speelde we toen tegen NSVV 019 – 1 op het veld van vv Piershil en we wisten daar met 4–1 te winnen waardoor we promoveerden naar de hoofdklasse.

 

Wat was het lastigste team waar je ooit tegen gespeeld hebt?

Excelsior Maassluis. We moesten daar uit voor de beker en we hadden echt geen schijn van kans en kregen 9-1 op ons klote daar.

 

Wie is jouw meest favoriete trainer waaronder je gevoetbald hebt? En waarom?

Tom Larssen. Een trainer die goed bij ons in de groep past. Veel ervaring, begrijpt het spelletje en is ook altijd in voor een dolletje haha.

 

Hoe ziet jouw dreamteam eruit met spelers waarmee je hebt gespeeld?