· 

Leer de vv Zuidlandspelers kennen.

Na De Spivo Volleybal- en HVS hockeydames die de selectiespelers voorstelden, kwam SC Botlek met de rubriek leer de speler kennen. Wat is het leuk dat vv Zuidland zich nu hierbij aansluit. Zij willen de competitieloze periode in coronatijd verzachten met leuke lezenswaardigheden. 

 

Speler 4 is Tim van Diën, de eigenwijze technische rechtsback die liever centraal achterin speelt.

 

Wat is jouw naam en hoe oud ben je? 

Mijn naam is Tim van Diën en ben 22 jaar.

Wat doe je in het dagelijks leven? 

Ik volg momenteel de opleiding Coördinator Havenlogistiek BBL, dat houdt in dat ik 4 dagen werk en 1 dag in de week naar school ga. Ik werk momenteel bij De Klok in Oud-Beijerland. 

Wanneer ben je begonnen met voetbal?
Dat begon eigenlijk al sinds ik tegen een bal kon trappen. Maar vanaf mijn 5e jaar ben ik gaan voetballen bij Vv Abbenbroek.

Hoe lang speel je al bij vv Zuidland?

Dit seizoen was mijn 4e jaar.

Bij welke clubs heb je allemaal gespeeld?

Ik heb vanaf mijn 5e tot mijn 10e bij Abbenbroek gevoetbald, daarna ben ik bij Vv Nieuwenhoorn gaan voetballen. Daar heb ik tot mijn 18e gevoetbald en ben toen bij Zuidland gaan voetballen.

Wat is je favoriete positie in het veld?

Ondanks dat ik de afgelopen seizoenen vooral als rechtsback heb gespeeld, blijft mijn favoriete positie toch wel centraal achterin.

Wat doe je om fit te blijven in deze corona tijd?

Ik ben in 1e instantie vooral de sportschool in gegaan. Maar nadat die helaas ook dicht gingen. Ben ik aan de slag gegaan met wat gewichten die ik thuis heb liggen om toch fit te blijven.

Wat was jouw mooiste voetbal jaar?

Dat was toch het seizoen 2014-2015, toen we met de b1 van Nieuwenhoorn kampioen werden in de 4e divisie.

Wat was het lastigste team waar je ooit tegen gespeeld hebt?

Dat was met de jeugd van Nieuwenhoorn tegen Spartaan-20. Welk jaar het was weet ik niet meer, maar we werden helemaal weg gespeeld en verloren volgens mij met 12-1.

Wie is jouw meest favoriete trainer waaronder je gevoetbald hebt? En waarom?

Dat is voor mij toch wel het duo Maurice Schaap en Robert Pieren. Ik heb onder hun 4/5 leuke seizoenen gehad bij Nieuwenhoorn en heb veel van ze kunnen leren. 

Hoe ziet jouw dreamteam eruit met spelers waarmee je hebt gespeeld? (zie afbeelding).


De 3e speler in rij is opnieuw een linkspoot: Sven Versprille. Met dat linker been kan hij behoorlijk hard schieten!

Wat is jouw naam en hoe oud ben je?

Mijn naam is Sven Versprille en ik ben 22 jaar oud. 

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik volg de opleiding commerciële economie: global marketing en sales. Daarnaast werk ik nu bij Picnic in die leuke wagentjes. En verder fitness ik graag doordeweeks en kan ik niet wachten tot de festivals weer mogen. 

Wanneer ben je begonnen met voetbal?

Ik ben eigenlijk begonnen vanaf het moment dat ik kon lopen. Ben op me 4e begonnen bij VV Spijkenisse. 

Hoe lang speel je al bij vv Zuidland?

Ik speel nu 3 jaar bij Zuidland. 

Bij welke clubs heb je allemaal gespeeld?

Ik heb heel me jeugd bij VV Spijkenisse gespeeld, nadat ik één jaar in jong Spijkenisse heb gespeeld kwam Zuidland op me pad en heb ik de keuze gemaakt om naar Zuidland te gaan. 

Wat is je favoriete positie in het veld?

Mijn favoriete positie is een plek op het middenveld, in de jeugd stond ik of op linkshalf of op ‘10’.
Maar dit jaar speel ik als rechter middenvelder en dat bevalt me eigenlijk ook erg goed. 

Wat doe je om fit te blijven in deze corona tijd?

Nadat bekend werd dat we niet meer konden trainen, ben ik de sportschool in gegaan. Maar nadat dit ook niet meer kon  ben ik samen met een vriend gaan trainen. We hebben een aantal gewichten liggen en probeer hier zoveel mogelijk mee te doen. En naast deze oefeningen probeer ik ook een paar keer in de week hard te lopen om me conditie wel bij te houden. 

Wat was jouw mooiste voetbal jaar?

Ik denk eigenlijk dat dit in de jeugd was bij VV Spijkenisse, in de D1 speelde ik toen in de 1e divisie en speelden we week in week uit tegen alle eredivisie clubs en dit was wel een hele leuke ervaring om mee te maken. 

Wat was het lastigste team waar je ooit tegen gespeeld hebt?

Mijn lastigste tegenstander was denk ik toch wel Ajax of Utrecht, van allebei verloren we 9-0 en hadden echt geen schijn van kans. Bij Utrecht ging na elk doelpunt het nummer ‘la cucaracha’ af en hier heb ik nog steeds een trauma van. 

Wie is jouw meest favoriete trainer waaronder je gevoetbald hebt? En waarom?

Mijn favoriete trainer is wel Tom Larssen, ik heb de afgelopen twee jaar wel veel van hem kunnen leren op de trainingen en tijdens de wedstrijden, en je merkt ook dat het hele team zich ontwikkelt.

Hoe ziet jouw dreamteam eruit met spelers waarmee je hebt gespeeld?


Robin van Buuren, de niet weg te denken linkspoot die al een eeuwigheid in het eerste lijkt te spelen, is de 2e vv Zuidlandselectiespeler die zich aan ons voorstelt in de rubriek Leer de vv Zuidlandspelers kennen.

Wat is jouw naam en hoe oud ben je?
Mijn naam is Robin van Buuren en ik ben 26 jaar oud.

 

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben werkzaam bij Zwennis Containers op de Maasvlakte, 5 dagen in de week. Naast het werken doe ik eigenlijk niet zoveel doordeweeks, op dit moment met Corona in de avond op de PlayStationen en met mijn vriendin op de bank TV kijken. Maar normaal gesproken ben ik in het weekend graag met vrienden een biertje aan het drinken.

 

Wanneer ben je begonnen met voetbal?
Op het moment dat ik kon lopen, ben ik begonnen met tegen een bal aan te schoppen en gaan voetballen met opa & oma’s en vader & moeder.

 

Hoe lang speel je al bij vv Zuidland?

Vanaf mijn 6e jaar tot nu.

 

Bij welke clubs heb je allemaal gespeeld?

Ik heb alleen bij vv Zuidland gespeeld.

 

Wat is je favoriete positie in het veld?

Dat is toch wel als middenvelder, op dit moment sta ik linkshalf en dat bevalt mij prima. Ook wel een paar jaar op linksback gespeeld, maar dit is niet mijn beste en favoriete plek, dat komt waarschijnlijk omdat ik hier een paar mindere wedstrijden heb gespeeld.

 

Wat doe je om fit te blijven in deze corona tijd?

In principe doe ik eigenlijk niet veel om op conditie te blijven, ik let op mijn eten en probeer zoveel mogelijk water te drinken.

Wachten is dat we weer mogen trainen en dan weer fit te worden om hopelijk in mei/juni nog wat wedstrijden te spelen, of voor volgend seizoen.

 

Wat was jouw mooiste voetbal jaar?

Dat was eigenlijk mijn 1e volledige seizoen bij het 1e elftal, het seizoen 2012/2013. In dit jaar werden wij kampioen en promoveerden we naar de 1e klasse.

Hierbij kwam ik over van de jeugd en mocht ik dat seizoen zo goed als iedere wedstrijd starten in de basis. In de 1e competitiehelft verloren we geen wedstrijd, hierna ging het wat minder maar uiteindelijk zijn we toch op de laatste speeldag kampioen geworden met een mooi feest.

 

Wat was het lastigste team waar je ooit tegen gespeeld hebt?

Dat zijn er wel een aantal, maar ik ga voor Rijsoord uit, een aantal jaar geleden onder Adri van Tiggelen, toen verloren we met 7-0 en hebben we eigenlijk geen moment meegedaan in de wedstrijd.

Ik stond toen linkshalf/linksbuiten en moest de rechtsback opvangen, maar hij liep de 100 meter in 11 seconden, het was geen prettige middag.

 

Wie is jouw meest favoriete trainer waaronder je gevoetbald hebt? En waarom?

Tom Larssen, het is een goede trainer en ik heb veel geleerd van de trainingen en ik denk dat hij iedere speler beter kan maken met zijn trainingen.

 

Hoe ziet jouw dreamteam eruit met spelers waarmee je hebt gespeeld?


Als eerste Jimmy van Burik, de blonde technische linksback van Zuidland 1.

Wat is jouw naam en hoe oud ben je? 

Ik ben Jimmy van Burik en ik ben 21 jaar oud.

 

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik volg de opleiding gevorderd medewerker havenoperaties en dat bestaat uit 4 dagen werken en 1 dag school in de week. Ik ben werkzaam bij Steinweg Seinehaven. Naast mijn opleiding doe ik ook graag aan fitness en in de weekenden ben ik graag te vinden op festivals.

 

Wanneer ben je begonnen met voetbal?

Ik voetbalde eigenlijk al toen ik net kon lopen. Maar vanaf mijn 5e jaar werd ik lid bij voetbalvereniging Zuidland.

 

Hoe lang speel je al bij vv Zuidland?

Vanaf mijn 5e jaar tot nu eigenlijk.

 

Bij welke clubs heb je allemaal gespeeld?

Ik heb heel mijn carrière voor Zuidland gevoetbald. In de jeugd ben ik wel een aantal keer gescout geweest door onder andere: Feyenoord & Sparta. Maar toch altijd de keuze gemaakt om met mijn vrienden bij Zuidland te blijven voetballen.

 

Wat is je favoriete positie in het veld?

Ja dat is lastige keuze. Heb eigenlijk in alle jeugdteams linksbuiten gevoetbald en sinds een paar jaar geleden ben ik omgetoverd tot linksback waar ik met alle plezier speel. Als ik op dit moment echt moet kiezen is mijn favoriete positie toch echt wel linksback.

 

Wat doe je om fit te blijven in deze corona tijd?

Normaal waren de sportscholen nog open en deed ik daar oefeningen om fit te blijven maar sinds kort zijn die helaas ook gesloten. Dus heb nu het één en ander in de garage staan en daar probeer ik 3 á 4 keer in de week mijn oefeningen op te pakken om mijn conditie op peil te houden.

 

Wat was jouw mooiste voetbal jaar?

Dat was in het jaar 2016/2017 met de A1. We gingen toen de nacompetitie in voor promotie voor naar de hoofdklasse. In de finale speelde we toen tegen NSVV 019 – 1 op het veld van vv Piershil en we wisten daar met 4–1 te winnen waardoor we promoveerden naar de hoofdklasse.

 

Wat was het lastigste team waar je ooit tegen gespeeld hebt?

Excelsior Maassluis. We moesten daar uit voor de beker en we hadden echt geen schijn van kans en kregen 9-1 op ons klote daar.

 

Wie is jouw meest favoriete trainer waaronder je gevoetbald hebt? En waarom?

Tom Larssen. Een trainer die goed bij ons in de groep past. Veel ervaring, begrijpt het spelletje en is ook altijd in voor een dolletje haha.

 

Hoe ziet jouw dreamteam eruit met spelers waarmee je hebt gespeeld?