· 

1e editie Bernisse Marathon uitgesteld.

Na uitgebreid overleg met de gemeente en de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond moeten we helaas constateren dat ook juni 2021 nog te vroeg is voor de 1e editie van de Bernisse Marathon. Zelfs wanneer we de maximale afstand terugbrengen naar een halve marathon wordt het evenement momenteel op een te hoog risiconiveau voor de volksgezondheid ingeschaald zolang corona nog een belangrijke rol speelt in ons doen en laten.

 

Enorm jammer omdat we, zowel als lopers als organisatoren graag die mooie stip op de nabije horizon hadden gezien om naar toe te werken. Geen veredelde trainingsloop, maar weer een echt evenement. We troosten ons met het feit dat er nu toch echt wel licht aan het einde van de tunnel komt, ook al komt dat voor Bernisse Marathon net te laat.

Het goede nieuws is dat we ons nu kunnen richten op een volwaardig evenement in 2022. Met een feest bij start/finish en langs het parcours, met supporters, meerdere afstanden en competities. Gewoon zoals het hoort te zijn. We hebben in de afgelopen 6 maanden positieve contacten opgebouwd met maar liefst 60 verschillende verenigingen, bedrijven, overheidsinstanties en andere organisaties. En zonder extreem veel promotie in krap 2 maanden al bijna 500 volgers op onze Facebookpagina. Het draagvlak voor iets moois is overduidelijk aanwezig en wij blijven dan ook zeker niet stilzitten. Voor nu danken wij jullie in ieder geval voor jullie interesse en onze samenwerkingspartners voor hun medewerking. Op naar het ‘oude’ normaal!

 

Renate, Frido en Marco.