· 

Hoe is het nu met? De nieuwe SC Botlekrubriek.

Op 1 oktober 2021 wordt SC Botlek 55 jaar! In deze lange tijd heeft het 1e elftal vele spelers gekend die voor de mooie club uitkwamen. Een rijke historie aan (grote) namen. Sommigen hebben er kort gespeeld en anderen een heel voetballeven.

 

Wie kan de spelers opnoemen die bijvoorbeeld meer dan 250 wedstrijden hebben gespeeld voor de club of wie weet de spelers te noemen die kampioen zijn geworden met het 1e van SC Botlek?

 

Maar vooral de grote vraag: hoe is het nu met onze “oud- spelers”? Dit is de nieuwe SC Botlekrubriek waarin wekelijks een interview is met één van de oud-spelers.


Danny Kok is de volgende speler in rij voor de rubriek Hoe is het nu met...

Stel je zelf eens voor: hoe heet je en hoe oud ben je?
Ik ben Danny Kok en ik ben 61 jaar. Ik ben getrouwd met Annaliese en vader van 4 dochters: Yasmijn, Amanda, Sarah en Natasha én trotse opa van Zoey. Jullie begrijpen wel, allemaal vrouwen om me heen.

 

Hoelang geleden ben jij voor de laatste keer uitgekomen voor het 1e elftal van SC Botlek?
Mijn laatste wedstrijd in het eerste was in het seizoen 1987-1988.

Hoelang heb jij gespeeld voor het 1e elftal van SC Botlek?
In totaal heb ik 12 jaar in de selectie gezeten waarvan 8 jaar in het eerste elftal.

 

Wat is jouw mooiste herinnering aan jouw tijd bij SC Botlek 1?
Ik moet zeggen dat ik zelf meestal met het eerste in het onderste deel van de ranglijst te vinden was, maar nooit gedegradeerd overigens. Bijna iedereen ging voor elkaar door het vuur.

 

Wie is de beste trainer geweest bij SC Botlek 1 onder wie jij hebt gespeeld?
Toch wel Arie Noordermeer. Echt een wereldvent, tactisch maakte hij nog wel eens een foutje, maar dan lieten wij het hem wel weten en hij deed er dan ook wel wat aan.

 

Ben jij op dit moment nog actief in de “voetbalwereld”?
Heb op mijn vijftigste mijn laatste wedstrijd samen met Peter Holvast gespeeld en daarna acht jaar trainer van het tweede geweest samen met Leo van Duin en Dick van Dijk. Heb twee kampioenschappen meegemaakt en we kwamen tot de reserve eerste klasse met een wereldteam. Nu ben ik een kritische supporter geworden.

Wanneer jij jouw ‘dreamteam’ mag samenstellen met spelers met wie jij samen hebt gespeeld bij het 1e elftal van SC Botlek, hoe zou die er dan uitzien? Niet uitgaan van hoe de spelers nu zijn maar op het moment dat jij met hen hebt samengespeeld (zie afbeelding).
Keeper Arie Boer. Rechtsback Bert van der Horst. Centraal Rien van Bodegom sr en Peter Holvast. Linksback Danny Kok. Rechtshalf Joop Piena en in het midden Bert Goedendorp (ook mijn trainer in de jeugd). Linkshalf Edwin Verhoeven en rechtsbuiten René Hamann. Spits uiteraard Ferry van Knotsenborg en linksbuiten Paul van Noort.


De vierde speler in rij woont inmiddels in Luxemburg: Ferry van Knotsenborg. Een dagje later dan gepland, maar de postduif moest dit keer dan ook helemaal vanuit Luxemburg komen. We noemen het daarom gewoon de Koningsdag-editie.

Stel je zelf eens voor: hoe heet je en hoe oud ben je?

Mijn naam is Ferry van Knotsenborg en ik ben 56 jaar. In maart 1993 ben ik geëmigreerd naar Luxemburg waar ik Conny ben tegengekomen en ben met haar gelijk getrouwd. We hebben 2 kids: Anne van 23 jaar en Max van 20 jaar.

 

Hoelang geleden ben jij voor de laatste keer uitgekomen voor het 1e elftal van SC Botlek?

Dat moet dan in maart 1993 geweest zijn, 28 jaar geleden dus.

 

Hoelang heb jij gespeeld voor het 1e elftal van SC Botlek?

11 jaar.

 

Wat is jouw mooiste herinnering aan jouw tijd bij SC Botlek 1?

Phoe, dat zijn er veel. Bij het 1e was het bijna altijd wel gezellig na de wedstrijden. Zowel bij promotie als bij degradatiewedstrijden (wat voor jaartallen weet ik niet meer).

 

Wie is de beste trainer geweest bij SC Botlek 1 onder wie jij hebt gespeeld?

De meeste herinneringen heb ik aan Arie Noordermeer met zijn grote be..... mond (haha).

 

Ben jij op dit moment nog actief in de “voetbalwereld”?

Nadat ik de hele jeugd bij SC Botlek heb gespeeld (onder leiding van de heer en mevrouw Verhoeven) en ook een paar keer kampioen zijn geworden, ben ik op mijn 17e naar het 1e gegaan. Maart 1993 naar Luxemburg verhuisd en toen hier ongeveer zo’n zelfde club gevonden, te weten AS Wincrange. Heb hier ook nog een aantal jaren in het 1e gespeeld. Kampioen geworden, maar ook gedegradeerd. Op mijn 47e mijn laatste wedstrijd gespeeld. Toen nog een paar jaar trainer van het 2e elftal en als laatste nog 3 jaar in het bestuur. Nu niks meer.

 

Wanneer jij jouw ‘dreamteam’ mag samenstellen met spelers met wie jij samen hebt gespeeld bij het 1e elftal van SC Botlek, hoe zou die er dan uitzien?

Niet uitgaan van hoe de spelers nu zijn maar op het moment dat jij met hen hebt samengespeeld*.

Het is een lange tijd terug en ik ben zeker dat dit mijn dreamteam is van vroeger: Keeper Arie Boer. Rechtsback Hennie Blanke. Centrum verdediging Dan Kok en Peter Holvast. Linksback Bert v/d Horst. Rechtshalf Martin Goedendorp. Middenveld Bertje Goedendorp. Linkshalf Erik Blom. Rechtsbuiten Rene Haman. Spits Ferry van Knotsenborg. Linksbuiten Roland Haman. Dan mag eigenlijk niet vergeten worden dat John Behage, Gerard van Doorn en ook Kees v/d Schman er ook in passen (zie ook in de afbeelding)..


Speler 3 in de rubriek Hoe is het met.... Bert van der Horst.

Stel je zelf eens voor: hoe heet je en hoe oud ben je?

Hoi allemaal. Mijn naam is Bert van der Horst, ik ben 56 jaar, super trotse vader van mijn bijna 27-jarige dochter Jodie en al bijna 34 jaar met mijn grote liefde Monique.

 

Hoelang geleden ben jij voor de laatste keer uitgekomen voor het 1e elftal van SC Botlek?

Mijn laatste wedstrijd in het eerste is geweest in seizoen 1994/1995.

 

Hoelang heb jij gespeeld voor het 1e elftal van SC Botlek?

Ik heb zo’n 10/11 jaar vast in het eerste gevoetbald. Totaal zo’n 14 jaar in de selectie, waarvan ik er 1 jaar tussenuit ben geweest vanwege een flinke knieblessure.

 

Wat is jouw mooiste herinnering aan jouw tijd bij SC Botlek 1?

In die periode hebben we wel wat feestjes gevierd. In 1985 promoveerden we van de RVB naar de KNVB. Niet omdat we iets hadden gewonnen maar omdat we als derde in de competitie eindigden. Een paar jaar later overigens weer gedegradeerd (ook weer een feestje J), en ik geloof in 1991 weer gepromoveerd naar de KNVB maar dat kwam omdat de RVB werd afgeschaft haha (maar natuurlijk wel weer een feestje).

Daarna hebben we zowel promotiewedstrijden als degradatiewedstrijden gespeeld, waarbij die tegen GSS en Oude Maas echt legendarische duels waren. GSS uit achter komen en John Behage 2 x scoren, penalty tegen maar toch winnen. Tegen Oude Maas werd er in blessuretijd met een 2-2 stand kort voor tijd een vuurpijl richting kruising geschoten maar ons allerbekende Bertje Goedendorp met z’n 1 meter 53 kopte de bal zo uit de kruising waardoor we niet degradeerden. Ik geloof dat dat wel het mooiste feestje werd.

 

Wie is de beste trainer geweest bij SC Botlek 1 onder wie jij hebt gespeeld?

Beste trainer van Botlek 1 was zonder twijfel Wim Schouten. Is 4 jaar trainer geweest en van hem hebben veel spelers het meest geleerd. Daarnaast moet ik Arie Noordermeer noemen als hele goede tweede. Deze man (die in twee periodes 7 jaar trainer is geweest) kon echt een vriendenploeg smeden. Prachtige man (helaas overleden) met z’n Rotterdamse no-nonsens grote bakkes aanpak.

 

Ben jij op dit moment nog actief in de “voetbalwereld”?

Jazeker! Ik ben begonnen in 1973 in de E3, waarna ik vrij snel mocht meevoetballen met de E1, het legendarische team van Mijnheer en Mevrouw Verhoeven (voor de ingewijden: voetballen met Niels van Hamburg, Edwin Verhoeven, Gerard van Doorn, Johnny Noordzij en nog vele anderen). We werden zonder grootspraak of overdrijven elk jaar kampioen tot aan de B-tjes, toen viel het elftal een beetje uit elkaar. Na de jeugd dus in de selectie en vanaf seizoen 1995/1996 lager gaan voetballen in toentertijd het 3e elftal en later werd dat het 4e, 5e 6e, weer 5e en sinds 3 jaar zijn we veteranen1 (VE1/35+).

 

Wanneer jij jouw ‘dreamteam’ mag samenstellen met spelers met wie jij samen hebt gespeeld bij het1e elftal van SC Botlek, hoe zou die er dan uitzien? Niet uitgaan van hoe de spelers nu zijn maar op het moment dat jij met hen hebt samengespeeld.

Keeper Arie Boer is toch wel de fijnste en beste keeper waar ik mee in Botlek 1 mee heb gevoetbald. De verdediging met o.a. Peter Holvast en Danny Kok was toch wel heel prettig om mee te voetballen. Als de beuk erin moest stonden zij, net als Erik Blom altijd hun mannetje.

Voor het middenveld heb ik gekozen voor ‘good old’ Bertje Goedendorp met de creatieve Paul van Noort en Gerard van Doorn om hem heen. Beste spits aller tijden Ferry van Knotsenborg (knotsie) geflankeerd door de heerlijke voetballers Rene en Roland Hamann (zie afbeelding).


Vandaag de tweede speler in de rubriek Hoe is het met...... Met niemand minder dan Dave Leurs, wie kent hem niet? Hij wordt nog steeds gemist.

Stel jezelf eens voor: hoe heet je en hoe oud ben je?

Hallo iedereen! Mijn naam is Dave Leurs, inmiddels 31 jaar en trotse vader van een dochter (Demi) van bijna 2 jaar. Er is een tweede prinsesje op komst die eind juni wordt verwacht.

 

Hoelang geleden ben jij voor de laatste keer uitgekomen voor het 1e elftal van SC Botlek?

Mijn laatste wedstrijd is in het seizoen 2017/2018 geweest.

 

Hoelang heb jij gespeeld voor het 1e elftal van SC Botlek?

Acht seizoenen heb ik uit mogen komen voor het vlaggenschip. Na een gesprek met Dan Blokland en Bert van der Lijn ben ik in 2010 naar Botlek gekomen. Leuk om te weten is dat ik ook één wedstrijd in het tweede elftal heb mogen spelen onder leiding van Dan Kok. We speelden tegen Zuidland, kwam net van vakantie en werd direct op plaats 10 gezet. Geen succes… ik voel de sambuca en het broodje gyros nog steeds opkomen haha!

 

Wat is jouw mooiste herinnering aan jouw tijd bij SC Botlek 1?

Sportief gezien natuurlijk het kampioenschap in de derde klasse! We speelden de kampioenswedstrijd uit tegen de nummer 2 DBGC. Voordat we de bus instapten probeerde ik nog een aantal teamgenoten gerust te stellen. We hadden een grote voorsprong in punten en als het vandaag niet lukte dan de week erop maar! Naarmate de wedstrijd steeds dichterbij kwam zag je Kevin Michilsen en ik steeds bleker en zenuwachtiger worden. Heb die wedstrijd niet veel voor het team kunnen betekenen maar we wonnen wel met 1-2.

 

Daarnaast heb ik veel mooie herinneringen aan alle leuke zaterdagmiddagen, teamuitjes, trainingskampen maar vooral de donderdagavonden (nachten) bij Botlek. Zaten aan het eind van de avond met alle seniorenelftallen aan de stamtafel slap te ouwehoeren met een broodje van Atlantis en een klein sappie!

 

Laatste herinnering die ik graag wil delen is de nacompetitie voor promotie van het tweede elftal. We hadden een bus geregeld om ze die wedstrijd te laten supporten. Daar aangekomen bleek die club een drankvergunning te hebben en ze waren maar al te blij dat ze de flessen Bacardi aan ons konden slijten tegen een leuk prijsje. Tegen wie ze speelden en hoeveel het geworden is...... geen idee!

 

Wie is de beste trainer geweest bij SC Botlek 1 onder wie jij hebt gespeeld?

De beste trainer die ik bij Botlek heb gehad is Rinus Schrijver. Mede door hem hebben we promotie naar de tweede klasse kunnen afdwingen. Hij heeft ons superfit gekregen en is heel gepassioneerd als trainer.

Trainers die goed bij Botlek passen en waar ik goede herinneringen aan beleef zijn Bert van der Lijn en Richard Koutstaal. Dit zijn echte Peoplemanagers en weten een team te creëren die voor hen en voor elkaar door het vuur gaan. Daarnaast zijn ze buiten het veld geweldige en gezellige mensen waarin ze voor even niet als trainer gezien wilden worden!

 

Ben jij op dit moment nog actief in de “voetbalwereld”?

Zeker... op dit moment ben ik actief bij VV Rockanje, een club die qua sfeer te vergelijken is met Botlek. Rockanje is een hele gezellige familiaire club. Het eerste elftal bestaat voor een groot gedeelte uit jonge, goede spelers uit het dorp en we spelen elk jaar voor promotie naar de derde klasse. Helaas heeft Botlek ervoor gezorgd dat we nog een seizoen in de vierde klasse mochten voetballen….en toen kwam Corona.

Wanneer jij jouw ‘dreamteam’ mag samenstellen met spelers met wie jij samen hebt gespeeld bij het 1e elftal van SC Botlek, hoe zou die er dan uitzien? Niet uitgaan van hoe de spelers nu zijn maar op het moment dat jij met hen hebt samengespeeld.

 

Zie afbeelding.

Het moeilijkste vond ik de invulling van de spitsposities. Hebben veel goede spitsen gehad in de jaren. Kwalitatief zijn Julien Gret, Shurnell Francois en Nasser Abdalla beter, maar op de een of andere manier wist Mike Kortsmit altijd precies waar ik de ballen neer ging leggen. Ik wist van hem dan weer precies wanneer hij diep ging of juist in de bal kwam dus heeft hij z’n plek in het team meer dan verdiend!


Hierbij de eerste aflevering van “Hoe is het nu met?”

 

De eerste aflevering is met één van de zoons van mister Botlek. Zijn vader heeft jarenlang allerlei taken bij SC Botlek volbracht. Zijn jongste broertje komt nu uit voor het 1e elftal van SC Botlek en zelf heeft hij ook jarenlang gespeeld voor het vlaggenschip van onze club.

Stel je zelf eens voor: hoe heet je en hoe oud ben je?

Mijn naam is John Blokland en ik ben 33 jaar oud. Ik ben getrouwd met Kim en vader van 2 mooie kinderen: Matteo van 3 jaar en Bobbie van 1 jaar oud.

 

Hoelang geleden ben jij voor de laatste keer uitgekomen voor het 1e elftal van SC Botlek?

Mijn laatste wedstrijd kan ik mij niet meer herinneren, maar dat zal zo’n 8 tot 9 jaar geleden zijn. De jaren vliegen voorbij!

 

Hoelang heb jij gespeeld voor het 1e elftal van SC Botlek?

Ik heb ongeveer 9 jaar in het 1e elftal gespeeld voordat ik bij het 2e terecht kwam. Bij het 2e hadden wij echt een goede ploeg, vol met vrienden en goede voetballers! Hier promoveerden wij mee tot de reserve 1e klasse!

 

Wat is jouw mooiste herinnering aan jouw tijd bij SC Botlek 1?

De leuke herinneringen zijn toch vaak de trainingskampen die we meegemaakt hebben, dit was altijd erg gezellig! Maar op voetbalgebied toch ook de promotie in 2010-2011 onder leiding van Bert van der Lijn. Wij promoveerden toen, uit bij Zwartewaal, naar de 3e klasse.

 

Wie is de beste trainer geweest bij SC Botlek 1 onder wie jij hebt gespeeld?

Aangezien ik toch wat jaren heb gespeeld heb ik ook wat trainers gehad. Met een hoop kon ik redelijk tot goed over weg. Aangezien ik zelf ook niet de makkelijkste ben en altijd wel een mening heb, was het voor hen soms ook niet makkelijk. De beste trainer die ik heb gehad was mijn eerste seniorentrainer Cor Lanser. Ik was 17 jaar toen ik onder zijn leiding in de basis kwam. Hij heeft mij altijd geholpen en gesteund. Hij was altijd in voor gezelligheid en gekkigheid maar wel pas als wij eerst 110 procent hadden gegeven op het veld. We hadden in de jaren met Cor een ploeg vol met karakters dus dat waren aardige jaren! Ik wil ook graag vermelden dat we altijd leuke assistenten hadden al die jaren met wie ik een goede band had. Denkende aan Peter Hoek en Ron van Bekkum, topgasten zijn dat!

 

Ben jij op dit moment nog actief in de “voetbalwereld”?

Op dit moment ben ik even voetbal-loos om lekker te genieten met vrouw en kinderen. Wel kom ik met regelmaat bij mijn kleine broertje Bennie kijken die in Botlek 1 speelt. Hopen dat Corona snel voorbij is en dat er weer wedstrijden gespeeld kunnen worden.

Wanneer jij jouw ‘dreamteam’ mag samenstellen met spelers met wie jij samen heb gespeeld bij het 1e elftal van SC Botlek, hoe zou die er dan uitzien? Niet uitgaan van hoe de spelers nu zijn maar op het moment dat jij met hen heb samen gespeeld.

 

Patrick Hartman: topkeeper die lang in Botlek 1 heeft gespeeld.

 

Chris van Kempen: man die je altijd 2/3 keer voorbij moest zien komen. Altijd in voor een biertje en gezelligheid.

 

Robert Diepstraten: net zoals mij een jongen van de club: kiezelhard en een klein beetje gemeen. Altijd voorop in de strijd en een echte gangmaker in de groep.

 

John Blokland: ik heb het beste seizoen gespeeld als laatste man. Ik moest het zelf niet hebben van mijn techniek maar compenseerde dat met werklust, inzicht en goede passing. Ik ging altijd voorop in de strijd en soms wel een beetje over de grens heen (laten we het maar gooien op jeugdige onbezonnenheid).

 

Mark de Zoete: eigenlijk geen linksback, maar ach, hij moet het er maar mee doen!

Danny Rodekerken: kappen, draaien en op snelheid erlangs. Wat was hij handig tussen allerlei spelers in, hij had alleen een bacootje moeten lusten.

 

John Lopes Cruz: kort en krachtig, de allerbeste met wie ik gevoetbald heb en dat in zijn nadagen(45+).

Slavisa Milojevic: vanuit de jeugd samen eerder overgeheveld naar de selectie, wat was die man goed! Zoveel souplesse, inzicht en power! Heerlijk om mee te spelen en bovendien een hele vriendelijke jongen

Jubertien “Bonkie” Mariana: Ongrijpbaar voor elke verdediger, behendig, snel en altijd goed voor veel goals. Vriendelijk voor iedereen en staat voor iedereen klaar.

 

Mike Kortsmit: is altijd goed voor veel goals waardoor het vaak lekker voetballen was voor ons.

Michiel van Mourik: van jeugd af aan mee gespeeld. Altijd goed voor veel goals en assists. Doordat hij nog weleens viel over een polletje kregen wij met regelmaat penalty’s mee hahaha!

 

Aad Beerens: de beste vlagger die de club ooit heeft gehad. De meest lieve, zorgzame man in al die jaren dat ik gespeeld bij de selectie die voor iedereen klaar stond. Daarom ook gekozen voor een foto waar wij samen op staan.

 

Zonder de mensen eromheen is een club helemaal niets. Omdat dit soort persoonlijkheden er voor zorgen dat een elftal/selectie/club kan blijven draaien op een fijne manier. Via deze weg wil ik daarom de volgende mensen bedanken die daaraan bijgedragen hebben: Joop Diepstraten, Dan Blokland, Dick Kuikstra, Leo van Duin, Dick van Dijk, voorzitters.