· 

Blessure houdt Kevin Inkelaar aan de kant.

Professional wielrenner Kevin Inkelaar (23/Abbenbroek) zit in de hoek waar klappen vallen. Een blessure houdt hem momenteel aan de kant bij wedstrijden.

 

Na een prima prestatie in het najaar van 2020 tijdens de Vuelta d'Espagna (Ronde van Spanje), ging Kevin Inkelaar met een goede basis de kortere winterperiode in. Het eerste professionele wielrenjaar verliep natuurlijk anders dan verwacht door de coronaperikelen. Een korte wedstrijdenreeks om de wennen in het profpeloton. Daarbij gesteund door de collega renners bij Team Bahrain Victorious en het ondersteunend personeel. 

 

De planning was dat Kevin na een goed verlopen trainingsperiode in Spanje deel zou nemen aan de meerdaagse Ronde van Catalonië. Hoe groot was de teleurstelling toen een valse coronatest hem op de eerste wedstrijddag uit voorzorg aan de kant hield. Het uithuilen en opnieuw beginnen was van toepassing. Snel werd duidelijk dat Kevin woensdag 14 april aan de start zou staan van de Brabantse Pijl in België. Maar naar wij nu van Kevin zelf vernamen gooit nu een blessure roet in het eten. Morgen moeten de televisiekijkers dus niet zoeken naar de Abbenbroeker. Hij rijdt niet mee in het peloton. Wanneer de eerste start van dit seizoen nu wordt, is natuurlijk afhankelijk van het herstel van zijn blessure.

 

Alle goeds Kevin!