· 

Routekaart naar normale samenleving.

Uit de dinsdagavond tijdens de persconferentie van Rutte en De Jong gepresenteerde routekaart op weg naar een ‘normale samenleving’ blijkt dat vanaf 11 mei de coronamaatregelen voor sporten in de buitenlucht worden versoepeld. Tot die tijd blijven de huidige regels van kracht, waardoor (o.a.) het amateurvoetbal tegen beperkingen blijft aanlopen. Wedstrijd (voor senioren) zullen niet eerder dan 7 juli worden toegestaan, waardoor het onhaalbaar lijkt de KNVB Regio Cup te gaan houden. De versoepelingen hangen overigens sterk af van het aantal ziekenhuisopnames én het aantal gevaccineerde en zullen van week tot week worden bekeken.

 

De sport ligt dus zoals verwacht tot aan de zomervakantie wat wedstrijden betreft nagenoeg stil. Rest ons niets anders dan ons te richten op na de zomer"vakantie" voordat de wedstrijden weer in gang schieten. 

Nu maar duimen dat iedereen zich (zo veel mogelijk) aan de maatregelen houdt en het geven van de vaccinaties weinig vertraging krijgt. Wat kijken we uit naar een heerlijke zomer met open terrassen, sportscholen en restaurants; attracties kunnen bezoeken. Wat kijken we uit naar september 2021 voor sportwedstrijden. Hopelijk dan weer met publiek!!!