· 

Naomi van Krevel in actie tijdens Europese Senior Kampioenschappen Judo in Lissabon.

De 20 jarige Spijkenisser judoka Naomi van Krevel komt bij de senioren in de klasse tot 52 kg in actie tijdens het Europees Kampioenschap van 16 tot en met 18 april in Lissabon (Portugal).

In de eerste ronde treft Naomi de 28 jarige Spaanse Estrella Lopez Sheriff. Bij winst volgt de ontmoeting met de 21 jarige Israëlische Gefen Primo.

Foto: Hans van Essen.

 

Update:

Naomi Van Krevel heeft in de eerste ronde met een waza-ari verloren van de Spaanse Estrella Lopez Sheriff die bij het vorige EK brons veroverde. Naomi na afloop tegen redacteur Jack Holten: “Ik was zeker niet kansloos! Ik maakte een worp en ik kom zelf daarbij ongelukkig twijfelend op mijn zij terecht. Mijn coach vond het ook geen punt, maar helaas kunnen we daar nu niet veel meer aan veranderen.” 

 

Voor de camera van de NOS hield Naomi9 gemengde gevoelens over aan de nederlaag. "Het is een beetje dubbel, want ik heb me wel aan mijn plan gehouden. Dit zijn ook weer leermomenten, ik kom net kijken op dit niveau." Er zat meer in tegen Lopez Sheriff, realiseert Van Krevel zich. "Maar uiteindelijk ga je toch nog wel met een goed gevoel naar huis, als je jezelf voor dit toernooi kunt plaatsen." Het interview met de NOS kunt u hier nalezen en ook nakijken.