· 

Piet van Dijk op vv Spijkenisse Memory Tour.

Op dinsdag 1 juni is het dan zover. In alle stilte wordt op die dag stil gestaan bij het feit dat 75 jaar geleden de vv Spijkenisse werd opgericht. Op een later tijdstip zal hier uitvoeriger en gepast bij stil worden gestaan. 

 

Om dit heuglijke feit toch enigszins luister bij te zetten gaat Piet van Dijk op die dag met zijn scootmobiel langs enige bijzondere plekken in Spijkenisse om herinneringen op te halen. 

 

Om 13.30 uur vertrekt Piet naar de woonboulevard waar op het toenmalige sportpark Schiekamp het grootste sportieve succes werd behaald: het algemene Nederlandse Amateurkampioenschap.  Vervolgens sjeest hij naar de Laning waar op het weiland van Jan van der Hoek het allemaal in 1946 begonnen is. 

De volgende halte is het huidige restaurant De Gansengors aan de Oostkade 4. In het toenmalige Café Sport vond de oprichtingsvergadering op initiatief van Jaap Riedijk en Leen Verweel en 33 leden van de vv Spijkenisse plaats.  

De rondrit wordt afgesloten op het huidige sportpark Jaap Riedijk in de wijk Maaswijk waar Spijkenisse is uitgegroeid tot een bolwerk in het Nederlandse amateurvoetbal. Zijn bevindingen leest u op 2 juni op de website.