· 

Ronald van der Graaf zwemt Het Kanaal over.

Augustus 2020 spraken we uitgebreid met triathleet Ronald van der Graaf (Brielle) van TVG. Hij had 15 augustus het IJsselmeer over gezwommen: van Medemblik naar Stavoren. Voor het interview, open deze link.

 

Nu is Ronald alweer toe aan een nieuwe uitdaging. In de week van 22 tot 29 juni heeft hij het tweede tijdslot om Het Kanaal tussen Dover (Engeland) en Calais (Frankrijk) over te zwemmen. Hij doet dat in estafettevorm met Jan Pieter Borst (ex wedstrijdzwemmer uit Oostvoorne). 

 

Momenteel bereidt Ronald zich samen met Jan Pieter elk weekend in Rockanje voor op deze ongeveer veertien uur durende overtocht. Ronald wordt opnieuw begeleid door trainer Marcel van der Togt.

Met Pinksteren zijn Ronald en Jan Pieter van plan in estafettevorm het IJsselmeer over te zwemmen. Vanuit Medemblik naar de kust voor Stavoren en terug. Dit ter voorbereiding op de Kanaalovertocht. We gaan Ronald en Jan Pieter de komende weken volgen... Wordt vervolgd dus...

De foto's van de IJsselmeerovertocht van vorig jaar zijn gemaakt door Ronalds vrouw en redacteur Jack Holten maakte de foto van Ronald op de massagetafel bij Stefan Krabbendam van Preaz Sport Hellevoetsluis.