· 

Sportstichting Je Eigen Pad.

 

 

Sportstichting Je Eigen Pad biedt sport- en beweegactiviteiten aan in gemeente Brielle en Westvoorne. Dit zijn activiteiten voor deelnemers vanaf 1 jaar t/m 101.

Buiten de lessen om is de stichting een actieve club met veel activiteiten, bedoeld om de sociale cohesie te vergroten. Omdat zij veel ouderen onder onze deelnemers hebben, vinden zij het belangrijk dat de (beweeg-)activiteiten gericht zijn op bestrijden sociale eenzaamheid en vergroten zelfredzaamheid en zelfvertrouwen.

 

Missie, visie, doelen en strategisch plan van Sportstichting Je eigen Pad

 

Missie:
Het beste uit mensen halen om zo goed mogelijk en met plezier te bewegen.

 

Visie:
Bij de jeugd, door respect, samenwerken, discipline, beheersing, weerbaarheid, vertrouwen en plezier te stimuleren. Bij de judo senioren, door het doorlopen en doorleven van de judo-sinaasappel.
Bij de ouderen ligt meer het accent op vergroten zelfvertrouwen, zelfredzaamheid en het sociale aspect.

 

Doelen:
Wanneer hebben we succes? SMART


Bij peuters ligt de nadruk op ontdekken van de beweegmogelijkheden van je lijf en de omgeving om je heen. Samen met een (groot-)ouder in een veilige omgeving een band opbouwen.

 

Jeugd, als zij met iedereen kunnen omgaan, zonder vooroordelen. Kinderen positief stimuleren sociaal wenselijk gedrag te ontwikkelen. Omgaan met winst en verlies, leren dat samenwerken meer winst kan zijn dan dat ene punt meer scoren.

 

Judo senioren, kunnen de judo-sinaasappel doorlopen door kennis te maken met aanleren en verbeteren technieken, behalen hogere graduatie, coaching andere judoka’s, begeleiden bij wedstrijden, organiseren van activiteiten, assisteren bij lessen, zelfstandig lessen verzorgen, etc.

 

Bij ouderen, dat ze inzicht krijgen dat ze meer kunnen als dat ze denken en zo meer zelfverzekerd worden. Door veel te variëren, samen te werken en te wisselen in de lessen is er ruimte voor het ontwikkelen van sociale contacten. Stimulatie om samen na afloop koffie te drinken en deel te nemen aan activiteiten buiten de lessen om vergroot hun sociaal netwerk.

 

Strategisch plan:
Bij peuters ligt de nadruk op grondvormen van bewegen. Door te klimmen, klauteren, balanceren, hangen, trekken, duwen, tillen, gooien, vangen, springen, rollen etc. gezinswandelingen, Sinterklaasfeest, sportjuffenverjaardagsfeest, Nijntje diploma, etc. doen wij met deze doelgroep.

 

Bij jeugd maken we gebruik van judo als doel, judo als middel, valscholing en grondvormen van bewegen. We hebben alternatieve clubkampioenschappen, judowedstrijden (in eigen club en erbuiten) en judo examens, Japanse dag, kijk- en vriendendagen, ouder en kind-les.

 

Judo senioren maken gebruik van judo als doel, judo als middel, valscholing en grondvormen van bewegen. Deze senioren worden betrokken bij alle activiteiten van de jeugd. Regelmatig worden clinics verzorgd door specialisten uit de judosport. Samen toewerken naar (dan-graad) examens om de onderlinge band te versterken. De activiteit soep en broodjes als seizoenafsluiter is een traditie.

 

Bij ouderen zetten we verschillende methoden in, te denken valt aan de Fitlight Trainer, Cognitieve Fitness, nordic walking, boccia, rollatordans, loopscholing, weerbaarheidstraining, valscholing, sport en spel, etc. Voor ouderen worden ook nog extra activiteiten georganiseerd, bv in de zomer fietsen en eten, in de winter is er de boccia/sportieve bingo middag.

 

Website en Facebook:

Website: open hier.

Facebook: open hier.

De stichting probeert geld te werven via de Nationale Sportloterij. Doet u mee???