· 

KIKA Toertocht wielervereniging SBU Spijkenisse

Eindelijk wéér een mooie tourrit door Spijkenisse Bike United voor het goede KIKA doel! Zondag 6 juni a.s!

 

Nu het weer mág en kán vanwege de Corona maatregelen heeft wielrenvereniging Spijkenisse Bike United (SBU) wederom een goede-doelen-tocht voor KIKA georganiseerd. Er kunnen immers niet genoeg initiatieven worden opgepakt om de kinderen én de betrokken gezinnen te ondersteunen die te maken hebben met die vreselijk nare ziekte met vaak onvoorstelbare gevolgen… Elke bijdrage is uiteraard welkom!

 

Al eerder organiseerde SBU met haar hoofdsponsor Dennis van den Hurk (eigenaar van Bikespoint Spijkenisse en Bikespoint Hoogvliet) een succesvolle ‘Bikespoint voor KiKa’ tocht in 2019. Een mooie fietstocht van zo’n 150 kilometer door het ‘groene hart’. Vorig seizoen kon het door de Corona pandemie helaas niet dóórgaan maar nu mag er met 30 man buiten gefietst te worden. Het plan is om met groepjes van maximaal 20 man te vertrekken en uiteraard 1,5 meter ruimte tussen elkaar te houden en mondkapjes mee te nemen voor de stops, zodat het allemaal binnen de

maatregelen van dit moment zo veilig mogelijk kan plaatsvinden.

 

Deze tocht is volledig verzorgd door Bikespoint en er word géén inschrijfgeld gerekend! Bij de start en bij de finish staat een pot klaar waar een ieder zijn/haar vrijwillige donatie voor KIKA in kan stoppen. Uiteraard hoopt de organisatie op mooie hartverwarmende bijdragen.

 

Wanneer U een goede conditie voor een dergelijke inspanning heeft en graag op de racefiets mee wilt fietsen met deze tocht waarbij het gemiddelde zo rondom de 30 km/u zal uitvallen, meldt U zich dan aan op het emailadres info@bikespoint.nl zodat Dennis kan inschatten hoeveel boterhammen hij moet laten smeren. Kijk voor meer info over deze tocht door het ‘groene hart’ op de website van SBU:

https://spijkenissebikeunited.nl/nl/tour

En voor het tourverslag uit 2019: https://spijkenissebikeunited.nl/nl/tourverslag/18/

 

In 2014 is Spijkenisse Bike United ontstaan uit een groepje enthousiaste wielrenners die samen vanuit hun woonplaats Spijkenisse wilden gaan rijden. Het idee was om beginnende racefiets(st)ers te helpen om in een groepje te kúnnen rijden én trainen, om zó veilig op een hoger sportief plan te kunnen komen. Momenteel is SBU een officiële wielervereniging met eigen statuten en een algemene ledenvergadering en aangesloten bij de KNWU. Er wordt om de drie á vier jaar een nieuw clubtenue ontwikkeld en er bestaat inmiddels een wedstrijdafdeling én een tourafdeling. Het

 

sociale vanaf het begin wordt gekoesterd en maakt zelfs deel uit van de uitgangspunten van de wielerclub. Er zijn momenteel al zo’n 80 SBU leden!