Inschrijving Spijkenisse SPARK marathon geopend.

Vanaf maandag 1 juni is het mogelijk je in te schrijven voor de vijftiende editie van de Spijkenisse SPARK marathon. We hopen dat Covid 19 ons niet zal dwars zitten; op het ogenblik ziet het er in ieder geval goed uit. We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.


Dit evenement, het grootste sportevenement van Spijkenisse, zal plaats vinden op zondag 28 november 2021. Veel  lopers sluiten hun jaar af met deze door atletiekvereniging SPARK georganiseerde marathon. Volgens de Marathon- en Ultracuporganisatie behoort de Spijkenisse marathon tot de top wat betreft het aantal deelnemers uit hun klassement. Het parcours wordt gelopen door de polders tussen Spijkenisse en de overige kernen van Nissewaard; de halve marathon gaat de laatste kilometers door het centrum van Spijkenisse.  Beide parcoursen zijn gecertificeerd door de Atletiekunie. Ook dit jaar ondersteunt de organisatie weer een goed doel, gekozen is voor het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Bij de inschrijving is het mogelijk hiervoor een vrijwillige gift te doen.


Er kan ingeschreven voor de hele marathon, de halve marathon, de 5 en 10 km via de website www.avspark.nl  In voorafgaande jaren waren er ruim vijftienhonderd finishers; dit jaar komen we waarschijnlijk dichtbij de uiterste grens van hetgeen we aan kunnen voor een goede organisatie. Dus wil je zeker zijn van deelname schrijf dan snel in.