· 

Een mooie jeugd voetbalzaterdag bij vv Rockanje.

Corona hebben ze bij de jeugd van De Drenkeling buiten gezet. Vijf en dertig weken na de laatste wedstrijd weer echt voetbal.

 

De titel zegt genoeg denk ik. En met trots wil ik eerst zeggen dat ik nog niet vaak zo’n groep heb gehad. Want ondanks de heftige periode, en dan met name voor de ouders, is deze groep wel een collectief gebleven. Helaas hebben we in de afgelopen 35 weken wel afscheid genomen van Vince van Helden welke een vreselijk iets meemaakt en uiteraard wensen we Vince het allerbeste en hopen hem ooit toch nog terug te zien op de club in welke vorm dan ook.

 

De afgelopen 35 weken werd er natuurlijk zeker voor de kerst nog redelijk wat georganiseerd maar ook bij mij als leider was de puf eruit om door te blijven gaan. Het Oranjefestival was eigenlijk wel het laatste waar ik echt nog mee bezig was. Ook ik werd steeds somberder en eigenlijk verwachtte ik dit seizoen geen voetbal meer. Helaas moesten de toernooien er ook uit, werden de grasvelden vervroegd retour gegeven aan de gemeente voor onderhoud. Ik kreeg als leider weer een energie impuls toen dan toch versoepelingen uit Den Haag kwamen. Er kon door de jeugd weer gevoetbald worden! En dan begint komt de vraag: hoe regelen we dat met 1 kunstgrasveld tot onze beschikking? De jeugd gaat even voor op de senioren.

 

Na de teambuilding van jl. dinsdag (de hoofdpijn namen we maar op de koop toe de volgende morgen hè Mark, Cyntia en Peter).

Afgelopen week was er door Yvonne en Peter al grote schoonmaak gehouden (wat moet de club zonder deze toppers?!) en vrijdag voor de herstart van de wedstrijden was het nog Peter die de korrels aan het verdelen is geweest op veld 1. Huh, Peter? Hier zou toch Andre Klok moeten staan? Ja scherp, maar helaas is Andre voorlopig uit de roulatie en wensen wij als team onze vaste tractorchauffeur een voorspoedig herstel en zeggen we ook dank aan Peter voor het zeer netjes gereed brengen van ons kunstgras.

 

Zoals gezegd eindelijk weer voetbal, maar nog wel met geldende corona maatregelen. Maar dat ging goed vandaag. Iedereen hield zich aan de regels. Het was aan Ruben Eland, onze voorzitter die ook aanwezig was, om alles in goede banen te leiden. Yvonne zorgde voor de koffie (begeleiders) en ranja (teams). Dus ondanks dat vandaag de kantine nog dicht was, alles prima geregeld! 

 

Zaterdag 5 juni: “WE MOGEN WEER”.

 

Voor onze kanjers van vv Rockanje Jo13-1 stond een wedstrijd tegen Nieuwenhoorn JO13-2, het team van de ons niet onbekende Marco Kruik. Contacten voor samenwerking “GO SOCCER SCHOOLS” zijn gelegd.

 

De 1e wedstrijden vandaag om 9 uur te weten: Rockanje JO8-2 – OVV JO8-1 dus de 1e Rockanje Noord derby van vandaag en was het Rockanje JO8-2 die als eerste de kraaien in de kou lieten staan en de wedstrijd wonnen met 2-1 waarbij Mitchel Naaktgeboren de scheidsrechter was.

 

De 2e wedstrijd ook om 9 uur: Rockanje JO12-1 – Spijkenisse JO12-1 waarbij Rockanje snel op een 2-0 (waarbij wel een zeer mooie goal van Thom vol op de bijna kale kop uit een corner) voorsprong kwamen, maar toch met 3-3 gingen rusten. In de 2e helft kon het team niet meer het spel laten zien en verloor uiteindelijk met 3-6 onder leiding van Peter Naaktgeboren als scheidsrechter.

 

De 3e wedstrijd vandaag om 10:30 uur: Rockanje JO8-1 – Poortugaal JO8-2 waarbij er vandaag Chantal de Haan bereid was gevonden om als 2e trainer te fungeren, aangezien Patrick Warbout de corona weken aan het verdrinken was met een weekendje weg in Zeeland. Uiteindelijk was Poortugaal na de 0-0 ruststand toch echt een maatje te groot en wonnen met 2-7. Deze wedstrijd stond onder leiding van Jordy Naaktgeboren.

 

En ja dan komt de klok van 12:00 uur in de buurt en is het dus tijd voor de toppers van de JO13-1, welke vandaag met grote klasse werden aangevuld door Finn Riersmeier en Xavi Klok welke ineens ook op een heel veld moesten spelen. Nou ik kan alleen maar zeggen: “Jullie zouden maar wat goed meekunnen op een heel veld.”

We speelden dus tegen Nieuwenhoorn JO13-2 een elftal wat al een aantal weken in de nieuwe vorm actief is en ook in Coronatijd wat meer heeft kunnen voetballen simpelweg omdat de club Nieuwenhoorn gewoon groter is en wie dan de uitslag ziet zou zeggen wat een matige vertoning van Rockanje. Nou ik zeg iedereen dit is het tegendeel want ik heb vandaag een zeer goed spelend Rockanje JO13-1 gezien en dat er dan verloren wordt dat is niet belangrijk, waar we als leider en trainers iedereen proberen op vaste plaatsen te laten spelen zagen we echt wel goede momenten, maar was het heel simpel Nieuwenhoorn is gewoon een klein stapje verder maar dat geeft echt niet.

Met Jordy uiteraard in de goal en dan zie je ineens de stappen die hij heeft gemaakt door toedoen van Keepersschool Flakkee. Dit werd ook benadrukt door de begeleiding van Nieuwenhoorn na afloop. Er staat nu een keeper in de goal die in vergelijking met 35 weken geleden zich goed ontwikkeld heeft.

De verdediging met het centrale duo Stijn en Egbert met aan de buitenkanten in principe Jurrian en Dyran is een prima blok als we allemaal in positie blijven voetballen en meelopen met de vaste man (en goed luisteren naar Mark welke de verdediging zal kneden).

Het middenveld met Joey in de nieuwe rol als een echte nummer 10 sleurend, passend en dirigerend op het middenveld met daaromheen Sem (de Toornstra van het team) en Thijs die met hun snelheid en vernuftige acties Joey nog makkelijker moeten kunnen laten voetballen. Dan hebben we Kenji nog welke niet zou misstaan in de Argentijnse competitie bikkelhard maar onvermoeibaar en blijven gaan. Kenji verdeel je krachten en durf de actie te maken want je schot is beter als menigeen. Dus alles wat je teveel doet op het niet goede moment zijn verspeelde krachten. Let op!

Dan de voorhoede met Lev, Mitchel en Tim (die eigenlijk meer een verdediger is). Lev en Mitchel jullie hebben zoveel doel gerichtheid, jullie moeten met elkaar wisselen in het spel. Probeer voor elkaar te kruisen zo ontstaat er ruimte ook weer voor de middenvelders. Als spitsen zijn jullie belangrijk dat als er een kans komt dat jullie daar staan waar je moet staan. Probeer tijdens de trainingen eens met elkaar hierop te oefenen. Met jullie klasse kan een team zoveel meer extra power eruit halen. Dan hebben we nog Tim die met de snelheid makkelijk een Malacia of Haps zou moeten zijn.

Dan onze gastspelers vandaag uit de JO11-1: Finn en Xavi maakten mee dat een heel veld veel moeilijker en zwaarder is dan ze gewend zijn. Maar voor jullie ontwikkeling was dit goed (waar mogelijk zal ik jullie zeker vaker uitnodigen om mee te doen en zodoende de ervaring op laten doen).

De uitslag van 0-4 is uiteindelijk niet belangrijk. Wij hebben plezier gezien bij alle spelers en daar is het waar het om draait.

Rik Vinke bedankt voor het fluiten tegen een voor jou bekende club.

Eindelijk weer eens echt gevoetbald waarbij het voor ons als zeer belangrijk is ondervonden dat we ondanks de achterstand een team zijn blijven zien.

 

Uiteindelijk was het slotstuk van de dag hetzelfde als het openingsverhaal en was het aan Rockanje JO15-1 om de dag af te sluitend winnend tegen de kraaien van de Zwarte laan. Of te wel de derby van Voorne aan Zee want Westvoorne mogen we natuurlijk niet meer zeggen en wat is dan mooier als je ook nog in dit verslag mag melden dat ook deze wedstrijd de punten op de Drenkeling bleven. Oftewel deze Rockanje Zuid – Rockanje Noord clash met 4-1 op Rockanje Zuid bleef.

 

Uiteindelijk waren er ook nog een aantal uitwedstrijden waar bij ook de punten terug kwamen naar de Drenkeling waarbij ik ieder wil aangeven dat er vandaag wel een uitzinnige goal was bij de JO11-1 (welke ongetwijfeld breed gedeeld zal gaan worden op You Tube) vol op de kop van Noa uit een corner een schitterende goal en een zeer mooie 1-9 overwinning op en in Spijkenisse (altijd een zware tegenstander).

 

Rockanje JO9-1 bracht ook de punten mee terug uit de Kraaien derby door op het Zwartelaan veldje te winnen met 1-6. Ook Rockanje JO10-1 speelde vandaag de derby van de lage landen en ook op het kraaiendurp en ook zij brachten de volle winst mee naar huis met 5-8.

Rockanje JO15-2 speelde vandaag onder de rook van de farm frites tegen Vlotbrug en kwamen ook met de volle 3 punten naar huis door met 1-12 te winnen. Uiteindelijk nog de Rockanje JO17-1 en het wordt misschien vervelend maar wat is het lang geleden dat we Rockanje Noord de baas waren. Ook Rockanje JO17-1 schoof de kraaien terug naar hun nest met 1-4.

 

Wat ik dus al eerder schreef uitslagen zeggen niet veel en winnen of verliezen zeker niet, maar wat is het dan lekker als er toch door onze mooie club in 5 wedstrijden Rockanje Zuid – Rockanje Noord de volle 100% score haalt. Iets wat al heel lang niet meer gebeurd is. Het zegt iets over de groei van onze jeugd afdeling. Iets wat een nog groter en mooier gevolg moet gaan krijgen.

 

Een heerlijk voetbalzaterdag met veel wedstrijden. Op zaterdag 12 juni 2021 zal het een groot vervolg gaan krijgen met wederom 5 thuiswedstrijden waaronder Rockanje JO13-1 – OVV JO13-3, waarbij we uiteraard hopen dat er wat meer mensen welkom geheten kunnen worden op het terras, want het slotstuk van zaterdag 12 juni 2021 is voor Rockanje JO17-1 tegen de “overkanters", het "Stropdassedurp", "klein Parijs aan de stinkende Seine" oftewel DVV’09.

 

 

TOT SLOT zeg ik dat ik de mooiste wedstrijd vandaag toch echt die van onze kanjers vond Rockanje JO13-1 want lachend het veld opgaan en lachend eraf komen ondank een verlies dat zegt iets over deze groep en hun mentaliteit, vanuit Nieuwenhoorn zijn er filmopnames gemaakt en als ik die krijg gaan deze uiteraard gedeeld worden. Wellicht kunnen we hier ook onze voordelen nog uithalen.