· 

Joyce van Welie (Brielle) als Junior U20 5e op het NK Atletiek op de Meerkamp bij de Senioren.

Afgelopen weekend werd het NK Atletiek op de Meerkamp gehouden in Breda. De Brielse Joyce van Welie deed mee als 17 jarige junior en was hiermee één van de jongste deelnemers.

 

De eerste dag startte Joyce succesvol met een goede 100m horde met een tijd van 14,88 sec.

Het volgende onderdeel in de meerkamp was hoogspringen. Dit verliep iets minder succesvol dan dat ze hoopte. Toch behaalde Joyce een hoogte van 1,58m; het beste resultaat van dit seizoen.

 

Vervolgens kwam het onderdeel kogelstoten waarmee Joyce een dik Persoonlijk Record behaalde met een afstand van 11,64m.

Als laatste onderdeel van dag 1 van deze meerkamp, was de 200m. Dit deed Joyce erg goed. Ze liep een hele goede tijd en een PR: 25,74 sec. 

 

Dit alles betekende dat Joyce na de eerste wedstrijddag op plek 6 stond.

 

 

Dag 2 van de meerkamp startte met het onderdeel verspringen. Dit was even een spannend onderdeel voor Joyce. De eerste sprong was ongeldig. Poging 2 moest daardoor goed verlopen. Dit deed Joyce goed en met een prima sprong van 5,45m als resultaat.

Vervolgens kwam het onderdeel speerwerpen. Dat deed Joyce weer goed met een derde PR van dit weekend: 39,13m. Hiermee behaalde Joyce veel punten en benaderde ze met een kleine achterstand de 5e plek.

Als laatste onderdeel van de meerkamp stond de 800m op het programma. De 800m is een onderdeel wat de meeste meerkampers niet leuk vinden, maar Joyce liep sterk met een opnieuw een PR: 2 min 20,55 sec.

 

Met deze goede afsluiting eindigde Joyce na alle onderdelen op een mooie 5e plaats bij de senioren meerkamp. Met een nieuw puntenrecord van 5180. Een uitstekend resultaat voor een 17 jarige junior uit Brielle.

 

Een link naar foto's van de NK in Breda (bron: Facebookpagina Joyce van Wely):

https://www.facebook.com/runoutofhellpictures/photos