· 

Aanvallende wedstrijd Beloftewielrenner Roel van Sintmaartensdijk.

Woensdagmiddag 30 juni nam Roel van Sintmaartensdijk (Zuidland) met zijn ploeg VolkerWessels Cyclingteam deel aan een Beloftenwedstrijd in België: Kemmel Koerse (162 km). Roel reed een zeer sterke wedstrijd.

 

De wedstrijd vond plaats onder regenachtige omstandigheden en ging over 11 ronden van 14,8 km met daarin de beklimming van de Letten- en de Scherpenberg.

 

Al na 15 km was Roel met ploeggenoot Timo de Jong aanwezig in een 14 man sterke kopgroep. Ondanks de goede samenwerking tussen de koplopers kwamen diverse groepen na 30 km weer samen.

 

De aanvalslust van Roel was nog niet voorbij en hij reed hieropvolgend met 6 andere renners weer weg uit het peloton. Ondanks diverse pogingen om de kopgroep te achterhalen, bleven de 7 renners voorop.

Roel was zeer actief in de kopgroep en streed voor de winst. Helaas werden de mannen op 250 meter voor de finish door de eerste renners van het peloton gegrepen. Uiteindelijk werd Roel nog 18e. Een zeer goede wedstrijd, Roel!

 

Het commentaar van Roel na de wedstrijd: “Na een iets wat teleurstellende NK week, waar ik op iets meer had gehoopt dan de werkelijkheid werd (NK Tijdrijden 13de en NK op de Weg 16de) had ik vandaag Kemmel Koerse. Al na de eerste ronde van de 11 in de aanval. Eerst met 14 man en daarna 8. Uiteindelijk kwam het razende peloton met 250 meter te gaan over ons heen. Uiteindelijk 18de geworden en andermaal een bevestiging gekregen dat het erg goed gaat. Ik heb zin in de volgende koersen!!! Kom maar op!!!"

 

Programma:

Zaterdag 3 juli 2021: GP Color Code-Bassenge u23

Zondag 4 juli 2021: Omloop der Kempen