· 

Roel van Sintmaartensdijk blijft aanvallend rijden.

De Nederlandse en Belgische Wielrenbond werken samen met de organisatie van internationale wedstrijden voor wielrenners onder 23 jaar: de zogenaamde U23 Road Series. 

Vandaag was door de covid19-uitbraak de eerste wedstrijd van het seizoen in België: de GP Color Code Bassegne. Een wedstrijd over een gesloten parcours van waarin 5 ronden van 13,8 km en 6 ronden van 14,6 km gereden moesten worden. In de wedstrijd zaten een aantal klimmetjes en onder de deelnemers Slands Roel van Sintmaartensdijk die afgelopen woensdag al goed presteerde in de Kemmel Koerse (België).

 

Al na twee ronden ging er een groepje renners er van door. Daaronder de aanvallend ingestelde Roel van Sintmaartensdijk, de pas 20 jarige Zuidlander die voor het VolkerWesselsCyclingteam uitkomt.

Al snel bouwden de koplopers een mooie voorsprong op. Na 6 ronden stokte echter de samenwerking, waardoor een renner van Home Solutions er op een klimmetje solo vandoor ging. Roel sprong er achterna en samen werkten ze met nog 50 km te gaan goed samen. Ze konden het echter niet tot de finish bolwerken en werden op 5 km voor de eindstreep door een uitgedund groepje achterhaald. Roel: “Helaas was het weer net niet. Na afgelopen woensdag 250 meter voor het eind ingelopen te zijn, werden we vandaag 5 km voor het eind door het uitgedund groepje bij gehaald. Op het laatste klimmetje 2 km voor het eind kraakte ik een beetje vlak voor de top en was het beste er al af na heel de tijd in de aanval gezeten te hebben. Uiteindelijk nog 14de in de uitslag. De volgende manche van de U23 Road Series mag ik in de groene trui starten omdat ik onderweg punten voor die klassementstrui gesprokkeld heb!"Roel eindigt met: "Maar niet getreurd. Morgen weer knallen in Omloop der Kempen met start en finish in Veldhoven.”

 

Uiteindelijk ging de zege naar Arnaud De Lie. De jonge Belg van Lotto Soudal U23 soleerde naar de zege. Louis Couwe en Ceriel Desal mochten mee het podium op. De 19-jarige De Lie maakt al het gehele seizoen indruk. Zo zagen we hem ook al ijverig in de Baby Giro, waar hij in drie etappes bij de beste tien finishte. 

 

 

Victor Broex was op de vierde plaats de beste Nederlander. De renner van Metec-Solarwatt eindigde op de vierde plaats in een achtervolgend groepje, waarin ook Lars Hohmann zich bevond (8ste). Tim Marsman was de derde renner van de continentale formatie bij de eerste tien (10de). Roel van Sintmaartensdijk (VolkderWessels Cyclingteam) werd dus moegestreden toch mooi 14de.

Foto's: team Roel.