· 

Met een vreselijk slecht gevoel en ziek naar een Persoonlijk Record op de hele triathlon: Niels Kerdel.

Niels Kerdel was recent nog in ons Radio Sport op Voorne Puttenprogramma en vertelde over zijn triathlonambities. Dit weekend liep hij de Frysman. Hierbij kijkt Niels persoonlijk terug op zijn vreselijke hele triathlonwedstrijd die toch in een persoonlijk record eindigde. Maar zijn gevoel was de hele wedstrijd "niet optimaal".

 

Zwemmen:

Het weer was rustig en zo leek ook het IJselmeer erbij te liggen. In het water was het alleen een heftig golfslagbad (erger als Hawaï).

Eerste rondje ging nog wel, maar 2e rondje werd ik (zee)ziek. Laatste km was overleven en totaal geen kracht meer. Dacht ook niet dat ik nog kracht zou hebben op de fiets. 1.06 gezwommen! Zeker 6 minuten te lang.

 

Fietsen:

Wissel ging snel. Eenmaal op de fiets voelde ik gelijk toch goede benen te hebben. Zwemmen snel vergeten en vlammen! Wel krampen in m’n onderrug wat flink zeer deed, dus niet echt kunnen genieten.

Het parcours was wat gevaarlijk met auto’s, vrachtwagens, tractoren, paard en wagen, dus was goed opletten geblazen. Fietstijd: 4.36!

Ondanks de pijn meer als tevreden hiermee en benen voelde nog soepel en sterk!

 

Hardlopen:

Snelle wissel en 5.48 op de klok! Een goede marathon en een mooie eindtijd was in aantocht!

Tijdens het hardlopen voelde ik me meteen slecht net als in het water. Ik kan het gevoel het best omschrijven als de dag na een flinke griep. Gewoon helemaal klaar.

Eerste van 6 rondes toch nog vaart kunnen maken (4.05 gem) benen waren ook prima in orde. Kon niet goed eten en drinken, flink misselijk en ik werd zelfs wat duizelig. Ik had het niet meer!

Tempo ging naar “laten vallen” (5.00) en ik hoopte niet neer te storten. Ronde 4 en 5 durfde ik niks meer. Wist dat een sub 9 nog zou kunnen als ik door bleef lopen. Dit was het enige waardoor ik niet ging wandelen. Laatste kilometers moest ik mezelf voorruit schreeuwen voor een sub 9. Mijn horloge week iets af dus ik dacht nog 500m meer te moeten. Looptijd 3.09.

 

Conclusie:

Eindtijd: 8.57. Tja een PR (met 5min), een SUB 9, 5e plaats, maar een verschrikkelijke wedstrijd, een hel, niet naar me kunnen en niet waar ik afgelopen 2 jaar voor heb getraind! Voor nu een katertje (lijf is nog prima) Evalueren, leren en revanche op het WK in Almere…

.

Ruben Geys gefeliciteerd met de wint! In Almere hoop ik je het moeilijker te maken!.

Ruud de Haan Tnks voor het onthaal al kreeg ik er niks van mee, gelukkig hebben we de video’s nog.

Tnks voor alle geweldige support! Kyra Sterre Jim Doornbosch Bernice Meijer Jolanda van AstJoost van AstRenate Kerdel-Pronk Lieuwe Bleeker