· 

Wedstrijd verslag dames 1 HV Spijkenisse zondag 4 Juli 2021.

Zondag 4 juli 2021 speelde de Dames 1 van HV Spijkenisse eindelijk weer eens een echte wedstrijd. Het wedstrijdverslag van het team kunt u hieronder lezen.

.

Wedstrijd gegevens:

04-07-2021

21846

13:00 uur

HCRB D1 Spijkenisse D1

 

Team gegevens:

Trainer: Harry, Taat, Ruben

Manager: Robin, Jamie

Mental coach: Pieter

Coach: Harry

Aanvoerder: Annika

 

1. Nicolette

2. Esmee

3. Floor(afwezig)

4. Reese

5. Tessa (afwezig)

6. Caitlin

7. Melissa

8. Britt

9. Elise

10. Evelien (afwezig)

11. Naomi

12. Lisanne (afwezig)

13. Lily Elaine (afwezig)

14. Isabeau (afwezig)

15. Annika

16. Nikki (inval)

17. Priscilla (inval)

18. Jip (inval)

19. Yasmine (inval)

20.Senna (inval)

21. Floor (inval)

 

Topper van de week:

• Het is natuurlijk ongelofelijk als ik vertel dat er vandaag een 13 jarige meid meespeelt met dames 1. Maar het verhaal wordt pas echt een mooi sprookje als je dan ook nog maar liefst 2 doelpunten scoort in deze wedstrijd. De topper van de week is vandaag Jip die een gouden hockey toekomst tegemoet gaat, wat een talent ben je Jip!

 

Topscorer:

• Jip 2 doelpunten

• Annika 1 doelpunt

 

Pechvogel van de week:

• Annika krijgt van dichtbij een onbeheerste bal tegen haar lichaam aan en zal vanavond heel comfortabel op de bank hangen, want iets anders dan hangen gaat nu even niet.

 

Kaarten klassement:

• Gelukkig staan we nog op 0 kaarten dit seizoen.

 

Stand op dit moment:

• standen zijn nog niet bijgewerkt op dit moment

 

Verslag:

Oh oh oh wat hebben we naar dit moment uit gekeken, naar verlangd, op gehoopt, over gedroomd.... We mogen ein-de-lijk weer!

 

Er is een hoop gebeurd en gewijzigd in de team samenstellingen. Op de club is besloten na de lock down de nieuwe teams alvast samen te stellen en te formeren. Zoals jullie lezen behoort deze “oude” keep, samen met haar partner in crime Evelien weer tot het nieuwe dames 1, hoe gaaf is dat...maar genoeg over mij.

 

Daarnaast is er afscheid genomen van een flink aantal oud gedienden, meiden met een dames 1 hart. Afgelopen dinsdag speelden we een spannende pot tegen elkaar en zijn die meiden in het zonnetje gezet.

En onze Jamie, die is even van rol gewisseld. Tijdelijk hoor, want die is in blijde verwachting.

 

Een heel jong team dat dit komende seizoen dames 1 gaat vertegenwoordigen, meiden die zich stuk voor stuk hebben bewezen en erg goed kunnen hockeyen. Na het rare afgelopen seizoen heeft de KNHB besloten nog een mini zomercompetitie op te zetten zodat iedereen die het zo gemist heeft lekker nog even kon spelen. Lastig qua timing want de vakantie was al aangekondigd en de meeste plannen stonden ook al. Maar onze meiden wilden allemaal graag spelen en dus besloten we gezamenlijk deze uitdaging aan te gaan. Wetend dat we de 3 wedstrijden met invallers zouden gaan spelen. Nou geen probleem, wij willen graag!

 

Vandaag de 1e wedstrijd van de 3, uit in Reeuwijk tegen HCRB dames 1. Dat team speelt 4e klasse maar stond dit seizoen wel op een promotieplaats. Zou zo maar een team kunnen zijn dat je komend seizoen was tegen gekomen.

Er zijn 6 meiden geleend van B1, super fijn meiden dat jullie ons vandaag compleet maken. En dat nadat ze gister een militaire strandtraining gedaan hebben met Pieter en Steve.

 

De voorbereiding is goed, onze meiden zijn lekker op tijd maar ik zie nog wel wat gespannen koppies. Meiden die voor het eerst mee doen met dames 1 en ook meiden die dat al jaren doen maar het is nu toch wel weer eens echt serieus.
Direct na het begin signaal hebben onze meiden dit onder controle. Stuiterend veld of niet, tegenstander die zich anders op stelt of niet, scheidsrechter in een geel hesje of niet...... het maakt allemaal niet uit onze meiden zijn on fire! Het spel is in onze handen en HCRB heeft niets te vertellen. Het ziet er vanaf de zijlijn vast uit alsof onze meiden al jaren lang in deze samenstelling spelen. Prima opbouw, goede driehoekjes en vooral 15 meiden die heerlijk kunnen hockeyen. Alles gaat helemaal naar wens, maar dat doelpuntje laat nog even op zich wachten. Want HCRB is goed in het voorkomen van scoren van onze meiden. De keeper keept een goede wedstrijd en heeft hulp van alles en iedereen om haar heen. Maar als ook het doelpunt van onze meiden niet in het 2e kwart valt, maakt dat voor onze meiden niet uit. We gaan vooral gewoon door met wat we aan het doen waren, plezier maken en heerlijk spel op de mat leggen.

Alle meiden spelen fantastisch en ik moet mij achterin dat veld steeds scherp houden want ik sta niet alleen een mooie wedstrijd van mijn cluppie te kijken, ik doe er aan mee.

 

Na de rust waarin het veld gesproeid is en Harry de puntjes op de i heeft gezet voor onze meiden is het zaak dit uit te voeren. Maar het is ook duidelijk dat HCRB weer op adem is gekomen en in de rust wat wijzigingen heeft doorgevoerd. Onze meiden moeten even schakelen en komen iets onder druk te staan in het 3e kwart doordat HCRB er even doorheen lijkt te komen. Maar niets is minder waar, onze meiden pakken het spel op en schakelen super om. En dan is daar eindelijk dat verlossende doelpunt. Het is onze aanvoerder Annika die de 0-1 maakt, een mooi velddoelpunt vanaf de rechterkant in de lange hoek.

De afslag wordt genomen, onze meiden onderscheppen de bal en het is binnen 45 seconden 0-2 door een geweldig mooi doelpunt van Jip, hoog in de rechterbovenhoek.

Onze meiden zijn hier vandaag zeker de bovenliggende partij, en spelen heerlijk. Maar Harry lijkt in de break toch niet helemaal tevreden te zijn en dat blijkt ook vrij snel in het 4e kwart als onze meiden dan helaas een tegengoal moeten incasseren. Een rommelige bal die met geluk achter Nico beland, ik kan hem nog 1x kort keren maar de rebound verdwijnt achter de doellijn. En hoe je het went of keert een 1-2 uitslag is niet helemaal de uitslag die deze wedstrijd goed weergeeft. En daar is Jip het mee eens en tikt er nog een prima bal in. Hierdoor gaan onze meiden tevreden het veld af met een 1-3 overwinning en de eerste 3 punten zijn binnen. Lekker gedaan meiden, trots op jullie!

 

Heerlijk om weer eens een standaard zondag te hebben, met een mooi potje hockey en 3 punten mee naar huis!

 

 

Jullie keep.