· 

Het TVS90 Eredivisie Damesteam stelt zich aan ons voor.

Op verzoek van de redactie stellen de triathleten van de TVS90 Eredivisie Dames (Spijkenisse) zich aan ons voor. Later volgen ook de Heren.

 

Het Damesteam bestaat dit seizoen uit Loena Bank, Sandra Vermeulen, Marije Hijman, Kim Van T Verlaat, Maud Oudeman en Nikita den Ouden. Vier atleten uit het team nemen dit weekend deel aan het Nederlands Kampioenschap over de Olympische Afstand! Aan de start bij de Willem Alexander Roeibaan in Rotterdam staan: Loena, Marije, Sandra en Kim.

 

Veel succes dit seizoen, Dames!

Hooi, Loena (redactie: Bank) hier! Ik ben 25 jaar oud en woon in Spijkenisse. Lid van TVS sinds (volgens mij) m’n twaalfde, al aardig wat jaartjes nu ik het zo bekijk! Voordat ik aan triathlon ging doen, deed ik aan waterpolo. Mijn vader, ook al jarenlang lid van TVS was al een tijdje (mijn hele leven) aan het triathlonnen en ik wilde wel eens kijken of ik het ook leuk vond. Het lopen pakte ik vrij snel op, met fietsen was ik nog wat terughoudend door de dunne bandjes. Maar oefening baart kunst en zodoende ben ik een echte triatlete geworden. Een favoriet onderdeel heb ik eigenlijk niet echt, dat verschilt echt per periode. Als het weer wat beter is geniet ik wat meer op de fiets dan in het zwembad, maar in de winter kan dit zomaar omgedraaid zijn. Naast de wedstrijden in de eredivisie vind ik het leuk te focussen op de wat langere afstanden. Dit gaat tot nu toe maar tot een halve hoor, maar ooit….

 

Naast het vele sporten werk ik als tester bij DSW zorgverzekeraar. Nu nog thuis, maar hopelijk is alles snel weer als vanouds, net als de wedstrijden! 


Even voorstellen! Mijn naam is Sandra Vermeulen en ik maak onderdeel uit van het eredivisie dames team van TVS'90! Ik ben 28 jaar en woon in Brielle. Naast de passie voor de triathlonsport ben ik werkzaam als allround sportinstructrice en begeleid ik sporters met het behalen van hun doelen. Ook geef ik verschillende groepslessen en personal training.

 

Aankomende zaterdag starten we eindelijk weer met een wedstrijd, wel direct het NK over de Olympische afstand! Dat maakt het direct wat extra spannend. Ik heb er erg veel zin in om weer het openwater in te duiken, te zwoegen op de fiets en af te sluiten met een sprint tijdens het looponderdeel! 


Hoi! Ik ben Marije Hijman, ben 21 jaar, woon in Boskoop en lid van TVS sinds 2018! Via het RTC Brabant waar ik broer en zus Van ‘t Verlaat heb ontmoet. Via Kim ben ik bij TVS terecht gekomen om eerst in de eerste divisie te mogen starten om daarna in de eredivisie uit te komen. Naast triathlon studeer ik geneeskunde en werk ik bij de Hardloopwinkel in Bodegraven. Mijn beste onderdeel is het lopen. Ik kom zelf uit de atletiek wereld en kan dus ook nog het meest genieten van zware interval looptrainingen met mijn loopgroep bij PAC. Motto: "Misschien moeten we soms gewoon dat doen wat ons gelukkig maakt, en niet dat wat misschien het beste is" 


Hey! Ik ben Kim van 't Verlaat, 20 jaar en inmiddels al een jaar of 10 "actief" als triatlete. Sinds september woon ik in Sittard en zit in mijn 3e jaar van de opleiding journalistiek in Tilburg. Vanaf jongs af aan is het sporten me bijgebracht door sportieve ouders die ook beiden de triathlonsport beoefenen (fun fact: samen met mijn moeder stond ik aan de start van de eerste divisie!). Vanaf mijn twaalfde ben ik lid van TVS'90 en heb zowel in de eerste als eredivisie al wedstrijden mogen starten voor deze mooie club! Inmiddels is de samenstelling van de atleten veranderd en zijn we één van de jongere teams in de eredivisie. Dit seizoen hoop ik mijn bijdrage te kunnen leveren voor het team in de eredivisie en zal ik zelf aan een aantal Europacups deelnemen! Motto: Never ever give up. 


Hi! Ik ben Maud Oudeman, 17 jaar, woon in Nijmegen en ben lid van TVS sinds 2019. Ik ben bij TVS terecht gekomen doordat ik wedstrijden met Kim meedeed bij de junioren. Door Kim kwam ik in contact met TVS en heb toen een mooie kans gekregen om uit te komen in de eredivisie met een leuke groep meiden! De sfeer bij beviel mij goed en daarom heb ik besloten bij de eredivisie dames aan te sluiten.

 

Afgelopen maand heb ik examen gedaan en ben ik geslaagd voor het VWO. Hierna ga ik pedagogische wetenschappen aan de Radboud Universiteit studeren. Mijn favoriete onderdeel van de triathlon is het fietsen. Maar ook de combinatie van de sporten achter elkaar. Mijn sportdoel voor dit seizoen is vooral veel ervaring op doen. En ook genieten van de wedstrijden die nu weer kunnen plaatsvinden. Ik denk dat dat het allerbelangrijkst is! Motto: Volg je hart! 


Hoihoii, mijn naam is Nikita van den Ouden, ben 21 jaar en rond momenteel mijn derde jaar van de opleiding Sportkunde in Eindhoven af. Ik ben doordeweeks dan ook daar op mijn kamer te vinden, maar in het weekend ga ik nog altijd terug naar het Zeeuwse land.

Nadat ik van 2015 tot 2018 even aan de triathlonsport geproefd had, ben ik sinds afgelopen februari weer fanatiek bezig met trainen en heb ik de overstap van het wedstijdzwemmen naar de triathlon gemaakt. Omdat ik in mijn eerdere triathlon jaren altijd met veel plezier heb meegedraaid bij TVS, was de keuze snel gemaakt en zal ik ook dit jaar samen met de andere meiden uitkomen voor TVS’90. 

 

Aankomend jaar wordt voor mij na 3 jaar alleen gezwommen te hebben, weer een nieuwe start in de triathlon. Ik wil daarom lekker meedraaien op het hoogste niveau en uiteindelijk weer terug naar het starten op internationale wedstrijden. Het zwemmen is en blijft mijn favoriete onderdeel. Vandaar dat je mij ook niet snel een duathlon ziet doen, maar een aquathlon hier en daar ben ik altijd voor in. Mocht ik nou niet aan het trainen of aan het racen zijn, dan zul je mij op het strand in Domburg als strandwacht kunnen vinden.