· 

Het TVS90 Eredivisieteam Mannen stelt zich aan ons voor.

Het TVS90 Eredivisieteam Mannen stelt zich aan ons voor. Gisteren was het al de beurt aan de TVS90 Eredivisie Dames (lees hier nog eens terug). Ook de Heren staan dit weekend voor het eerst dit seizoen aan de start van een wedstrijd.

 

Mijn naam is Valentin van Wersch. Ik ben 18 maar word 19 de dag van de Eredivisie! Ik woon nu in Rotterdam en ben sinds 1 jaar lid van TVS90. Ik begon 9 jaar geleden met triathlon in Singapore. Mijn beste onderdeel was vroeger het lopen, maar nu wordt het steeds meer fietsen. Helaas nooit een grote zwemmer geweest… Naast triathlon studeer ik Business op de Erasmus Universiteit Rotterdam. Mijn grote doelen dit seizoen zijn de EK's en WK's, maar ook de Eredivisie en NK’s!

Hoi, ik ben Jeroen van der Zee, 19 jaar oud en lid bij TVS'90 sinds 2017. Ik ben bij TVS'90 terecht gekomen na 2 deelnames aan de scholentriathlon van Spijkenisse-Hoogvliet waar het triathlonvirus begon. Van de 3 onderdelen vind ik fietsen momenteel het leukst vanwege de hoge snelheid en de techniek die je nodig hebt in de bochten. Naast triathlon vind ik mountainbiken ook heel leuk om dezelfde redenen dat ik fietsen op de racefiets leuk vind. Hierbij heb je ook het voordeel dat je in de natuur bent wat ik ook heel leuk vind. Mijn doel voor dit jaar is om veel vooruitgang te boeken in alle 3 de onderdelen, na een tegenslag vorig jaar, zodat ik volgend jaar een mooi 1e jaar als senior af kan werken.

Mijn naam is Hidde Weersma, 23 jaar oud en kom uit Spijkenisse. Zelf ben ik in aanraking gekomen met triathlon door m'n oudste zus. Toen ik als toeschouwer keek naar haar wedstrijden dacht ik vrij snel: 'Dat ga ik ook eens proberen'. Inmiddels zijn we alweer 8 jaar verder en beoefen ik de sport nog steeds met heel veel plezier. Het leukste vind ik om met een groepje een fietstocht te maken waar met elkaar praten wordt afgewisseld met elkaar uit het wiel rijden. Naast het sporten ben ik momenteel bezig met m'n master Bewegingswetenschappen aan de VU. Na een jaar met weinig wedstrijden is mijn doel dit jaar om weer lekker te racen tegen andere atleten en daarbij mezelf te pushen.

Hoi! Die foto hiernaast ben ik: Ruben van Dijk (29); één van de mannen uit het eredivisie-team van TVS’90 uit Spijkenisse. Acht jaar geleden kon ik alleen een beetje rennen, op één tempo: zo hard ik kon. Zo kwam ik altijd moe en voldaan thuis na een training. Loena (ja, die van het eredivisie damesteam!) haalde mij toen over om eens mee te trainen bij de triathlonvereniging in Spijkenisse (waar ik ook woon), om te leren hoe trainen eigenlijk hoort. Altijd hard word je blijkbaar helemaal niet beter van. De afgelopen jaren zijn we als TVS mannenteam steeds fanatieker gaan trainen, en zijn we in 2018 kampioen van de 2e divisie geworden, en in 2019 zelfs gepromoveerd van de 1e divisie naar de eredivisie! Afgelopen jaar zou ons debuut worden op het hoogste niveau, maar daar is natuurlijk niet veel van terecht gekomen. Het eerste jaar dat we in de eredivisie uitkwamen hebben we in ieder geval het podium geen enkele keer gemist. Komend seizoen wordt dus ons èchte debuut. Sterker nog, zaterdag al!! Daarbij komen we gelijk uit bij mijn minst favoriete onderdeel: het zwemmen. Niet dat ik zwemmen niet leuk vind, maar fietsen en lopen vind ik nèt wat leuker. In het team waarmee we gepromoveerd zijn van de 1e naar de eredivisie hebben we ook weinig getalenteerde zwemmers (sorry jongens), dus we moeten altijd wat harder aan de bak als we klaar zijn met zwemmen. Mijn doel voor dit jaar: halverwege het seizoen net zo hard zwemmen als de rest van de eredivisie!

Hey! Mijn naam is Jaimy Voogt en ik ben 20 jaar oud en wonend in Barendrecht. In de eredivisie kom ik uit voor team TVS’90. Eindelijk mag er zaterdag weer geracet worden en ik kijk er dan ook naar uit om weer aan de start te staan! Mijn favoriete onderdeel binnen de triathlon heb ik eigenlijk niet echt, de combinaties tussen de sporten maakt het juist zo leuk! Als ik dan toch moet kiezen dan zeker het fietsonderdeel en met name tijdrijden. Naast de triathlonsport studeer ik ook. Dit schooljaar heb ik mijn studie op het CIOS met hoge cijfers afgerond (profiel fitness). Ook heb ik kortgeleden mijn Triathlon Trainer 3 certificaat behaald. Volgend schooljaar ga ik beginnen aan mijn volgende opleiding: Fysiotherapie op de Hogeschool in Rotterdam. Hier kijk ik ook erg naar uit! Verder wil ik mij gaan focussen op de langere afstanden binnen de triathlonsport. Motto: ‘If you race, race hard’ !