· 

HVS Dames 1 boekt grote overwinning.

Wedstrijd verslag Dames 1 HV Spijkenisse zondag 11 Juli 2021.

 

Wedstrijd gegevens:

11-07-2021 / 12:45 uur / Spijkenisse D1 Pijnacker D2

 

Team gegevens:

Trainer: Harry, Taat, Ruben

Manager: Robin, Jamie

Mental coach: Pieter

Coach: Harry

Aanvoerder: Annika

1. Nicolette / 2. Esmee / 3. Floor(afwezig) / 4. Reese / 5. Tessa (afwezig) / 6. Caitlin / 7. Melissa / 8. Britt / 9. Elise / 10. Evelien / 11. Naomi / 12. Lisanne / 13. Lily Elaine (afwezig) / 14. Isabeau / 15. Annika / 16. Priscilla (inval) / 17. Jip (inval) / 18. Senna (inval) / 19. Floor (inval)

 

Topper van de week:

• Maar liefst 3 meiden komen vandaag in aanmerking voor de titel. Alle meiden geven vandaag alles en het spel ziet er verzorgd uit. De topper deze week is onze Naomi die 2 doelpunten maakt, overal gelijk bovenop zit en het doelpunt aan Floor gunt en hem niet steelt. Echt teamwork! Super gedaan vandaag Naoom.

 

Topscorer:

• Jip 3 doelpunten

• Annika, Naomi en Evelien 2 doelpunten

• Floor 1 doelpunt

 

Pechvogel van de week:

• Nico krijgt in de warming up een bal op haar bovenbeen, maar keepers kennen geen pijn.... Wordt wel een mooie blauwe plek, en als je dan deze week op vakantie gaat heb je vast wat uit te leggen. 

#vansportenwordjemooier

 

Kaarten klassement:

• Gelukkig staan we nog op 0 kaarten dit seizoen.

 

Stand op dit moment:

• Nummer 1 met 6 punten

 

Verslag:

De dag begint regenachtig en met een graad of 20, best benauwd weer. Maar al snel breekt de zon door en stijgt de temperatuur nog even verder. Om 12 uur de voorbespreking van de wedstrijd waarin Pieter onze meiden nog even toespreekt. Als de meiden gezamenlijk het veld op gaan en de laatste spullen aan en af doen kan de warming-up beginnen. Aanvankelijk een beetje slordig begin, maar het afronden op doel gaat heerlijk. Iedereen lijkt er prima in te zitten en met veel zin beginnen onze meiden aan de wedstrijd.

 

Het spelbeeld de eerste minuten is wat aan de slappe kant en Pijnacker denk onze meiden in de beginfase even te kunnen overrompelen. Maar onze meiden laten zeker niet de kaas van het brood eten en herstellen snel het spel. Na een minuut of 7 zijn onze meiden on fire en zonder kleerscheuren door de lastige beginfase heen. En dan laten we zien wat we hier komen doen. Hockeyen en 3 punten pakken. Mooie combinaties en opbouw vanaf achteruit.

 

Onze meiden creëren een aantal kansen en krijgen een strafcorner. Spannend maar nog steeds 0-0. Het is in het tweede gedeelte van het 1e kwart Naomi die de bal krijgt en de 1-0 binnen tikt. Na de snelle 2 minuten rust geven onze meiden meer gas en Pijnacker krijgt het lastig. Er wordt geroepen naar de kant er gaat teveel door het midden, en dat is precies waar onze kracht ligt. Driehoekjes, verleggen, laten vallen en doorstomen. Onze meiden onderscheppen een achterbal en Jip omspeelt de keeper behendig, daar is de 2-0.

Pijnacker blijft wel tegengas geven maar zijn vandaag duidelijk de onderliggende partij. Het is Evelien die de bal in de cirkel vast weet te houden en de 3-0 voor de rust achter de keeper weet te krijgen. In de rust, in de schaduw bij de bomen stellen we de doelstelling van vandaag bij. Winnen in elk kwart wordt de uitdaging.

 

Pijnacker heeft in de rust orde op zaken proberen te stellen en de opstelling iets aangepast. Maar geen problemen voor onze meiden. We geven achterin werkelijk niets weg en komen steeds in de cirkel van Pijnacker. Let wel op de cirkelbezetting meiden. Want ik zie nog wel eens een balletje voor langs vliegen. Weer een onderschepping dit maal vanaf links, voorgegeven door Elise, die ook een prima wedstrijd op de mat legt, en afmaken door Floor, Naomi begeleid de bal tot in het doel, maar gunt dit doelpunt aan Floor #teamwork. Inmiddels 4-0 op het score bord en onze meiden zijn op zoek naar meer.

 

Als de volgende aanval wordt opgezet van achteruit krijgt Caitlin de bal op rechts, loopt op, het 23 meter gebied in en geeft prachtig voor. Het is Evelien die de bal in-tipt en ook dit kwart weer 2 doelpunten gemaakt. Het laatste kwart, een mentaal stukje want de vermoeidheid slaat toe bij een aantal meiden, maar vooral bij Pijnacker. Al moet ik toegeven dat die meiden ook tot het einde gegeven hebben wat ze in huis hadden en dat in de warmte en een 5-0 stand. Onze meiden krijgen een aantal strafcorners maar die willen er nog niet in. Uiteindelijk weet Annika een mooie scoringskans te benutten en is het doel van vandaag behaald.

 

Je zou zeggen rustig uitspelen. Maar onze meiden laten niets aan het toeval over en gaan steeds weer op zoek naar de volgende aanval. Keer op keer opbouwen, zoeken, verleggen en kijken. Het is Isabeau die op het middenveld de dreiging zoekt, geen opening vind en laat vallen. Bal de kom in, Annika inspelen en weer laten vallen. Rechterkant zoeken en de aanval opzetten. Als de bal in de cirkel is van Pijnacker gebeurt er iets, in vermoedt een shoot op de doellijn, maar dat was voor mij lastig te zien. Maar goed onze meiden krijgen een strafbal in de laatste seconde van de wedstrijd. Annika is onze nummer 1 om die te nemen, maar Naomi wil ook graag. De stand is er naar en Naomi mag plaatsnemen achter de bal. Kijkt en hoppa zo de touwen in.

 

Wat voelt het toch heerlijk om zoveel publiek te hebben, en uit te lopen met een 7-0 overwinning. Het ging gewoonweg lekker vandaag! Een tevreden coach op het veld en 16 glimlachende meiden. Wat een mooie zondag.