· 

Voorbereiding Hellevoetse Marathonloper Bart van Nunen op Olympische Spelen verloopt voortvarend.

De voorbereiding van de Hellevoetse marathonloper Bart van Nunen op de Olympische Marathon verloopt voorspoedig. Redacteur Jack Holten had contact met Bart.

 

Op zaterdagmiddag 5 juni hadden wij Bart van Nunen in de uitzending van Radio Sport op Voorne Putten. We spraken via een videocall uitgebreid met Bart (luister en kijk hier nog eens terug). Nadien zijn Barts ogen nóg meer gericht op de Olympische Marathon van Sapporo (redactie: in verband met de hitte in Tokyo wordt de Olympische Marathon in het noordelijker gelegen Sapporo gelopen). 

 

Hoe verloopt de voorbereiding op de Olympische marathon?

Bart: "De voorbereiding op de grote dag verloopt best soepel. Ik heb alle geplande trainingen goed kunnen volbrengen; de vorm lijkt goed." 

 

Wanneer vertrek je naar Japan?

Bart: "Ik vertrek 31 juli naar Japan. Op dit moment ben ik nog in het Zwitserse dorpje Celerina (1330 inwoners) dat 3 kilometer ten noordoosten van Sankt Moritz ligt. Eind deze week sluit ik mijn vier weken durende trainingskamp daar af en keer ik terug naar huis. Ik blijf dan nog twee weken heerlijk in eigen vertrouwde omgeving voordat ik naar Japan vertrek."

 

Hoe zien jouw trainingsdagen er momenteel uit?

Bart: "Ik train vrijwel elke dag twee keer. Daaromheen is het vooral veel rusten. Volgende week heb ik nog een stevig trainingsblok, maar daarna ga ik al wat intensiteit terugnemen. Ik ga in de tussentijd ook al een paar keer de klimaatkamer in om te acclimatiseren aan de weersomstandigheden van Sapporo."

 

Het trainingsprogramma in Japan?

Bart: "In Japan zal ik samen met de andere atleten ook wel vaak 2x per dag gaan hardlopen. Maar dan een stuk korter en minder hard."

 

Je bent dus een tevreden atleet?

Bart: "Jazeker. De voorbereiding verloopt goed. Alles gaat gelukkig volgens plan. Ik kijk uit naar de Olympische Race op 8 augustus 2021 (redactie: middernacht Nederlandse tijd)."

 

We wensen Bart en ook de twee andere Nederlandse marathonlopers Abdi Nageeye en Khalid Choukoud een mooie race toe in Japan. Dat de mannen ons maar prettig mogen verrassen. 

 

We volgen Bart van Nunen al een tijd op zijn weg naar Sapporo (Olym;pics 2021).

Nog een keer het recente radio interview met Bart van Nunen terug luisteren en zien? Kijk hier.

Nog een keer de televisiereportage van Hemd van het Lijf met Stefan Krabbendam en Bart van Nunen terug zien? Kijk hier