· 

Keijzerwaardtoernooi bij GHVV'13.

Nadat in het verleden woonstichting De Zes Kernen jarenlang sponsor was van het Bernissetoernooi voor standaard elftallen, heeft de organisatie van het toernooi Assurantiekantoor Keijzerwaard en Regiobank Oudenhoorn bereid gevonden om dit sponsorschap voor de komende 5 edities op zich te nemen. De naam van dit toernooi is vanaf dit jaar het “Keijzerwaard Toernooi”.

 

Toernooi organisatie en de deelnemende clubs Abbenbroek, GHVV’13, OHVV, Simonshaven en Zuidland zijn we zeer verheugd met deze overeenkomst. Als co-sponsor is bovendien Restaurant de Beren Heenvliet bereid gevonden de barbecue op de donderdagavond direct na afloop van de wedstrijden te sponsoren. Voorts zal ook KDS Logistics als co-sponsor van het toernooi een bijdrage leveren. Ook hen is de toernooiorganisatie zeer dankbaar voor de toegezegde ondersteuning.

 

Het toernooi is, zoals bekend, al jarenlang een seizoenopener in het gebied van de voormalige gemeente Bernisse. Een toernooi waar vele belangstellenden op af komen om de nieuwe teams op kracht in te schatten en nieuwe spelers te bekijken. De eerste editie van het Keijzerwaardtoernooi wordt verspeeld op het prachtige nieuwe complex “Guldeland” van GHVV’13. De wedstrijdavonden zijn 17 en 19 augustus. Aanvang van de wedstrijden is op beide avonden om 18.45 uur. Sport op Voorne Putten is op beide avonden aanwezig voor een verslag.

 

Het altijd gezellige toernooi met alle clubs uit de toenmalige gemeente Bernisse kenmerkt gezelligheid en dat willen de deelnemende verenigingen graag ook zo houden. "Voetballen om een mooie Cup en buiten het veld oude herinneringen ophalen van al die toernooien."

 

De wedstrijden worden dit jaar onder leiding van KNVB scheidsrechters gespeeld op de velden 2 en 3 zodat de toeschouwers beide wedstrijden goed kunnen zien. "Bij voorbaat al een dankwoord voor de scheidsrechters die hier hun Ja-woord gegeven hebben, want zonder deze mannen, die het ook voor een plezier doen, kunnen we niet voetballen."

 

Wie gaat het toernooi winnen? Dat weten we donderdagavond. Onder het genot van een hapje en een drankje worden dan de prijzen uitgereikt. 


Het wedstrijdprogramma:

 

Dinsdag 17 augustus 2021:

 

SV Simonshaven 1-OHVV 1: 0-4.

Abbenbroek 1-Zuidland 1: 0-1.

Publiek dat zich door de (mot)regen niet laat verjagen. Goede belangstelling voor de teams.

Parkeerplaats te klein. Hoezo zijn we gretig weer wedstrijden live te kunnen bekijken.


GHVV'13 1-SV Simonshaven 1: 1-0.

OHVV 1-Abbenbroek 1: 3-1.

Zuidland 1-GHVV'13 1: 1-0.

Tussenstand:

1. OHHV 2 gespeeld 2 gewonnen 6 punten doelsaldo 7-1 (+6)

2. vv Zuidland 2 gespeeld 2 gewonnen 6 punten doelsaldo 2-0 (+2)

3. GHVV'13 2 gespeeld 1 gewonnen 3 punten doelsaldo 1-1 (+0)

4. vv Abbenbroek 2 gespeeld 0 gewonnen 0 punten doelsaldo 1-4 (-3)

5. SV Simonshaven 2 gespeeld 0 gewonnen 0 punten doelsaldo 0-5 (-5)

 

Voor een tv reportage van de eerste avond open deze link voor aflevering 16 van Sporten is een Sport!


Donderdag 19 augustus 2021:

 

OHVV 1-GHVV'13 1 1-0 

OHVV wel veel sterker maar verzuimt in de eerste helft de krachtsverhoudingen echt tot uiting te brengen. Jonathan Francisca treft doel na een in twee instanties gekeerde strafschop en opvolgende rebound, door erg zwak ingrijpen van de GHVV defensie. 2e helft ook een aantal goede mogelijkheden, ook voor het iets beter spelende GHVV dat een aantal keren gevaar wist te stichten, echter gescoord werd er niet meer.


SV Simonshaven 1-Abbenbroek 1 1-1 

Simonshaven deed niet onder voor Abbenbroek. Simonshaven kreeg de eerste echt grote kans, maar deze eindigde op de lat. In de tegenstoot klopte de organisatie van de mannen van Hoek een ogenblik niet. Door miscommunicatie kwam de doelman er onnodig uit, waarna hij met een fraaie lob werd verschalkt. Het gretig spelende Simonshaven kreeg de verdiende gelijkmaker en was eigenlijk de betere ploeg. De assistent scheidsrechter van Abbenbroek hield echter met een aantal dubieuze vlagsignalen zijn ploeg overeind. Simonshaven kreeg de uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd te winnen toen arbiter van Katwijk na een overtreding, na een aarzeling, toch besloot de bal op de stip te leggen, maar de toegekende strafschop werd door Simonshaven gemist.


GHVV'13 1-Abbenbroek 1 1-1 

Abbenbroek kwam snel in deze wedstrijd op voorsprong en leek in de eerste helft door gretiger spel te kunnen doordrukken. Toch wist GHVV de wedstrijd te kantelen en op gelijke hoogte te komen. Opvallendste moment was echter wederom voorbehouden aan de assistent scheidsrechter die, nadat een vlagsignaal door arbiter Van der Spoel werd genegeerd, daarover zoveel misbaar maakte dat hij door de arbiter werd gesommeerd te vertrekken. In de 2e helft probeerde GHVV het wel, maar men kon de Abbenbroek defensie niet slechten.


Zuidland 1-SV Simonshaven 1 1-0 

Zuidland, dat natuurlijk de eerste avond ook beide duels had gewonnen, wist dat het een ruime zege nodig had om de achterstand qua doelsaldo ten opzichte van OHVV in te lopen. Simonshaven was echter taaier dan Zuidland zal hebben verwacht. Ondanks een overwicht en technisch verzorgder voetbal, slaagde Zuidland er slechts 1 maal in om de doelman te verschalken. Simonshaven speelde gegroepeerd en hield met hard werken erg knap stand. Derhalve mocht, ondanks de nederlaag, men met opgeheven hoofd het veld af. Zuidland kon zich na de 3e overwinning op rij uiteraard opmaken voor de beslissende wedstrijd tegen OHVV


Zuidland 1-OHVV 1 1-1

OHVV wist dat ze vanwege het veel betere doelsaldo, ook bij een gelijk spel de Keijzerwaard Cup zouden opeisen. Dat zorgde ervoor dat zij het initiatief aanvankelijk aan Zuidland lieten en probeerden om op de counter de tegenstander te verschalken. Die tactiek pakte in de eerste helft goed uit en daardoor kwamen de Oudenhoornaars ook op voorsprong. Zuidland werd daarna alsmaar sterker en verscheen meer en meer voor het doel van de af en toe mistastende Roy de Ruiter. Dat weifelende optreden van de Oudenhoornse sluitpost kon echter met kunst en vliegwerk worden gerepareerd door de steeds verder terug gedrongen defensie. Toch wist Zuidland met nog een kleine 4 minuten te gaan de verdiende gelijkmaker te forceren. Men probeerde uiteraard daarna de overwinning nog binnen te slepen, maar toen arbiter Van Schooneveld een overtreding op een van de Zuidlandse aanvallers onbestraft liet, wist Zuidland dat het genoegen zou moeten nemen met de 2e plaats omdat aanvoerder van Maurik van OHVV verder alles dat ook maar in de richting van het strafschopgebied kwam, zonder enige aarzeling het veld uit joeg. Zo kon OHVV na het laatste fluitsignaal van Van Schooneveld de Keijzerwaard Cup, uiteraard uit handen van hun eigen voorzitter Leen Keijzerwaard, in ontvangst nemen. 

Eindstand:

1. OHVV 4-10 9-2

2. Zuidland 4-10 4-1

3. GHVV '13 4-4 2-3

4. Abbenbroek 4-2 3-6

5. Simonshaven 4-1 1-7

 

Voor het filmpje van het slot van de prijsuitreiking, open deze link.

Voor het interview met de winnende trainer/coach Mark van Os, open deze link.

Voor het interview met Leen Keijzerwaard, open deze link. 

 

OHVV voor 7e keer winnaar van het toernooi van de Samenwerkende Voetbalverenigingen Bernissegebied. Zuidland en PFC blijven samen met 10 overwinningen de meest succesvolle ploegen in de 33 edities van het toernooi.

 

Complimenten voor GHVV'13 voor de uitstekende organisatie. En fijn dat er sponsoren opgestaan zijn die het voortbestaan van dit toernooi gered hebben.