· 

Hellevoetsluis de sterkste in Gouden Eeuw Toernooi.

Op het ING sportpark streden vandaag 6 ploegen om de trofee in de 2e editie van het Gouden Eeuw toernooi. Hellevoetsluis was als gastheer ingedeeld in een poule met Vierpolders en OVV. Poule B werd gevormd door GHVV'13, Vlotburg en Zwartewaal.

Jammer genoeg had de vorige winnaar, Brielle besloten hun titel niet te komen verdedigen.

 

De poulewedstrijden duurden allen 1 x 35 minuten. In de eerste ronde opende Hellevoetsluis tegen OVV en speelde GHVV'13 tegen Zwartewaal. Zwartewaal maakte op veld 3 de eerste treffer van het toernooi. wat uiteindelijk voldoende bleek om de overwinning tegen GHVV'13 over de streep te trekken. De Thuisploeg ondertussen, was gesterkt door het talrijk aanwezige publiek, dat natuurlijk blij was dat er eindelijk weer naar een wedstrijd kon worden gekeken, de betere ploeg tegen OVV. Toch duurde het tot de 33e minuut alvorens Hellevoetsluis tot scoren kwam. In de blessuretijd, welke was bijgetrokken omdat er een speler van OVV langdurig was behandeld wegens een scheurtje in zijn wenkbrauw, waarvoor hij ook naar het ziekenhuis moet worden gebracht, was het Marley Dors die de 2-0 op het bord schoot.

In speelronde 2 nam OVV het vervolgens op tegen Vierpolders. Terwijl Zwartewaal tegen Vlotbrug speelde. Vlotbrug oogde gretig en zij waren dan ook de gevaarlijkere ploeg. OVV dat meer spelers bij zich had dan Vierpolders was door de eerdere nederlaag gebrand deze recht te zetten. Zij kregen na een kleine 5 minuten een vrije trap te nemen welke fraai werd ingeschoten. Doelman Rick Otte had geen schijn van kans op het fraaie schot. Kort daarna werd het voor Vierpolders nog erger toen de maker van de 1-0 opnieuw doorbrak. Otte leek de bal, die te ver voor de aanvaller werd uitgespeeld te kunnen pakken, maar deze aanvaller wist de bal net langs Otte te tikken, om vervolgens tegen hem aan te komen. Tot ontsteltenis van Vierpolders legde arbiter Wagner de bal op de stip, en stuurde hij ook nog eens Otte met een rode kaart van het veld. Omdat er op dat ogenblik ook een andere speler wegens een gele kaart een tijdstraf kreeg, en er bij het protesteren nog een volgde. kwam Vierpolders korte tijd met 8 man te staan.

Op het andere veld waren Vlotbrug en Zwartewaal aan elkaar gewaagd, met een 1-1 tussenstand. Ovv Vergroote de marge naar 3-0 en ze leken duidelijk nog meer te willen. De invallerdoelman van Vierpolders deed het echter goed en wist enkele keren een tegentreffer te voorkomen. Bij een spaarzame uitval van Vierpolders kregen zij ook een strafschop toegekend, die wel werd benut. Op veld 3 had Vlotbrug ondertussen het betere van het spel, en zij wisten dan ook in de slotminuut de overwinning te behalen.

In speelronde 3 moest GHVV'13 natuurlijk proberen om ook op 3 punten te komen om poule b spannend te maken. Hellevoetsluis had tegen vierpolders gekozen om een aantal spelers rust te gunnen en een aantal jeugd- en 2e elftal spelers in te zetten. Vierpolders deed er alles aan om de schade beperkt te houden maar uiteindelijk leverde ook dit duel Hellevoetsluis een 0-2 zege op via treffers van Marley Dors. Omdat GHVV'13 en Vlotbrug op veld 3 niet tot scoren kwamen moest GHVV tegen Vierpolders spelen om de 5e en 6e plaats. Zwartewaal en OVV speelden voor plaats 3/4 en Hellevoetsluis en Vlotbrug speelden de finale.

In de strijd om de 5e en 6e plaats waren beide ploegen duidelijk vermoeid door de weinige inzetbare spelers. GHVV speelde iets verzorgder, maar Vierpolders kreeg ook enkele goede mogelijkheden, In de 2e helft, want de plaatsingswedstrijden werden gespeeld in 2x 20 minuten was het GHVV '13 dat op voorsprong wist te komen. Vierpolders probeerde wel gelijk te maken, maar moest na een gele kaart en dus tijdstraf voor Brian Smits hun pogingen daartoe uiteindelijk opgeven.

 

Op het 1e veld was Zwartewaal in de strijd om plaats 3 en 4 eigenlijk de meest actieve ploeg, en zij kregen dan ook de beste kansen. Toch was de ruststand 0-0. Bij een spaarzame uitval van OVV werd er hands gemaakt door een centrale verdediger en arbiter Wagner kon niet anders dan wederom de strafschop toekennen. Deze werd onberispelijk benut waardoor OVV uiteindelijk de 3e plaats opeiste.

Om 4 uur begon de finale tussen Hellevoetsluis en Vlotbrug. Deze stond onder leiding van Patrick Borsboom, die werd geassisteerd door Majenburg en Wolf. Hellevoetsluis nam het initiatief vooral doordat Vlotbrug tactisch te veel ruimte aan de centrale middenvelders van Hellevoetsluis liet. Na een blessurebehandeling waarbij het spel enige tijd had stilgelegen, was het na 10 minuten raak. Wederom was Marley Dors de maker met een schot van grote afstand dat de Vlotbrug doelman leek te verrassen, want onhoudbaar oogde het zeker niet. Kort daarop verdubbelde de thuisploeg de marge. Vanuit een hoekschop bleef de bal wat hangen werd uiteindelijk in 2 instanties uit de 16 meter gekopt maar viel vervolgens op de slof van Vincent Mast die de bal van circa 25 meter onhoudbaar langs de doelman knalde. Gesterkt door deze voorsprong liet Hellevoetsluis de tegels wat vieren waardoor Vlotbrug wat beter in het duel kon komen. Een uitgelezen mogelijkheid op de aansluitingstreffer werd echter door Clint van de Veerdonk tegen de uitkomende Hoornweg aangeschoten. Door het missen van deze mogelijkheid was de 2-0 ruststand een feit.

 

Na de rust leek Vlotbrug met een extra man op het middenveld de ruimtes wat beter te kunnen belopen. Na 5 minuten in de 2e helft was er vervolgens weer de eerste opwinding. Serkan Yavuzigitoglu werd in de middencirkel aangespeeld, meende dat er een overtreding op hem werd gemaakt, maar Borsboom, die er kort op stond, oordeelde terecht dat de bal werd gespeeld. Serkan vond het vervolgens nodig om het een en ander daarop aan te merken. waarna hij door Borsboom met een rode kaart van het veld werd gestuurd. Door deze man meer leek Vlotbrug weer kans te krijgen op een beter resultaat, maar ondanks dat ze nu het meeste balbezit kregen bleef Hellevoetsluis redelijk eenvoudig overeind. In de slotminuut counterde Hellevoetsluis nogmaals. en daarbij moest de doelman van Vlotbrug om deze counter te stuiten een overtreding maken. Hierop volgde een strafschop maar deze werd erg hard. via de onderkant van de lat gemist, De terugspringende bal werd echter in 2e instantie via Ruphendry Amsterdam, alsnog de 3-0.

 

Kort daarna floot Borsboom af en kon voorzitter Edwin Boogaard, na eerst de scheidsrechters en het bar en buitenpersoneel te hebben bedankt de prijzen uitreiken. Aanvoerder Onur Furuncu mocht namens Hellevoetsluis de bokaal in ontvangst nemen.

 

Al met al was het een goed bezocht toernooi waarbij men uiteraard gretig gebruik van het bier en de Barbecue had gemaakt. Hopelijk kunnen alle deelnemende teams nu zich klaar maken voor een volledig beker en competitieseizoen.

Het winnende vv Hellevoetsluis werd door Raymond Visser op de foto gezet.

Uitslagen:

 

Poule A

Hellevoetsluis - OVV 2-0

OVV - Vierpolders 3-1

Vierpolders - Hellevoetsluis 0-2

 

Eindstand:

Hellevoetsluis 2-6 4-0

Ovv 2-3 3-3

Vierpolders 2-0 1-5

 

Poule B

GHVV'13 - Zwartewaal 0-1

Zwartewaal - Vlotbrug 1-2

Vlotbrug- GHVV'13 0-0

 

Eindstand:

Vlotbrug 2-4 2-1

Zwartewaal 2-3 2-2

GHVV'13 2-1 0-1

 

Plaats 5-6: GHVV'13 -Vierpolders 1-0

Plaats 3-4: OVV- Zwartewaal 1-0 (beeldreportage Marcello Stewart ziet u in deze link).

Finale: Hellevoetsluis - Vlotbrug 3-0 (beeldreportage Marcello in deze link).