· 

Indelingen Regionale verenigingen in de Tafeltenniscompetitie.

De Nederlandse Tafeltennisbond heeft de competitie indeling en het programma van de landelijke en afdelingscompetitie weer gepubliceerd.

 

Hierbij de indeling van onze regionale tafeltennisteams De Sprint (Brielle), De Repelaer (Spijkenisse), De Beer (Rozenburg), Hellevoets Effect (Hellevoetsluis) en Bernisse'80 (Abbenbroek).

Het eerste team van tafeltennisvereniging De Sprint uit Brielle is het enige team dat in de landelijke competitie speelt. Het team is ingedeeld in de 3e divisie F en treft als tegenstanders SV Red Star'58 1 (Goirle), Tanaka 1 (Etten-Leur), Twenty One Up 1 (Rotterdam), The Back Hands 1 (Sint Willibrord) en Shot'65 1 (Zwijndrecht). De Briellenaren komen in het najaar in dezelfde wisselende samenstelling in actie als de laatste twee afgebroken competities. Kopman Sacha Ykema, Demelsa Basie, clubkampioen Wesley vd Hurk, Martijn Bekker en Martin Lankair.

Op 18 september 2021 starten de Briellenaren om 14.00 uur de competitie met een thuiswedstrijd in het eigen home aan De Rik 22b in Brielle. Tegenstander is het Rotterdamse Twenty One Up 1. De week daarna volgt een uitwedstrijd tegen SV Red Star'58 in Goirle. We gaan het team zoals gebruikelijk op de voet volgen.

Sacha Ykema, Wesley vd Hurk en Martijn Bekker.

Martijn Bekker en Demelsa Basie / Wesley vd Hurk, Martijn Bekker en Martin Lankair.

Team 2 van ttv De Sprint speelt in de op een na hoogste klasse van de NTTB Afdeling West. Rachid Ahmed, Nick Landman, Aad de Sousa en Dustin Eier vertegenwoordigen de Briellenaren in de 1e klasse C vasn de reguliere competitie. Het team treft daarin de volgende tegenstanders: Tavernie 1 (Nieuwland), Tavenu 2 (Numansdorp), ATTC 1 (Alphen aan de Rijn), Docos 3 (Leiden) en VVV 2 (Leidschendam).

De Sprint 2 speelt vrijdagavond 17 september 2021 aan De Rik 22b de eerste thuiswedstrijd en ontvangt het Leidse Docos 3. Maandag 20 september volgt al de tweede wedstrijd bij Tavenu 2 in Numansdorp.


Team 1 van De Repelaer komt uit eveneens uit in de op een na hoogste klasse van de Afdeling West: 1e klasse A. Het team bestaat uit de spelers Jakub Czarny, Daniel Koppenol, Marcel van der Sterre en Jeffrey Tempelman. De mannen treffen de volgende tegenstanders: Dordrecht 1 (Dordrecht), Taveba 2 (Barendrecht), Avanti 4 (Hazerswoude Dorp), Kwiek 1 (Waddinxveen) en De Treffers (R) 3 (Roelofsarandsveen).

De eerste wedstrijd wordt op vrijdag 17 september in Dordrecht gespeeld. De week daarna (24 september) ontvangen de Spijkenisser mannen Taveba 2 in de eigen zaal aan de Salamanderveen 350 in Spijkenisse. Aanvang 20.15 uur.

Jakub Czarny, Marcel vd Sterre (midden foto 2), Jeffrey Tempelman (rechts foto 2) en Daniel Koppenol.


De bovengenoemde teams komen allen uit in de reguliere competitie. Daarin worden tien wedstrijden op een middag of avond gespeeld. Negen enkelspelen en één dubbelspel. Een team komt per wedstrijd met drie of vier spelers aan tafel. Men speelt in poules van zes teams.

De Sprint is met 6 teams vertegenwoordigd in de reguliere afdelingscompetitie. De Repelaer met 3 teams. Hellevoets Effect, De Beer en Bernisse'80 komen niet uit in de reguliere competitie en spelen alleen in de duo competitie.

 

In de duocompetitie speelt een team met twee of drie spelers vijf wedstrijden op een avond: vier enkelspelen en één dubbelspel. Alle regionale verenigingen zijn (ook) vertegenwoordigd in de duocompetitie. De Sprint met 2 teams, De Repelaer met 4, De Beer met 3, Hellevoets Effect met 4 en Bernisse'80 met 3 teams.


De Repelaer 1 (Daniel Koppenol, Jeffrey Tempelman, Jakub Czarny en Rob Huizinga) spelen in de duo najaarscompetitie in de 1e klasse A. Zij treffen daarin Doing 1 (Zoetermeer), Dordrecht 3 (Dordrecht), Rijnsoever 1 (Katwijk a/d Zee), Taveri 1 (Ridderkerk) en Taverzo 1 (Zoetermeer) als pittige tegenstanders. De eerste wedstrijd is op maandag 13 september in eigen huis aan de Salamanderveen 350 in Spijkenisse. Aanvang 20.30 uur. 


Zowel team 1 als team 2 van De Beer spelen in de 2e klasse van de duocompetitie. Team 1 (Edwin Jouvenaar en Arnold Sturkenboom) in de 2e klasse D en Team 2 (Peter Coppejans en Patrick Bekkenutte) in de 2e klasse B.

 

Team 1 treft Hellevoets Effect 1 (Hellevoetsluis), Overschie 2 (Rotterdam/Overschie), TOGB 2 (Lansingerland/Berkel en Rodenrijs), Tavenu 1 (Numansdorp) en Pingwins 2 (Den Haag).  De eerste wedstrijd is op dinsdag 14 september tegen Tavenu 1.

Team 2 ontmoet de volgende tegenstanders: Gorkum 1 (Gorinchem), NTTC 2 (Nieuwerkerk a/d IJssel), Pingwins 3 (Den Haag), Twenty One Up 5 (Rotterdam) en Alexandria'66 3 (Rotterdam).


Zoals u hierboven heeft kunnen lezen speelt het vlaggenschip van Hellevoets Effect ook in de 2e klasse D. Barry van Dijk, Joyce en Arno Unzonides hebben handhaving als doel gesteld voor deze duo najaarscompetitie. Zij spelen hun eerste wedstrijd op maandag 13 september in eigen huis (Sporthal De Eendr8 in Hellevoetsluis) tegen Overschie 2.


Team 1 van Bernisse'80 speelt in de 4e klasse B en ontmoet daarin NN Rotterdam 3 (zaal in Schiedam), Scyedam 3 (Schiedam), De Repelaer 4 (Spijkenisse), Alexandria'66 10 (Rotterdam) en Soory (Oud-Beijerland). Gerard Nollen en Peter Koorneef vertegenwoordigen de Abbenbroekers in de 4e klasse en gaan voor het kampioenschap. De eerste wedstrijd is op vrijdag 17 september als het team in eigen huis (dorpshuis Abbenbroek) NN Rotterdam 3 ontvangt.


De Sprint heeft haar Hoofdklasseteam opgegeven. Die spelers komen nu in het reguliere 1e team uit. Daarom blijven slechts 2 duoteams over die beiden in de 5e klasse uitkomen. Team 1 (Gert Eggenkamp en Rudi de Jong) in de 5e klasse A met als tegenstanders Hellevoets Effect 2 (Hellevoetsluis), Korendijk 3 (Piershil), De Beer 3 (Rotterdam/Rozenburg), Sorry 7 (Oud Beijerland) en TOG 3 (Maassluis). De eerste wedstrijd is vrijdag 17 september in eigen huis tegen Hellevoets Effect 2.