· 

Peters avonturen met de vv Rockanje JO13-1G.

16-10-2021.

Vanuit de KNVB en FIFA wordt breed uitgedragen dat alle culturen welkom moeten zijn binnen sport activiteiten. Ook wordt er breed uitgedragen dat openheid, tolerantie, haat, racisme, discriminatie niet kunnen in dit tijdperk. Dit weekend, maar eigenlijk alle weekenden, sterker nog, alle dagen,  zou dit moeten worden uitgedragen. Doe daar aan mee! Laat als club en team zien dat je ondersteunt wat KNVB en FIFA uitdragen!!!

Rockanje JO13-1 volgt dit zeker dit weekend op en aanvoerder Jordy draagt vandaag de regenboog aanvoerdersband en draagt het woord respect dubbel uit dit weekend. Wij volgen dus in de thuiswedstrijd tegen De Jonge Spartaan de KNVB en FIFA als symbool voor diversiteit, openheid, tolerantie en tegen haat en uitsluiting, tegen racisme, discriminatie en haat.

 

De week de laatste wedstrijd in fase 1 van het seizoen 2021-2022. Rockanje JO13-1 is gegroeid en heeft een prima fase gedraaid. Het is een gezellig team, iets wat ook zo moet blijven.

Zoals de vaste volgers weten ben ik als leider meer van het regelen, standjes bij houden trainingsopkomsten, problemen oplossen..... Daarom voordat het laatste verslag volgt een korte evaluatie van de start tot de herfstvakantie.

 

Na een seizoen met coronabeperkingen, mochten we eindelijk weer in competitieverband voetballen. Hopelijk kunnen we dit hele seizoen hier een vervolg aan geven. We kleuren inmiddels weer harder dan verwacht naar rode provincies.

Met de zelfde groep als vorig seizoen, aangevuld met Dinant en Noud en later ook back on the field Dyliën, een prima aantal van 15, en net als vorige seizoenen was het weer een klus om teams neer te zetten. Maar mijn inziens zijn er nu op alle vlakken teams binnen Rockanje die vooruit kunnen groeien en dan zeker voor ons team, want dat zien we aan de opkomst bij trainingen. We met zijn allen op weg zijn er een heel erg leuk seizoen van te maken.

De trainingsopkomsten worden natuurlijk allemaal bijgehouden, want ja trainen hoort erbij en we weten dat niet iedereen dit leuk vindt maar toch vinden wij dat we nog wat intensiever moeten gaan trainen na de herfstvakantie. We zien namelijk dat het scherper trainen effecten heeft op de wedstrijddagen.

De opkomsten bij de trainingen stemt ons tevreden. Training is ook een onderdeel van het voetbal proces:

* 1e+2e gedeeltelijk de twee kemphanen Dyran en Mitchel met een opkomst van 100%.

* 3e t/m 6e gedeeltelijk Dinant, Dylien, Jordy en Sem met een opkomst van 93%

* 7e t/m 10e gedeeltelijk Joey , Jurrian , Stijn en Thijs met een opkomst van 86%

* 11e t/m 14e gedeeltelijk Egbert , Noud, Tim en Milan met een opkomst van 79%

* 15e is Lev met een opkomst van 71%, wetende dat Lev wat getopt heeft met blessures en ook voor belangrijker het huiswerk af melde.

Ook hebben we dit seizoen een aantal brug piepers welke voor kamp af moesten melden. Dit betekent dat we tot aan de herfstvakantie op een gemiddelde opkomst komen van 87%.

 

Dan nog een korte terugblik op de wedstrijden in fase 1.

* Wedstrijd 1 tegen DVV'09: 1-2 jammer en gelijkspel had daar meer terecht geweest.

* Wedstrijd 2 tegen Hellevoetsluis: 0-6 winst met een Joey die het op zijn heupen had.

* Wedstrijd 3 uit tegen OFB: 5-0 verlies in een wedstrijd waar we het met zijn allen in de 1e helft hebben weggegeven.

* Wedstrijd 4 thuis tegen WFB: 2-4 verlies iets waar het ook 7-4 had kunnen zijn maar ze er niet in mochten.

* Wedstrijd 5 uit naar Den Bommel: na Rockanje Live vrijdagavond met 11 spelers precies een prima pot voetbal gestreden tot de 60e minuut geëindigd met 9 spelers door blessures en met 1-1 weggaan dus prima partij.

Tot zover de terug blik door een meer dan tevreden leider en trainers mark en wouter.

 

Dan naar de aanloop van de laatste wedstrijd, waar ik wil beginnen Marco Barendrecht te bedanken voor de perfecte begeleiding als scheidsrechter. We hebben je graag vaker als scheidsrechter.

De aanloop naar dus een week met veel activiteit als Wedstrijdzaken, ook een week dat er dan ook dingen misgaan en communicatie wel eens verkeerd verwoord wordt. De hele week uitstel, geen uitstel, wel voetballen, niet kunnen voetballen. Het leven van Wedstrijdzaken. Dat maakt ook de functie ook interessant en leuk, vaak komt alles goed, maar er zijn ook dagen dat het niet lukt en er dan acties ondernomen moeten worden die minder fijn zijn, maar uiteindelijk toch op de vrijdagmiddag nog afgehandeld konden worden.

 

De wedstrijd, de laatste in fase 1, voordat we weer met spanning afwachten wat de volgende fase tegenstanders worden.

We verzamelden met z'n allen om 11:15 uur. We gingen eerst even op de gevoelige plaat in de trainingspakken en daarna polo's van sponsor Volt Montage. Eén afmelding vandaag: de Stofzuiger. Hij was op vakantie en dus eigenlijk weer het haasje.

 

De wedstrijd tegen DJS begon weer slap. De spelers kregen daarvoor 5 minuten, want dat was natuurlijk snel klaar! We schakelden snel over. Toch was het DJS dat op 0-1 kwam. Maar zoals het hele seizoen worden we daar niet warm of koud van. DJS kwam zelfs op een 0-2 voorsprong, misschien met buitenspel luchtje, maar door twijfel stak ik als grensrechter de vlag niet omhoog. Even een tikkie, maar doorgaan en de aansluiting zoeken. Die kwam er door een prachtige goal van Dyliën. Ruststand: 1-2, wetende dat er 1 absolute uitblinker was de 1e helft: Dyran. Hij had de nr 12 in zijn broekzak, maar zoveel gegeven dat hij in de 2e helft geblesseerd raakte. Ook Egbert was weer de ongelukkige vandaag en moest een rechtse elleboog van DJS incasseren.

In de 2e helft plenty of kansen, kansen te meer, maar ze wilden er wederom niet in! Eén van de spaarzame uitvallen van DJS was meteen de 1-3. Dit werd ook de uitslag, wel meegevend dat het gepraat en gezuig van DJS tot ergernis leidde en deze tegenstander de meest irritante en vervelende tegenstander uit deze poule werd.

 

De eindstand in fase 1 was dus een feit en wij feliciteren vanuit ons team OFB JO13-1JM met het kampioenschap en wensen we hun veel succes in de 3e klasse. De laatste wedstrijd van fase 1, thuis op De Drenkeling, sluiten we af met de 3e helft, met Mark aan de knoppen en Lianne mee stampend op de hakmuziek aan de bittergarnituur en frites en de gele jongens met schuimkraag.

Nog lang werd er na gekeuveld, waarbij we Frida en Sandra de kantine nog even achterlaten in de staat als vooraf en een aantal nog even in de Volt Polo's veld 1 onveilig maakte.

 

Afsluitend kijken we zeer tevreden terug op de 1e fase waarbij we hebben laten zien, groeiende te zijn en wij alle vertrouwen hebben in deze kanjers.

 

Tot slot wil ik nog wel woord van dank zeggen aan de support, met name een aantal JO17 spelers die bij onze wedstrijd stond te kijken. Fase 1 is hierbij afgerond en gaan we voor fase 2. Te beginnen met een gemengde oefenpot aanstaande maandag tegen de meiden die nu ook in het Volt tenue actief zijn. Aanvang 18.45 uur (verdere info volgt nog).

 

Zaterdag 23 oktober zijn we in overleg voor vriendschappelijke wedstrijd tegen Barendrecht.

Het is weer een super lang verslag geworden. Ik zeg dank aan iedereen! In fase 2 gaan we met zijn allen voor een nog beter resultaat.

 

Wij wensen jullie allemaal een fijne vakantie waarin we dus verder gaan op de lijn die we hebben ingezet.

En nu echt tot slot naar de ouders toe, de feestdagen komen eraan, vanuit onze kant Klitteband voetbalschoenen zouden een meer dan welkome verwensing zijn. 

 

Sem vanuit het team van harte gefeliciteerd en super bedankt voor de traktatie.


9-10-2021.

Voor wedstrijd 5 in fase 1 moesten we weer naar het verre uiteinde van het eiland Flakkee. Moesten we twee weken terug op een normale tijd spelen, deze keer op een tijdstip wat vreselijke is na de vrijdag die ROCKANJE LIVE heet. Voor sommige, Wouter die geen stem meer had en maar mee reed, zelf rijden was het tijdstip nog net te vroeg voor, voor het geval oom agent tegen gekomen werd.

 

Door ROCKANJE LIVE en het lastige parkeren werd er voor gekozen om eenmalig te verzamelen op de carpoolplaats aan de N57. Alleen was het Mark die er toch eerst voor koos even rondje om de Rockanje Live tent te doen en stond te wachten op de parkeerplaats niet aan de N57 maar aan de Korteweg. Gelukkig was het snel opgelost en was de 6 cilinder turbo ook snel ter plaatse aan de N57 waar we met precies 11 spelers konden vertrekken. Dankzij Dylien die van onbetaalbare waarde was door de elf vrijdagavond laat nog vol te maken. Dylien je kon vandaag gelukkig toch lekker voetballen, iets wat je zo graag doet en waar wij als team zeer blij mee waren.

 

07.45 uur verzamelen om te gaan voetballen tegen de Horrekiekers op sportpark “DE KRUUS” of te wel in Den Bommel, een fusie club tussen de Horrekiekers en Achtûûzen waar Fios voetbalt. Zoals eerder al eens gezegd, als je nog een beetje gas geeft rij je zo van de landkaart af. De Horrekiekers links gelegen van de windbuulen  in Ooltgensplaat, waar we dus 2 weken geleden al waren.

 

Ondanks het vroege tijdstip was aan alles te merken dat de 11 spelers vroeg "agter d'n gebreide broek" waren gekruupe, of te wel op tijd naar bed waren gegaan. Want we begonnen deze keer echt met een super concentratie en inzet aan de wedstrijd en waren overduidelijk de bovenliggende partij! We kregen veel kansen. Milan “de stofzuiger “ had meer moeten krijgen maar zijn schot ging op de lat. Milan die er vandaag overduidelijk veel zin had en als een echte stofzuiger zijn wedstrijd speelde.

 

Geheel terecht kwamen we ook op een 0-1 voorsprong. Een mooi afstandschot van Dylien. Helaas raakten we even de concentratie kwijt en kwamen de Horrekiekers er een aantal keren gevaarlijk uit en dan weet je dat er ook een tegen doelpunt in kan zitten. En dat gebeurde ook: onze organisdatie achterin stond niet goed: Den Bommel schoot de 1-1 binnen.

Hierna een gelijk opgaande 1e helft met een 1-1 ruststand. In de rust werden we voorzien van verdunsel of te wel limonade siroop. We gingen ook deze week weer over op de keeperstrucwissel. Jordy in de spits, balvast en ook beschikkend over een prima schot. Net als vorige week was het weer de lat en 2x naast en 1x volledig over de bal heen maaiend, dat de bal er niet in wilde. Den Bommel beschikte bovendien over een goede keeper die zijn trainingen ook krijgt via de keepersschool Flakkee van Ron van Neck. Uiteindelijk werd de 2e helft een ware slijtage slag met het uitvallen van Lev en Egbert ook met blessures. Het was dus overleven, maar konden een meer dan verdiend gelijkspel (1-1) over de eindstreep trekken.

Zo zie je maar dat we eigenlijk wel minimaal 2 wisselspelers per week moeten hebben. De elf die speelden hebben er echt voor geknokt. Compliment naar het team. Jullie zijn kanjers!

 

Volgende week spelen we de laatste wedstrijd in Fase 1: thuis tegen de "knikkertuute". De inwoners uit Middelharnis: De Jonge Spartaan. Aanvang 12:00 uur. Daarna de herfstvakantie. Dan weten we tegen wie we in Fase 2 spelen.

 

Voor vandaag weer dank aan alle ouders die vandaag ook vroeg het bed verlieten om te rijden naar het durp wat bijna van de kaart valt. Voor diegene die zaterdagavond nog een feestje gaan vieren in de tent bij ROCKANJE LIVE: veel plezier en morgen de katers uitslapen!!!

 

Voor het spaarpotje hoor ik net van de penningmeesters Joey en Mitchel dat er vandaag +6.50 bij komt en dat de tussenstand nu op +21,= staat. Om nou eens niet alle namen te noemen, zeg ik dat er vandaag als team collectief 60 minuten gestreden is en dit echt als compliment naar het team gezegd mag worden.

Aanstaande week voor velen in het team de 1e toetsenweek. Dus allemaal goed leren en weet dat voetbal op het 2e plan komt dan. 


02-10-2021.

De eerste zaterdag in oktober. En wat voor 1! Een herfstdag met slagregens en veel wind, een zeer koude snijdende wind over De Drenkeling. En wat zijn we dan blij met een vrijwilligersteam onder leiding van Yvonne Hoogenboom in de kantine, die keer op keer zorgen voor de warme koffie voor al die leiders, trainers en supporters. 

Veld 2 intussen ruim plat getrapt door onze JO12-1, en ja die discussies eerder in de week over de veldenindeling laat dit lekker bij het wedstrijdsecretariaat. Uiteindelijk zijn er leiders en trainers die dit heel goed zelf oplossen in samenspraak met wedstrijdsecretariaat.

 

De thuis wedstrijd tegen WFB JO13-2, een tegenstander die altijd als zeer prettig wordt ervaren, altijd best gelijkwaardige en sportieve wedstrijden. En zo was het vandaag niet anders. Wedstrijd 4 tegen de duunhaes/duunkenien of te wel Grippeschieters van die overkanter, waar we hoopten op een beter vervolg van vorige week. We startten hetzelfde als vorige week. Geen idee waar dit aan ligt. De afspraken werden niet opgevolgd. We komen op 0-2 achterstand. Geheel onnodig! Verdedigend op 1 lijn staan, op snelheid een aanval er uithalen. Het gros is daar conditioneel nog niet toe in staat. Dus waarom dan de afspraken niet uitvoeren? Een pure laatste man 2 meter er achter. 

Kregen we dan helemaal geen kansen? Jawel en ook vier 100% kansen. Echter als er een keeper staat die waarschijnlijk duunkenienen zag in de toppers van Rockanje en dus op superwijze deze 4 kansen onschadelijk maakte, ga je met 0-2 rusten.

En hoezeer we ook als tegenprestatie hadden gezegd een potje te gaan maken voor iedere goede pass en voortzetting/schot/kans was het toch echt -1 in de rust. En ja begin over een potje in de rust en ineens zijn alle oren gespitst en ineens is daar wel de scherpte.

 

In de rust ook de wissel van keeper Jordy die last had van een dubbelgeslagen hand in de 1e helft. Hij gaf aan dat het beter was als Stijn zou gaan keepen en hij zou voetballen om verdere blessures te voorkomen. Dat gaf natuurlijk even de voetbrekers want hoe dan neer te zetten> Uiteindelijk Jordy in de spits, puur omdat hij lekker veel body heeft en moeilijk van een bal is af te krijgen. Ook als aanspeelpunt een prima optie.

De 2e helft was dan ook weer een pure kopie van vorige week tegen OFB. En wij zeggen nu het potje zal veel harder gaan groeien als jullie 60 minuten dit voetbal gaan laten zien. Iets wat wij ook verwachten en geloven dat jullie dat kunnen, stuk op stuk moeten jullie gaan denken "Ho eens even, die wilskracht kunnen wij ook vertonen!!!

En ja ook nu weer wel de wilskracht en passie naar voren toe". Direct leverde dat diverse gevaarlijke kansen op van Joey, Jordy, Dylien, maar was het 2x lat en 1x keeper die doelpunten in de weg stonden. Ik moet ook zeggen dat we daar zeker ook in de keeper van WFB een behoorlijk sta in de weg vonden. Maar uiteindelijk staat hij daar wel voor en waar je dan denkt de aansluiting komt, wederom exact de zelfde fout het op 1 lijn verdedigen en overlopen worden, diepe bal en de 0-3, waarbij we als tip aan Stijn meegeven of komen of niet, maar komen en dan stoppen is een uitgeschakelde situatie, maar ook van deze actie word je weer sterker en zekerder, want nog geen 2 minuten later een identieke situatie en nu wel eisend Stijn en dan pak je die bal wel met veel vertrouwen.

 

Wederom rechtte Rockanje de ruggen want aan alles voelde je dat er goals in de lucht hingen. We waren echt niet slechter of minder, alleen verkeerde handelingen waar we op trainingen aan moeten gaan werken zijn dan een voortgang in een 0-3.

Toch was daar de de 1-3 van Dylien na de voorzet van de nummer 1 Jordy. En ja dan voel je dat er meer inzit maar of het het er dan uitkomt is altijd het moment van de wedstrijd. En ja we werden veel sterker, hadden veel meer balcontact, veel meer balwinst, maar was het weer die duunhaes die slim het rechterzandhol koos ipv van het linkse en de dan wel doodsteek 1-4 binnenschoot. En ja dan is het klaar met nog een paar minuten en weet je dat je er alles aan gedaan hebt, maar gewoon nog te kort komt. Maar toch was het nog niet helemaal klaar. Een corner van Mitchel afgeslagen door WFB, maar dan iets wat zelfs een Messie niet laat zien. Joey is er wel toe in staat. Ineens op de maat 45-46 pantoffel en wat een waanzinnig, ongelooflijk mooi doelpunt in de rechter kruising: 2-4! En ja Joey je koopt er weinig voor, maar wij weten dat je deze kwaliteiten hebt en je daar steeds meer op naar voren laat gelden. Uiteindelijk werd het in een zeer leuke wedstrijd met wederom 2 wedstrijd helften 2-4. Iets wat natuurlijk verlies is maar gezien wederom de 2e helft als een winstpartij voelt. In de kleedkamer werd dan ook nog even de stand van het nieuwe potje opgenomen wat betekende van -1 in de rust naar +8 na afloop.

 

De derde helft was er een die ook in het boekje kon. Een snackschotel: bitterballen, een groene met gele kraag en voor de vrouwen een droge witte wijn. Maar vooral een flink stuk PR voor VOLT MONTAGE met de nodige foto momenten welke weer terug te vinden zijn op de social media. Maar vooral de waanzinnige ideeën en plannen om aan het einde van het seizoen af te afsluiten met een internationaal toernooi in Dortmund. Bij de BVB Arena Tour 2022 (https://www.germany-cup.com/nederlands/meer-toernooien/bvb-arena-tour/). Verdere info gaat zeker volgen, maar wij denken met dit idee een waanzinnig vooruitzicht te kunnen neerzetten. In de whatsapp staat een link. Er zijn er al een aantal die zeer positief gereageerd hebben en hopen dat de andere ook zo positief reageren zodat we het draaiboek voor deze happening kunnen gaan maken.

 

Maandag gaan we weer lekker trainen. Op naar weer een zaterdag. De zaterdag na Rockanje Live, waar we we weer naar de andere kant van het eiland moeten, maar nu aan de linkse kant van Ooltgensplaat te weten in Den Bommel. Aangezien het een crime wordt met de parkeerplaatsen en vertrekplekken volgend weekend, zullen we zaterdag 9 oktober eenmalig verzamelen en vertrekken vanaf de carpoolplaats aan de N57.

 

Voor nu zeg ik bedankt aan iedereen voor jullie komst en nog meer aan de toppers van de JO13-1 voor jullie wilskracht. Ssteeds meer komen de contouren naar voren en gaan we binnenkort zeker de punten binnen halen. Maar dan wel vanaf minuut 1 allemaal bij de les en scherp. Alleen zo kunnen we ook Den Bommel het lastig gaan maken volgende week.

 

Graag horen wij op tijd of er afmeldingen komen i.v.m. Rockanje Live, wetende dat wij bereid zijn toppers elders dan op te halen zolang het binnen de perken van reisafstand blijft.


25-09-2021.

Het weekendje dat voetbal heet. Gelukkig dat ik er ook gek van ben. 

Te beginnen op vrijdag de keeperschool te Herkingen, zaterdagochtend naar de platen aan het Volkerak, in de middag Rockanje 1 - SNS 1 met pupil van de week Mitchel, ja na heel veel maanden wachten want Mitchel zou aan de beurt zijn toen de Corona zijn intrede deed, maar op de dag dat alles weer vrijgegeven werd door Den Haag dan toch, en op zondag naar de Oldegaarde voor de voorwedstrijd COAL 1 - RKDEO 1 met het team van de GO SOCCER SCHOOLS om te spelen tegen COAL JO11-1, de voetbalschool waar Mitchel zijn voetbal technieken wil aanscherpen, ook de Voetbalschool welke op maandag en woensdag aanstaande 2 avonden een waanzinnige voetbalclinic komt neerzetten voor de gehele onderbouw van de jeugd van VV ROCKANJE.

 

OFB JO13-1 - Rockanje JO13-1 

Ooltgensplaat is een zogenaamd kerkringdorp, met aan de ene kant een haven en het havenkanaal naar het Volkerak en aan de andere kant een kerk uit 1847. Deze kerk is gebouwd op de fundamenten van twee voorgaande kerken. Tot 1647 maakten ook de inwoners van Den Bommel gebruik van deze kerk. Het leek wel het drie durpen punt op het einde van het eiland Flakkee. En dan te bedenken dat we over 14 dagen weer mogen, maar dan links afslaan richting Den Bommel. 

Vandaag gelukkig nog beetje normale tijd, iets wat over 14 dagen volledig anders zal zijn want dan zullen de slapers nog wel uit de ogen gewreven moeten worden. De plaatselijke OFB, nou moet ik zeggen ik heb heel wat verenigingen gezien ook in mijn KNVB verleden maar bij deze plaatselijke was ik zelfs nog niet eerder geweest. 

Nou de vereniging ingebouwd tussen een haven en het havenkanaal naar het Volkerak en aan de andere kant een kerk uit 1847 met de inwoners die ze "windbuul" noemen, nou maar goed dat het dan vandaag een prachtige dag zou worden, met een laag hangend zonnetje richting de platen tegen het Volkerak aan 1 van de meest bevaren sluizen van en naar België. Wellicht dat de "windbuul" dan niet zo heftig zou zijn. Ze zeggen wel eens “Zet dun deure maor op un harretje” oftewel zet de deur maar op een kiertje. Maar daar waren we dus al voor gewaarschuwd door andere tegenstanders dit tegen OFB niet te doen dus was het aan de trainers Wouter en Mark om daar al met de trainingen eerder in de week mee om te gaan en te gaan inventariseren wat is nou eigenlijk de plek waar deze toppers graag voetballen en dan zie je dat bij ons als begeleiding daar de reacties komen die wij eigenlijk al heel lang zien en daar dan ook serieus mee aan het werk kunnen.

 

Aangekomen op de platen waar vandaag Sue dacht “zo deze slaan we even over”, nee zonder dollen, Lev was vandaag uitgenodigd om te komen scoren bij Assepoester, Sneeuwitje en de 7 dwergen en de Fakir op het zwevende kleed, of zou het toch Baron, Pyton, Vliegende Hollander zijn geweest, ik zeg heerlijk dagje in het sprookjesbos wat De Efteling heet.  Ook Stijn was afwezig met andere reden. Stijn kennende wat ook de redenen zijn had hij er alles voor over gehad om toch te voetballen. Nou Stijn het siert je zeker maar er zijn zaterdagen dat er veel belangrijkere dingen zijn dan voetballen dus vanaf onze kant sterkte. 

Met 13 spelers dus aan de rand van het Volkerak de wedstrijd tegen OFB. Op de ranglijst reeds dik koploper maar iedere wedstrijd begint met 0-0 en ook al zegt de KNVB voetbal is  winnen, alles valt en staat toch echt bij plezier want zonder plezier win je niet dus dat is dan ook wat wij deze gasten steeds meegeven. 

Met de vertrouwde keeper Jordy in de goal, welke reeds op vrijdagavond al aan deze kant was voor de keeperstraining op Herkingen bij de keeperschool FLAKKEE, begonnen we aan de 1e helft. Overduidelijk niet scherp tegen een OFB wat een gemengd elftal is met 1 bovenliggende speler de nr 8 die we veel te veel ruimte gaven. Deze speler bracht ook wel  het verschil en ja ben dan keihard maar we waren echt niveau Rockanje aan Zee met golven die een goal tot gevolg hadden, een collectief falen, waarom en hoe een kopie van de wedstrijd tegen DVV'09.   

Met een 4-0 ruststand gaan we dus niet lekker naar de kleedkamer, een stand welke dan ook nooit had mogen gebeuren zonder  OFB  te kort te doen. Hopelijk zien we met zijn alleen dan ook dat een warming-up serieus moet en kantjes er af lopen grote gevolgen heeft en dat dus direct doorwerkt in verloop van de wedstrijd.

 

De 2e helft na een donderspeach, was er 1e zoals we Rockanje JO13-1 willen zien. En dan verliezen? Oké. Maar nu werd er ineens wel gevochten om duels. En dat we dan 5-0 verliezen prima, maar ik ben van overtuigd als we meer geluk hadden gehad, dat het  zomaar 5-5 had kunnen zijn. Volgende weekend verwachten wij 60 minuten volledige inzet vanaf minuut 1, wat dus ook betekent scherp, geen gepingel, inpassen eerder schieten ook, al is het jullie chocolade been. Wij lopen al wat langer mee en hebben slechtere kansen doelpunten gezien (want bij training kunnen jullie het ook). 

Na de verloren wedstrijd door naar Rockanje en hopelijk was oom agent ons gunstig gezind want met aan kop Thirza achter een slow mobil Duitsers, op de bumper klevende Jurgen met de focus, gevolgd door Peter met de Skoda en ja dan 4e met dikke PK's Mark met de BMW, maar goed uiteindelijk duurde het even maar was het bij Melissant daar toch de kans schoon voor de PK' s naar de 2e plaats te trekken maar de Focus van Jurgen kon nog steeds de vooraan blijven. Bij de brug van Stellendam was het dan stuivertje wisselen, maar uiteindelijk reden we met 3 achter elkaar de Middeldijk weer op. 

Snel de auto aan de kant, fiets uit het stof en door naar De Drenkeling voor Pupil van de Week met Mitchel. Iets waar iedere jeugdspeler naar uitkijkt en wat gelukkig vandaag weer kon. Teksten zijn overbodig, de foto's zeggen genoeg. En dat dan het 1e met 0-2 verliest kan die stralende en glimmende lach niet doen verbreken. Gasten van het 1e waanzinnig bedankt voor het onder jullie hoede nemen van onze zoon, maar bovendien met zijn 10 jaar volwaardige lid van de JO13-1.

 

 

Zo kwam aan dag 2 een einde met dubbel katertje: eerst zelf verliezen en dan ook nog het 1e. Maar uiteindelijk sluitend met een big prijs bij de pupil vd week.  

Zonder te vergeten wil ik de scheidsrechter heden morgen bij OFB en de scheidsrechter hedenmiddag bedanken in het kader van Week van de Scheidsrechter, want zonder scheidsrechters geen voetbal.

Ook Sport op Voorne putten hartelijk  dank voor de ruimte in de live uitzending hedenmiddag voor het verslag dat ik van de wedstrijd kon doen. Iets wat ik als zeer leuk heb ervaren en absoluut vaker voor jullie wil gaan doen (ook buiten Rockanje).

Dit was dag 2 en dag 3 dan nog te goed. Morgen met de wedstrijd van Mitchel met Go Soccer Schools bij Coal in Rotterdam. Ook dat gaat dan weer een mooie spannende dag worden.

 

Tot slot: aankomende week staat volledig in het teken van  de voetbalclinic van Go Soccer Schools. Iets wat helaas maar met nog steeds zeer groot animo gedragen wordt door 7 van de 8 onderbouwteams dus daar gaan we groot feest van maken. Aan iedereen bedankt deze dag, want ondanks het verlies zeg ik voetbal draait om plezier en dan pas winnen en plezier heb ik voldoende gezien vandaag. Kleine smet op vandaag was het uitvallen van toch echt de man van  de wedstrijd  verre weg de meeste kilometers Egbert Jan met een op het  oog zeer vervelende spierverrekking/scheuring in de kuit. Eggie wij zeggen: “Neem je rust,  sla de trainingen over, want volgende week hebben we je weer keihard nodig!”   En  wil je toch wat lopen prima, maar je krijgt verplicht balcontactverbod komende week.

 

Dan alle spelers:

Nee nu geen namen. Jullie waren er weer. Hebben jullie uiterste best gedaan. En dat stemt ons meer dan tevreden! Volgende week de volle 100%, want wij weten dat jullie dat kunnen. Ook de ouders weer bedankt voor jullie support en aanwezigheid. Zonder jullie kunnen we niet. 


Door: Peter Naaktgeboren (o.a. leider vv Rockanje JO13-1G). 

 

11-09-2021.

Zaterdag 11 september wedstrijd 2.

Vandaag tegen de buren aan de vesting te Hellevoetsluis.

Tegen de plaatselijke JO13-4. 

 

Waar de dag vandaag al weer vroeg begon door Mitchel die de JO9-2 thuis op De Drenkeling floot en voor de jeugd van Rockanje de 3 punten op De Drenkeling hield, was het aan de leider om voorbereidingen te treffen voor onze wedstrijd. Al snel moest ook materiaalbeheer bij name van Sandra ingeroepen worden om de JO11-1 te voorzien van extra tenues. Natuurlijk werd dit opgelost. 

Hierna druppelde ook het bericht binnen dat Thirza, de moeder van Dinant, vandaag 4 kruisjes achter haar naam mag zetten en dit groots gevierd gaat worden. Namens het gehele team, begeleiding uiteraard van harte gefeliciteerd en maak er vooral een mooie dag van. Op naar Sara! 

Trainer Mark had zich afgemeld om een lekker weekendje te gaan chillen met Cynthia. Iets wat na een hectische tijd van verbouwen wel even gewenst was en dat dat dan betekent dat Joey en Luca met vriendin dan het rijk alleen zouden hebben gaf wel de enorme positieve boost bij Joey, wat later in het verslag wel zal blijken. Ook Milan was afgemeld omdat hij dit weekend het haasje was op de camping.

 

Dan de wedstrijd, want daar draait het wel om. Na vorige week in de 2e helft veel goeie dingen gezien te hebben, hoopten we natuurlijk dat dit vervolg zou krijgen. Waar we allemaal weer identiek als collectief verschenen in trainingspak en polo's,  zegt iets over de sfeer die er momenteel is en dat we als team fungeren. Top mannen. Dat maakt ons alleen maar trots.

 

De 1e helft een direct met pressie voetballend Rockanje met afjagen, druk zetten en vooral snel inpassen en durven overslaan. En ja zijn naam is al een keer genoemd, maar Joey wat genoten wij van je vandaag. Precies zoals we een Joey graag zien voetballen. En dan zie je dat je met vertrouwen en drive echt een bepaalde bent op het middenveld, zonder andere tekort te doen uiteraard. Want ieder komt aan beurt in dit verslag.

Diverse schoten en kansen volgden maar was het nog niet raak totdat we een corner kregen en daar zijn de duidelijke afspraken die steeds beter komen, een prima voorzet van rechts van Joey voor de voeten van Noud, vandaag in de spits startend en daar was wel de 0-1. Op de flanken vandaag weer Mitchel en Tim. Een plek die hen steeds beter afgaat. Met dan ook de luxe met wissels eigenlijk 3 maar toch 4, daar Fygo vandaag vrij was en wij dan iedereen willen laten voetballen en dus mee wilde. De ruststand was 0-1.

 

De 2e helft begon en aan alles merkte je: er gaan er meer volgen. En komen ze er doorheen staat Jordy er altijd nog. Om dan gelijk Jordy maar te noemen, grote klasse dat je steeds verder van de goal af durft te gaan keepen en ook nu steeds vaker durft te vragen en met prima schot dan weer de ruimte weet te vinden. Wat ik al zei er stond vandaag een verdediging die steeds die kleine doorbraken van Hellevoetsluis onschadelijk maakte met aan het roer wel de ongenaakbare Egbert. Ook bij Egbert zie je met de week meer  vertrouwen en drive komen. Al snel in de 2e helft leek het de 30 minuten van Dyliën en Lev te worden. En was het weer Joey met de voorzet en was het Dyliën die de 0-2 binnen schoot. En de pap was zeker niet op want nu was het Mitchel die prima op Dyran speelde en met de assist van Dyran was het de nr13 Lev die de 0-3 binnenschoot. En waar je denkt het zal wel wat onrustiger worden nu het spel was niks minder waar, en was weer Joey met de assist nu op Lev, en daar was de 2e van Lev en de 0-4 voor Rockanje. We konden dus wat gaan proberen met wissels en andere posities, maar het lijkt wel dat er steeds meer voetbal komt en zoveel vertrouwen dat de honger naar doelpunten maar bleef. De 0-5 een schot van Jurrian wat eigenlijk op zijn naam moet maar de keeper deze nog wist te stoppen maar daar Dyliën er als de kippen bij was en ook zijn 2e binnenschoot. Het slotakkoord was voor Fygo die met een uit het boekje counter over 4 schijven door Lev vrij voor de keeper werd gezet en de 0-6 binnenschoot. En zonder Hellevoetsluis te kort te doen zeker niet geflatteerd. Dit was ook de einduitslag onder leiding van een meer dan prima vrouwelijke scheidsrechter.

 

Dan nog een klein stukje in de Wist u dat...-vorm waarbij alle spelers genoemd worden.

WIST U DAT: 

1. Jordy er als keeper altijd moet staan en er ook echt een keeper staat , ook als aanvoerder prima leiding geeft en steeds beter gaat en durft van de goal te keepen.

2  Milan vandaag het haasje was, zijn tenue geleend werd vandaag door  Fygo , we eigenlijk wissels genoeg hadden maar als team Fygo gewoon meenamen.

3. Joey , ja wat moeten we daar nog van zeggen , doorgezweet en met rooie kop van het veld komen en het verslag dus meer dan genoeg zegt

4. Stijn met de week als centrale verdediger beter wordt en steeds makkelijker gaat voetballen.

5.Tim als rechtsbuiten goed bezig is , probeer rustig aan de bal te blijven,  dan wordt alleen maar beter,  klein dingetje bij volgende keer op een masseer tafel gaan leggen , sta je reserve het zijn spullen die kapot kunnen , dus niet doen en zeker niet met schoenen aan. Anders laten we de echte sofie aanrukken denk aan je musical.

6. Jurrian wat gaan we met de week steeds meer van jou genieten en wat een rust straal je uit in je nieuwe rol centraal naast stijn in de verdediging grote klasse.

7.Dyran ook voor jou niet meer doen op de massage tafel , anders kleden we jou als  sofie en mag je Tim de massage geven en kijken wij toe , voetballend alleen maar lof,  lekker bezig ga zo door.

9. Mitchel op je nieuwe posities waar je optimaal van je snelheid gebruik kan maken , ook jij meer dan lekker bezig en voor jou komen de doelpunten ook zeker weer , ook voorzetten en gevaarlijk zijn door als afleiding te werken zijn belangrijk. 

10. Sem ja eigenlijk de kopie van Joey , blijft gaan ook voor jou eigenlijk de onmisbare schakel op het middenveld , ga vooral zo lekker door ook aan jou zien we dat je steeds makkelijker gaat voetballen.

11. Thijs , ja daar gaan later mensen van kwijlen wat een dribbelaar,  pas op dat je niet  te veel wil , je kan een uitstekende steekbal geven , dus durf dat ook gewoon , lekker doorgaan zo.

12. Egbert ja die is in verslag al genoemd wat een genot om de Mexicaanse drive te zien echt heerlijk.

13. Lev ja ik hoorde je het nog zeggen ga ik dan niet te oud  voor het team zijn , nou Lev met jou inzet wil ieder team je hebben , alleen laat ik je niet gaan want ik weet wat voor speciale klasse je kan hebben , dus Lev wij weten hoe en wat je in je voetbal steekt , iets waar we ontzettend veel respect voor hebben.

15. Noud  de kopstoot specialist vandaag maar bikkelharde kop blijkt te hebben en met  de wonderspons gewoon als een bikkel doorgaat , maar als  voetballer de speler is  die wij uitstekend en zeer welkome aanwinst vinden, rustig aan de bal en zeker breed inzetbaar, met jou inzet helemaal niks mee, ga vooral zo door. 

16. Dinant ja wat twijfelde jij ga ik het aankunnen of toch nog maar jaartje JO11 , nou Dinant wat wij al zagen en waar ik altijd op gehamerd heb dat ik je er graag bij zou krijgen maak je meer dan waar , blijf trainen en je zal alleen maar beter worden  ga zo door.

17. Dylien Ja voor mij al geen onbekende en zeker de gewenste aanvulling voor de JO13-1  , en ja ook bij jou kom ik even terug op de musical Zeewinde , want wat heb ik gelachen om Sofie , maar wat heb jij een ongelofelijke boost op zelfvertrouwen hierdoor gemaakt , grote chapeau iets wat je ook uitstraalt en zeker trots op moet zijn, getuigd ook je 2 doelpunten vandaag grote klasse.

 

WvM. Wouter  de trainer is  waar het team mee wegloopt en voor mij als leider zoveel rust geeft en blij ben dat je erbij bent. 

Dan nog het legioen de ouders. WISTEN JULLIE DAT jullie de schakel zijn naar het team en wij genieten van jullie,  en ik voor jullie allemaal een paar oordopjes zal meenemen , zonder jullie steun kan ons team niet bedankt.

 

Nou het is weer een lekker lang verslag geworden, met een geweldige inzet van het team vandaag , volgend weekend zijn we vrij , er worden nog scheidsrechters gezocht voor  0830 uur en 10:00 uur , dus zin om toch bezig te zijn app me dan gaan we kijken hoe en waar we jullie kunnen inzetten.

 

Allemaal goed weekend verder.

05-09-2021.

Zaterdag 4 september. en wat hebben we er lang op moeten wachten. maar eindelijk mochten we weer officieel voetballen op De Drenkeling in Rockanje. De tegenstander vandaag uit het Stropdassedurp. ook bekend als Moppevreter: DVV'09.

 

DVV’09 voor ons altijd wel een lastige tegenstander maar, wat is er dan mooier om te kunnen spelen op het hoofdveld en dan een wedstrijd te zien met 2 gezichten. Ook een wedstrijd waar we veel gingen uitproberen, spelen op verschillende posities.

 

De tegenstander uit klein Parijs aan de stinkende Seine, op een goed met toeschouwers gevulde Drenkeling, welke er vandaag ook nog eens in de zon bijlag, druppelde alle toppers binnen, en wat is er dan gaver om te zien dat iedereen in de nieuwe polo gesponsord door Volt Montage, en de trainingspakken met sponsornaam, eigen nummer, welke we met de ouders hebben verzorgd voor deze kanjers.

 

De 1e helft waar we de luxe hadden te kunnen starten met 4 wissels. We waren volledig compleet en gingen er meteen flink tegen aan, oftewel hoe de moppevreter dat zeggen dorsuh. Echter het was allemaal nog niet scherp genoeg. Maar wel zien we potentie in dit team en met de juiste wilskracht gaan we ook een eind komen. Zoals gezegd 2 gezichten in de wedstrijd. De eerste 20 minuten vooral een rommelig gezicht veel bal verlies, weinig doorjagen, en weinig druk zetten. We kwamen dan ook wel terecht met 0-1 achter wat ook de ruststand was.

In de rust werd er goed gesproken en werden wat wisselingen door gevoerd. En wat eigenlijk de laatste 5 minuten van de 1e helft al beetje zichtbaar werd, is dat we iets beter in ons spel kwamen. De 2e helft werd alles wel goed uitgevoerd. Nu werd er wel door gejaagd en druk gezet en beter in de voeten gespeeld. Dan moet je ook een beetje geluk hebben en hopen dat de bal een keer goed valt. Maar helaas was het in 1 van de spaarzame tegenaanvallen waar we te ver waren doorgestapt en dus niet goed stonden en er 2 spelers volledig vrij stonden voor Jordy. Dit gebeurt maar deze dingen moeten er wel uit, zoals afgesproken voor de wedstrijd met overnemen, kort op de man zitten, was nu even volledig weg en was het de 0-2 voor DVV’09.

 

Wat dan wel weer een groot compliment waard is, dat de koppies niet naar beneden gingen maar we toch weer probeerden te gaan voetballen. En vlak voor tijd was het een handsbal aan de kant van de inwoners uit het Stropdassedurp en dan ja wie neemt hem dan want een aantal kunnen een pingel nemen, maar uiteindelijk was het aan Joey om achter de bal te gaan staan en even aan voetbal zelfvertouwen kon werken en beheerst de 1-2 binnenschoot. Helaas was de overgebleven speeltijd te kort waar denk ik gezien de 2e helft een gelijkspel rechtvaardiger was geweest, bleef het 1-2. Maar gezien de 2e helft voetbal, waar wij wat mee kunnen en zeker veranderingen van bezettingen op het veld gaan plaatsvinden, de verdediging hebben we wel redelijk duidelijk in beeld gezien de 2e helft, middenveld en aanval daar zijn nog onduidelijkheden, maar dat gaat ook zeker goed komen.

Langs deze weg Rik Vinke bedankt voor het fluiten en alle ouders bedankt voor jullie komst.

 

Na afloop werd er nog even nagepraat in de zogenaamde 3e helft op het zon overgoten Drenkeling.  Aanstaande week gaan we weer lekker trainen, maar we zullen een aantal spelers missen door een kennismakingskamp. Ze kunnen wel even goed aan hun conditie werken doordat ze op de fiets van Brielle naar Ellemeet in Zeeland moeten. Jordy, Dylien, Joey, Tim, Egbert en Nout veel plezier daar en de andere spelers: tot maandag en woensdag.

 

28-08-2021.

Al weer even geleden maar eigenlijk in heel de zomerstop geen dag zonder voetbal activiteiten, waar het afgelopen seizoen eindige met een ongewone manier zonder BBQ en de jaarboeken ook op een onpersoonlijke manier moesten worden uitgedeeld, kom ik nog wel even terug op de laatste training afgelopen seizoen waar wij als trainers toch aangenaam verrast werden met mooie afsluiting en cadeau, iets wat zegt dat waardering een groot iets is en wij dus met nog meer energie naar het nieuwe seizoen wilden gaan, nou die energie werd dan ook waarheid want het materiaal voor de jeugd werd vanaf de basis in zijn geheel uit gezocht door 3 moeders van de JO13-1, te weten Tamara, Bianca en Sandra iets waar we als club heel erg trots op moeten zijn en wat ook echt nodig was om alles weer op orde te krijgen en nu dan ook weer op orde staat na ruim 3 weken uit zoekwerk.

 

Dan komen we eigenlijk bij de start van het nieuwe seizoen. Een seizoen waar wij als leiders ongelooflijk veel zin in hebben en ook verwachten te gaan meedoen, de JO13-1 in zijn geheel bij elkaar gebleven en met 3 toppers te weten Dinant, Nout en Dylien aangevuld met voetbal klasse. Buiten dat zijn lopen we er weer bij dit seizoen als een selectie elftal met heel veel voetbalcapaciteit daar zijn we van overtuigd. De teamfoto’s gaan uiteraard nog volgen. Maar om vast een indruk te geven:

 

De eerste training hebben we reeds achter de rug. Helaas ging de 1e oefenwedstrijd vandaag niet door. waarna ook nog het schaduwprogramma tegen de MO13-1 afgelast werd. Dus gaan we de aankomende week lekker trainen naar de 1e bekerwedstrijd toe tegen DVV’09 uit Dirksland.

 

Uiteraard zal er ook dit jaar weer de samenwerking zijn tussen de verslaggever en Sport op Voorne Putten welke hopelijk onze verslagen weer willen gaan plaatsen, het Jaarboek van afgelopen seizoen moeten we snel nog een keer gaan brengen bij de studio van Sport op Voorne in Spijkenisse, zullen snel een afspraak gaan plannen om bij het sportplatform van Voorne Putten in hun radioprogramma bij Linq Media weer eens bij te gaan praten.

 

Terug komend op het seizoen JO13-1: het 1e verslag is hierbij weer geboren. Er zullen er velen gaan volgen. Op naar een spetterend seizoen waarbij spelvreugde het belangrijkste element zal zijn, want zonder spelvreugde zal er ook geen plezier zijn en punten gehaald gaan worden. 

Mannen we gaan er  gewoon voor!!!