· 

Vooruitblik Voetbal Mannen.

Voor Spijkenisse staat morgen de eerste thuiswedstrijd van 2021-2022 gepland. Het belooft een zware opgave te worden tegen het sterke SC Feyenoord dat na hun 4-0 overwinning in de eerste wedstrijd als koploper naar Sportpark Jaap Reedijk af zal reizen. 

Radio Sport op Voorne Putten is bij de wedstrijd aanwezig.

De overige regioteams gaan ook officieel beginnen aan hun seizoen met het spelen van de eerste bekerronde. In tegenstelling tot andere jaren heeft de KNVB er dit jaar voor gekozen om de pouleindeling wat minder regionaal in te delen, waardoor de meeste teams te maken zullen krijgen met voor hen onbekendere tegenstanders.

 

Nieuwenhoorn opent in de Bekerrondes voor Groep 1 (1e en 2e klassers) met een uitwedstrijd bij Nootdorp. Deze beide ploegen kennen elkaar toevallig wel, omdat ze 2 weken geleden een oefenduel tegen elkaar speelden. Ook Hellevoetsluis en DBGC hebben wel een historie tegen elkaar, uiteraard met de kampioenswedstrijd in 2014 als belangrijkste wapenfeit toen Hellevoetsluis het beslissingsduel onder grote belangstelling wist te winnen op het terrein van WFB. Radio Sport op Voorne Putten zal een aantal keer live naar het veld gaan om de laatste info van de Hellevoetse verenigingsverslaggever te ontvangen.

Brielle mag de bekerwedstrijden openen met een thuiswedstrijd tegen CION dat in de competitie uitkomt in de 2e klasse D. Radio Sport op Voorne Putten zal de wedstrijd live volgen via de verenigingsverslaggever. Rozenburg heeft een late uitwedstrijd tegen de van het Vlaardingse VFC (zondagafdeling).

 

In de Bekerrondes voor Groep 2 (3e en 4e klassers) mag GHVV'13 om 2 uur openen bij Zoetermeer. Rockanje speelt tegen Oliveo uit Pijnacker en Vierpolders start tegen VOB. SC Botlek speelt tegen ZBVH uit Zuid Beijerland en zal na een moeizaam verlopen voorbereiding, op zoek gaan naar een positieve bekerstart. 

SCO'63 dat in de voorbereiding weinig lijkt te hebben gespeeld opent tegen het onbekende Leidse Kickers'69. Zuidland, dat wel tevreden terugkeek op hun voorbereiding, opent tegen 's Gravendeel. Hekelingen, dat gezien de voorbereiding ook een positief gevoel zal hebben, opent tegen Meerburg.

OHVV, dat natuurlijk zal hopen dit jaar wel te kunnen doorstoten naar de 3e klasse, start tegen Ariston'80 uit Delft, een van de vele sportverenigingen van de TU.

OVV, dat een lastige voorbereiding kende met de nodige blessures, start thuis tegen FC Skillz/Wateringse Veld. Simonshaven start tegen VEP uit Woerden, Abbenbroek ontvangt Moerkapelle en Zwartewaal Gouderak.

 

 

Vlotbrug, dat wegens het niet spelen van een bekerwedstrijd vorig jaar tegen RKAVV door de KNVB uitgesloten is van de beker is de enige regioploeg wiens seizoen nog niet officieel begint.

Van alle ploegen spelen er dus liefst 12 een thuiswedstrijd. Publiek is toegestaan bij de wedstrijden, maar houd de geldende regels en veiligheidsmaatregelen in het oog.

 

Veel succes aan alle teams!!!