· 

Hellevoetsluis boekt eerste officiële zege.

In de eerste bekerwedstrijd moest Hellevoetsluis het opnemen tegen DBGC. De beide ploegen hebben een historie met elkaar, dus het is wel leuk elkaar dan te treffen op het moment dat het daadwerkelijk ergens over gaat. In juli speelden beide ploegen toen het weer mocht ook een oefenduel, maar dan in Oude Tonge. Hellevoetsluis trok toen met 1-2 aan het langste eind. Dat was echter nog voor de officiële voorbereiding op dit seizoen, dus er speelden een aantal andere spelers mee. 

Vandaag moest Hellevoetsluis door enkele blessures en afwezigen ook n beetje puzzelen. Danijel Ribaric verdedigde het Hellevoetse doel. De achterhoede bood plaats aan debutant Roy van Belle. Vincent Mast en Jeffrey de Koning vormden het centrum. Voorin waren Marley Dors, Glenn Stoffers en Fabian Boekholt de mensen die voor de doelpunten moesten zorgen.  

DBGC startte eigenlijk in een 4-5-1 opstelling met Jeroen Sep als de gevaarlijke diepe spits.

 

 

Hellevoetsluis kende een gewenste start doordat men de eerste de beste kans meteen wist te benutten. Marley Dors leek te stuiten om Tijme van de Veeken die zijn eerste inzet blokte, maar Marley was zeer doortastend door doelman Mark Stroom die zijn doel klein leek te maken alsnog te verschalken en de bal onder hem door in t doel te schuiven. Nadat Bas MacKloet een doorbraak van Fabian Boekholt had weten te verijdelen leverde een verkeerde pass van Brian Poelman vanuit de middencirkel balbezit op voor DBGC. Jeroen Sep had al gezien dat Ribaric voor zijn doel stond en probeerde daar meteen van te profiteren. Zijn lob was Ribaric inderdaad te machtig en dat betekende dan ook 1-1.

Hellevoetsluis had even nodig om te bekomen van deze tegenvaller maar ze hadden al snel de controle over het duel terug. Na een aantal keren te zijn gestuit door doelman Stroom was het in de 33e minuut opnieuw raak. De tot dan toe onopvallend spelende Davy Mierop, die waarschijnlijk nog niet eens een bal had geraakt, kopte Hellevoetsluis op voorsprong. Daarna kwamen er nog een aantal kansjes, onder andere voor Stoffers en Mast die zijn kopbal uit een hoekschop recht in de handen van Stroom kopte. Op slag van rust meende Hellevoetsluis een strafschop te moeten krijgen, maar arbiter de Winter, die na een hele lange sprint wat ver achter de situatie was uitgekomen, meende dat MacKloet in zijn sliding waarin hij Dors ten val bracht ook de bal geraakt had en gaf slechts een hoekschop. Zo brak de rust aan met een 2-1 stand.

 

In de rust moest DBGC al een eerste wissel toepassen omdat Robert Koster niet verder kon spelen. Zijn vervanger was Mitchell Heemes. Vlak na rust was een onderschepping van Vincent Mast die goed voor zijn directe tegenstander kwam, de aanleiding tot de 3-1. Hij bereikte Stoffers die, zonder aarzelen de bal hard voor trok, waar Boekholt er enkel maar tegenaan hoefde te lopen. Na 2 opgelegde kansen op de 4-1 was er plots weer een dekkingsfout in de Hellevoetse defensie, Jeroen Sep kreeg daardoor opnieuw de kans en ook nu wist hij de bal langs Ribaric in het Hellevoetse net te krijgen. Dat betekende in de 56e minuut de aansluiting voor DBGC.

Meteen daarna bracht DBGC Bas van der Sluis in het veld voor Sem Vos. Aan de kant van Hellevoetsluis wisselde Paul Bestebreur debutant Roy van Belle voor de meer controlerend spelende Richard Zebregs. Deze omzetting zorgde inderdaad voor meer controle door de thuisploeg en hierdoor waren ze nog nadrukkelijker de bovenliggende partij. Het wachten was op een volgende treffer, maar mede doordat Dors zijn vizier niet op scherp had staan liet deze nog enige tijd op zich wachten.

In de 66e minuut kwam de 4-2 op het bord. Opnieuw was Mast de aangever en het was Glenn Stoffers die de 4-2 binnenkopte. Na wederom enkele keren te zijn gestuit op Stroom leek Dors in de 78e minuut dan toch de 5-2 te maken. Stroom kon echter met een reflex de bal uit zijn doel houden. De bal belandde echter bij Boekholt, die vrijwel op de achterlijn staande Robin Troost wilde uitkappen maar door deze ten val werd gebracht. Nu kon de verder onopvallend leidende De Winter niet anders dan wel naar de stip te wijzen. "Zekerheidje" Mast ontfermde zich over het klusje en ondanks dat Stroom wel naar de goede hoek ging, betekende dat de 5-2.

Deze veilige voorsprong leidde tot een drietal wissels bij Hellevoetsluis: Boekholt, Vaudo en Poelman werden vervangen door Timo Verheij. Gaultier Obiango en Victor Hartog. Ook trainer Jordi Smit van DBGC gebruikte nog 2 wissels. Troost stond zijn plaats af aan Thijs Tromp en Jorn van Huizen kwam voor Bas Mackloet.

 

Gevaarlijk werd DBGC niet meer. Hellevoetsluis kreeg nog wel 2 mogelijkheden op een 6e treffer, maar Dors wist deze niet te benutten. De overwinning kwam echter uiteraard niet meer in gevaar en zo was er sprake van een goed begin van de bekerronde voor Hellevoetsluis.

Volgende week gaat Hellevoetsluis op bezoek bij Full Speed in Delft, terwijl DBGC bezoek krijgt van Soccer Boys. Toevallig speelden Hellevoetsluis en Full Speed vorig seizoen ook in de beker tegen elkaar en toen eindigde het duel in 2-2. Dat kan dus wederom een interessant potje worden. Omdat Full Speed een zondagvereniging is, begint het duel aan de Kerkepolderweg te Delft om 17.00 uur.

 

Opstellingen  

Hellevoetsluis: Danijel Ribaric, Roy van Belle, (58 Richard Zebregs,) Vincent Mast, Jeffrey de Koning, Onur Furuncu, Damiano Vaudo(80 Victor Hartog), Davy Mierop, Brian Poelman(80 Timo Verheij), Glenn Stoffers, Marley Dors, Fabian Boekholt (80 Gaultier Obiango) 

DBGC : Mark Stroom, Robbin Troost(85 Thijs Tromp,) Bas Mackloet(86 Jorn van Huizen), Thijme van der Veeken, Dimri Vogelaar, Sonny Noordermeer, Robert Koster (46 Mitchel Heemer), Josef Balaydin, Sem Vos(57 Bas van der Sluis), Tim Mackloet, Jeroen Sep.