· 

Zwartewaal haalt uit tegen Gouderak.

Door Mark Meijboom

 

VV Zwartewaal is het bekertoernooi overtuigend begonnen. In eigen huis had het geen kind aan Gouderak. Via doelpunten van Rowan van Heijst (3), Joel Kroon (2), Rogier Bazoer, Danny Zuur, Raydell Apostel en Jesse Langedoen werd de eindstand bepaald op 9-0.

 

Al vroeg in de wedstrijd was duidelijk dat het krachtsverschil enorm was. Rogier Bazoer wist na een knappe combinatie met Jesse Langedoen de openingstreffer aan te tekenen. Al snel na de openingstreffer was het Joel Kroon die met een geplaatste schuiver vanaf zestien meter de 2-0 aantekende. Ook het derde, vierde en vijfde doelpunt waren van grote schoonheid. Eerst was het de beurt aan Danny Zuur die de bal in een keer op de slof nam en doel trof. Vervolgens was het Raydell Apostel die oog-in-oog met de doelman van de bezoekers besloot om de bal achter het standbeen langs de doelman wist te spelen. Vlak voor rust was het spits Rowan van Heijst die met een mooie boogbal de vijfde treffer aantekende en hiermee de ruststand op 5-0 bepaalde.

 

Na rust veranderde het spelbeeld niet. Zwartewaal viel aan, terwijl Gouderak op een uiterst faire wijze de schade beperkt trachtte te houden. De 6-0 kwam op naam van wederom Joel Kroon. De kleine spelmaker kon een voorzet van Raydell Apostel vogelvrij binnenkoppen. In het laatste halfuur wist Rowan van Heijst zijn tweede en derde treffer aan te tekenen. Doordat Jesse Langedoen tussen deze treffers ook nog zijn doelpunt meepakte, eindigde het duel in 9-0.

 

Volgende week zal Zwartewaal afreizen naar Leiden. Op bezoek bij Football Factory zal de ploeg van trainer Dave de Jong haar jacht op een plaats in de volgende ronde van het bekertoernooi vervolgen. Ook dit duel zal om 14:30 uur worden aangevangen.