· 

OHVV langs Ariston80.

Na 11 maanden was het dan eindelijk weer zover, de eerste officiële wedstrijd tegen 3de klasser Arriston80.

 

OHVV schoot uit de startblokken en kwam direct met Bekker 1 op 1 waar de keeper knap redding bracht. Waar Bravenboer de La Haye en Bekker gevaarlijk werden, was het na 10 minuten Arriston80 die de regie in handen kreeg. De studenten van de TU Delft bleken een jong gedisciplineerd en voetballend goed elftal te hebben. Zo werd OHVV vastgezet en kwam het moeizaam tot aanvallen.

Richting het einde van de eerste helft leek OHVV alsnog op voorsprong te komen. Van Maurik stak de La Haye weg die na een mooie actie zijn schot van dichtbij gestopt zag worden. Ondanks OHVV weinig tot geen kansen weggaf was het Arriston80 dat uit een goede aanval door de sterke handige spits tot score kon komen. Op slag van rust leek OHVV nog langszij te komen, Steehouder kwam goed door over de linkerkant en Ayldiz zag zijn kopbal van dichtbij hard over gaan.

 

Na de rust een ander spelbeeld. Waar de ploeg van hoofdtrainer Mark van Os een andere speelwijze aannam werd Arriston80 direct vastgezet op de eigen helft en nam OHVV het initiatief over. Via een goede combinatie tussen van Dort en Francesca werd Bekker instelling gebracht die zijn inzet gestopt zag worden en ook de alerte Ayldiz kreeg de rebound er niet in. Het werd het startsein van een sterk OHVV in de 2de helft. Met Bravenboer, Franscesca, Van Maurik, Ayldiz, Bekker en Keijzerwaard kreeg OHVV de kansen, maar het moest toch wachten tot de 71 ste minuut. Het was na vele schijven uiteindelijk Franscesca die de La Haye vond, die knap raak schoot 1-1.

 

Kort na de gelijkmaker was het Arriston80 die een grote kans kreeg, maar was het aanvoerder Bloothoofd die tot twee keer toe zijn klasse toonde en zag het vermoeide Arriston80 de laatste kans op een resultaat vergaan. Het slotakkoord was op basis van de 2de helft zeer terecht voor OHVV. Eerst was het Keijzerwaard die Francesca op de rand van de 16 meter vond die hard raak schoot. Met nog twee spelers van Arriston80 in de eigen 16 meter staande werd er alsnog buitenspel gegeven. Het bleek een kwestie van tijd, eerst was het van Maurik die tot groot ongeloof van zichzelf de bal van dichtbij toch aan de verkeerde kant van de paal zag gaan, de goed ingevallen Ayldiz zette de hardwerkende la Haye voor de keeper die met een goede loopactie de bal van dichtbij binnenschoof 1-2. Bekker en Ayldiz werden nog gevaarlijk in de slotfase maar de uitslag bleef staan op een 1-2. Zo won OHVV in een sportief duel knap tegen de sterke 3de klasser.

 

Volgende week treft OHVV in de eerste officiële thuiswedstrijd Floreant, dat diezelfde middag met 3-0 afrekende tegen Quintes.

 

Foto: Carola van de Loosdrecht