· 

Olympia pakt eerste winstpunten in Amstelveen.

Olympia 1 heeft zonder de geblesseerde Andre van der Wacht in zijn eerste wedstrijd de terechte winstpunten gepakt. In een moeizame wedstrijd werd Oranje Nassau uit Amstelveen op een zeer terechte nederlaag getrakteerd.

 

Op een ouderwets 30 bij 60 meter veld met voetbalkunstgras als ondergrond moesten de mouwen opgestroopt worden. In het begin van de wedstrijd werd Olympia meermaals op de doorloper gepasseerd. Dit leverde dan ook de 1-0 achterstand op. Gelukkig werd dit snel hersteld met een afstandsschot van Nienke Kros. Snel werd al duidelijk dat Olympia beter was. Gelukkig werd dit met 1-3 ook duidelijk gemaakt. Alleen had het verschil groter moeten worden. Dat werd het alleen niet, ondanks de kansenregen. Nadat de doorloper geneutraliseerd was kon Oranje Nassau enkel nog bij blijven met verdwaalde afstandsschoten. Zoals zo vaker geldt. Als jij ze niet maakt, doet de ander het. Toch voelde het nimmer als een spannende wedstrijd. Ondanks het matige en stroperige spel had Olympia de touwtjes in handen. Na 1-3, 2-4 en 3-5 en met 4-7 bleef het verschil minimaal 2 doelpunten. Alleen tegen het uiterste einde werd het nog zeer onnodig spannend met 7-8 door wat slordigheden aan Olympia zijde. Gelukkig maakte Ilona met haar onreglementair tegen gehouden doorloper en dus een strafworp aan die illusie koelbloedig een einde. De goed leidende arbiter M. van der Meer floot af bij een eindstand van 7-9.

 

Als je kijkt naar de omstandigheden en de vorm van de dag zijn twee punten gewoon twee punten die in the pocket zitten. Vergeten en weer doorgaan. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen Trekvogels uit Rotterdam. Aanvang 16.00 uur.

 

Olympia 2 moest zijn meerdere erkennen in de zeer geslepen ploeg Vitesse 6. Een zeer efficiënt schietend Vitesse was in Barendrecht een maatje te groot met 22-6. Olympia 2 bleef positief ondanks de vele blessures en kijkt weer met plezier uit naar volgende week. Nieuwe ronde nieuwe kansen. Dan komt KCR 7 uit Ridderkerk op bezoek. Aanvang 14.30 uur.