· 

Niels Kerdel 3e bij WK Triathlon Lange Afstand in Almere-Amsterdam.

Niels Kerdel (Hellevoetsluis) is in een uitstekende tijd 3e geworden bij het WK Triathlon Lange Afstand in de Leeftijdscategorie 35-39.

 

Niels had een droom binnen de 8 uur en 30 minuten te finishen. Dat bleek toch nog te hoog gegrepen. Maar Niels kijkt met een tevreden gevoel terug op zijn race. Niels: "De race ging goed. Ik heb er alles uitgehaald wat er in zat en ik ben vooral trots op de 2 u 50 op de marathon, het laatste onderdeel."

 

Niels zwom de 3,8 km in 1 uur en 3 minuten en 13 seconden, de 179,7 km wielrennen legde hij af in 4 uur 42 minuten en 50 seconden, om vervolgens de afsluitende marathon (41,3 km) te lopen in 2 uur 50 minuten en 36 seconden."

 

Niels, gefeliciteerd met deze enorm goede prestatie!

Nu eerst een week vakantie met vrouw en dochter.

Daarna heeft Niels toegezegd mee te werken aan een nieuwe aflevering van Sporten is een Sport.

Niels blikt een dag later terug op zijn wedstrijd.

 

Niels: "Het zwemmen was met een rolling start (per 4 starten elke 15 sec) geen chaotische wasmachine. Kon eigenlijk gelijk prima zwemmen en in een paar voeten liggen. Het 2e rondje alleen moeten doen en was het wat druk op het meer. Toch wat stroming ofzo, waardoor het vrij zwaar voelde. 1.03 gezwommen. Prima! Had iets sneller in mijn hoofd, maar hoorde ook van andere (snellere zwemmers) dat ze niet aan hun tijd kwamen. Een 8tje voor mijn doen."

 

"Wissel was lang, maar maakte hier geen fouten. Fietsen was het eerste half uur een beetje stuiteren en bochtjes, drempels. Ik reed nog even een verkeerde afslag in en moest stoppen en keren. Hierna de lange dijk op en gas geven. Hier kwam ik prima in me ritme en kon perfect mijn wattages trappen. Het 2e rondje moest ik mezelf elke keer aanzetten tot het rijden van de wattages, vooral wind mee had ik hier wat moeite mee. Waarschijnlijk in het onderbewuste toch Friesland in het achterhoofd. 38.2 gemiddeld gereden. Prima! weer een 8tje."

 

"Mijn benen voelden nog top, maar goed dat was in Friesland ook. Wissel weer lang maar geen fouten en vlot. Km 1 wist ik net als op Hawaï, dit zit goed en we kunnen alles geven! 6 rondjes van 7 km. Eerste rondje gemiddelde van 3.55. Te hard? Ach het voelde goed en het was volle bak of niks. Ronde 4 en 5 werden zwaar, ronde 6 was schreeuwend naar adrenaline overeind blijven en geen kramp krijgen! 2.50 geklokt.

Van plek 5 naar 3 kunnen lopen in mijn agegroup. De sterke nummers 1 en 2 vielen niet meer stil en voor mij was dit mijn Max Max. Een 10 voor het lopen. 8.43 eindtijd! Kwartiertje van mijn PR afgehaald, 3e in mijn agegroup op het ITU WK en 7e overall. De support was weer geweldig!! Tnks iedereen!!!"