· 

Schaakvereniging Spijkenisse opent de landelijke competitie met winst.

Het eerste team van Schaakvereniging Spijkenisse heeft vandaag in het Limburgse Blerick met 6½-3½ gewonnen van het 1e team van de plaatselijke schaakclub met diezelfde naam. Het was een wedstrijd in de 1e klasse B van de landelijke schaakcompetitie (op 1 na hoogste klasse).

 

De Spijkenisser zeges kwamen op naam van kopman Rick Lahaye (bord 1), Daniel Zevenhuizen (bord 3), Erik Both (bord 4), de jeugdige Ansh Jakhari (bord 7), Wilmar Meijer (bord 8) en Job Verheul (bord 9). Thijs van Dam (bord 10) speelde remise. Dat betekent dan automatisch dat de spelers Maurits van der Linde (bord 2), Joey Brokaar (bord 5) en Jordy Lahaye (bord 6) niet tot winst kwamen en hun tegenstander moesten feliciteren.

 

De overige uitslagen van de vandaag gespeelde wedstrijden:

Vianen/DVP-Paul Keres 2: 4½-5½.

BSG 1- De Stukkenjagers 1: 6-4.

Krimpen aan den IJssel 1-LSG 2: 4-6.

UVS 1-DSC Delft 1: 3-7.

 

De volgende ronde wordt op zaterdag 9 oktober gespeeld. SV Spijkenisse ontvangt dan Vianen/DVP in de eigen De Boekenberg in Spijkenisse.