· 

TTV De Sprint in de landelijke 3e divisie najaarscompetitie.

16-10-2021.

De Sprint 1 heeft vanmiddag de uitwedstrijd bij The Back Hands in Sint Willibrord met 3-7 verloren. Voor De Sprint kwamen Martin Lankair, Wesley van de Hurk en Martijn Bekker in actie. De drie mannen wonnen elk 1 wedstrijd.

 

Martin Lankair opende voor de Brielse mannen met een eenvoudige overwinning op Danny Roks: 11-4, 11-5, 11-9. Wesley van der Hurk gaf vervolgens in zijn partij tegen Peter de Rooij goed partij (12-10, 9-11, 9-11), maar moest na twee mindere games zijn tegenstander alsnog feliciteren. Omdat Martijn Bekker (foto) tegen kopman Richard Verstijlen de mindere was (6-11, 4-11, 11-9, 5-11) kwam The Back Hands op een 2-1 voorsprong.

 

Het dubbel Martin/Wesley kwam goed uit de startblokken tegen Peter en Richard: 11-7. Daarna waren de St Willibrordmannen duidelijk een maat te groot: 7-11, 4-11, 5-11.

Peter en Martin maakten er vervolgens een lange partij van. In vijf games moest Martin na een 2-1 gamevoorsprong toch het onderspit delven en The Back Hands kwam op een 4-1 voorsprong: 7-11, 11-9, 11-6, 3-11, 8-11. De vraag daarna was of Martijn het tij tegen Danny Roks kon keren. Martin had immers van Danny gewonnen. Helaas, dat lukte niet. Danny wilde zich duidelijk revancheren van zijn eerste nederlaag en slaagde daarvoor cum laude: 11-7, 11-5, 8-11, 11-5. Omdat Richard vervolgens ook Wesley weinig kans gaf kwamen de Briellenaren op een 1-6 achterstand.

 

Alle hoop was gevestigd op de inhaalslag in eerdere wedstrijden deze najaarscompetitie. Nog drie wedstrijden te gaan! Eerst Martijn tegen Peter. En ja, het lukte Martijn na een mooi gevecht de winst in vijf games naar zich toe te trekken: 11-6, 10-12, 11-5, 9-11, 11-4: 2-6. Martin moest daarna ook zijn meerdere erkennen in kopman Richard; met niets verhullende cijfers: 1-11, 3-11, 7-11: 2-7. Omdat Wesley in de slotwedstrijd van deze zaterdagmiddag Danny keurig achter zich liet (11-5, 11-8, 12-10), werd de eindstand 3-7 in Brabants voordeel.

 

Na afloop van de wedstrijd schreef Wesley van der Hurk het volgende:

 • Martin speelde een goeie wedstrijd tegen de sterker geachte Roks, maar door degelijk spel kon hij van Roks winnen.
 • Ikzelf speelde een goede wedstrijd tegen De Rooij, maar kwam iets tekort. In de thuiswedstrijd hoop ik op revanche.
 • Martijn was te laat met het aanpassen van zijn strategie. Anders had hij zeker kansen gehad tegen Verstijlen.
 • In het dubbel lagen er kansen, maar die werden niet verzilverd. Het dubbel is een zorgenkindje aan het worden met een winstpercentage van 20% tot nu toe.
 • Martin Lankair leek de wedstrijd tegen De Rooij te winnen, maar door pech kreeg hij het niet voor elkaar.
 • Martijn Bekker tegen Roks was een eenzijdige partij en Martijn zat geen enkel moment in de wedstrijd.
 • In mijn wedstrijd tegen Verstijlen was het krachtsverschil duidelijk.
 • Martijn haalde in zijn laatste wedstrijd eindelijk het niveau wat hij kan halen. Het was spannende wedstrijd .
 • Martin kon het Verstijlen ook niet moeilijk maken.
 • Daarna wist ik Roks te verslaan in een goede wedstrijd
 • Al met al een terechte uitslag, maar met een paar verloren wedstrijden in 5en had er toch meer ingezeten. Met een zware 2e helft tegemoet moeten we echt iets beter van start gaan in onze wedstrijden. Over 2 weken moeten we winnen van 21up in de strijd tegen degradatie.

Overige uitslagen:

Shot'65 1-Red Star'58 1: 6-4

Twenty One Up 1-Tanaka 1: 7-3

 

Stand:

1. SV Red Star'58 1: 5 gespeeld 33 winstpunten.

2. Shot'65 1: 5 gespeeld 31 winstpunten.

3. The Back Hands 1: 5 gespeeld 30 winstpunten.

4. Twenty One Up 1: 5 gespeeld 23 winstpunten.

5. De Sprint 1: 5 gespeeld 17 winstpunten.

6. Tanaka 1: 5 gespeeld 16 winstpunten.

 

Na 1 competitiehelft is duidelijk dat De Sprint 1 alle zeilen bij moet zetten om degradatie te voorkomen. Met zes winstpunten achterstand op de veilige plek op de ranglijst, zal alles in de tweede competitiehelft mee moeten zitten om ook in het voorjaar in de 3e divisie van de Landelijke Competitie uit te mogen komen. 

We wensen de Briellenaren veel succes!


9-10-2021.

Team 1 van tafeltennisvereniging De Sprint heeft zaterdagmiddag een goede wedstrijd gespeeld tegen de nummer 2 van de ranglijst: Shot'65 uit Zwijndrecht.

 

Sacha Ykema, Martijn Bekker en Wesley van der Hurk (vlnr op de foto) kwamen uitstekend uit de startblokken. Als Martijn niet ternauwernood van Albert van Beek had verloren (10-12, 6-11, 13-15) waren de Brielse mannen toch wel verrassend met 4-0 voorgekomen. Nu stond het na de wedstrijd van Wesley (3-2 zege op Dennis Wieringa), Sacha (eenvoudige 3-0 op Roland Dekker), Martijn (0-3 tegen Albert) en het dubbeslpel (Sacha/Martijn 3-0 tegen Roland/Albert) 3-1 in Briels voordeel.

 

Eenmaal van de schrik bekomen, herpakte Shot'65 zich door vier wedstrijden achtereen te winnen en ttv De Sprint op een 3-5 achterstand te zetten. Sacha verloor met 7-11, 7-11 en 8-11 van Dennis, Wesley met 0-3 van Albert, Martijn met 2-3 van Roland en Sacha moest daarna ook zijn meerdere erkennen in Albert: 10-12, 9-11, 11-6, 6-11.

 

Martijn won in de 9e partij van de middag met 3-2 van Dennis (11-8, 6-11, 11-7, 9-11, 15-13) en gaf de Briellenaren hoop op een gelijkspel. Daarvoor moest Wesley wel Roland verschalken in de slotpartij. Dat gebeurde echter niet. Wesley verloor met 7-11, 11-8, 8-11 en 9-11). De 4-6 nederlagen tegen Shot'65 werd daarmee een feit.

 

Na afloop was Sacha helder in zijn analyse: "Een verdiende zege voor Shot'65. Ikzelf was in vorm, speelde de mooiste ballen, maar verloor de wedstrijden. Van de speler waarvan ik won, moeten Wesley en Martijn eigenlijk ook kunnen winnen. Dus er had meer ingezeten." 

 

ttv De Sprint: Wesley 1, Sacha 1, Martijn 1, dubbel Sacha/Martijn 1.

Shot'65: Albert 3, Roland 2, Dennis 1, dubbel Roland/Albert 0.

 

Andere uitslagen vandaag:

Tanaka-Red Star'58: 3-7.

The Back Hands-Twenty One Up: 7-3.

 

Stand na vandaag:

1. Red Star'58 1: 4-29

2. Shot'65 1: 4-25.

3. The Back Hands 1: 4-23.

4. Twenty One Up 1: 4-16.

5. De Sprint 1: 4-14.

6. Tanaka 1: 4-13.

 

Omdat er twee teams degraderen, zal het er naar uitzien dat ttv De Sprint met Twenty One Up en Tanaka zal strijden voor het klassenbehoud. De overige teams lijken te sterk. Al kunnen daar natuurlijk wel belangrijke winstpunten tegen worden behaald.


2-10-2021.

Demelsa Basie (foto) heeft het eerste team van tafeltennisvereniging De Sprint bij de hand genomen in de strijd voor klassenbehoud. Demelsa bleef zaterdagmiddag ongeslagen en won haar drie enkelwedstrijden die de basis vormden voor de 6-4 thuiszege op Tanaka 1 uit Etten-Leur.

 

Vlak voor aanvang van de wedstrijd werd het Brielse team geconfronteerd met het afhaken van speler Sacha Ykema. Sacha had in de tenniscompetitie een blessure opgelopen en kon niet achter de tafel verschijnen. Sacha werd vervangen door Nick Landman die 1 zege behaalde. De overige 2 winstpunten kwamen van het bat van clubkampioen Wesley van der Hurk. 

 

Nagekomen bericht:

Demelsa Basie heeft een persoonlijk wedstrijdverslag geschreven. Dit leest u hieronder:

 

Wedstrijdverslag TTV De Sprint/DPD 1- Tanaka 1.

Opstelling De Sprint: Wesley van der Hurk, Nick Landman, Demelsa Basie

Opstelling Tanaka: Erik Verhage, Johan Linders, Victor Gallery des Granges

 

Wesley beet het spits af tegen Erik. Hij had de vorige 2 wedstrijden van Erik verloren en was er dus op gebrand om dit keer wel te winnen. De eerste game was gelijk het spannendst, Erik kwam ver voor en had meerdere game points, maar Wesley wist de game alsnog te winnen. De resterende 2 games speelde Wesley tactisch sterk en wist hij de wedstrijd met 3-0 te winnen.

 

Nick Landman, invaller uit team 2, begon sterk tegen verdediger Johan Linders en kwam zelfs met 2-0 voor. Johan ging hierna anders spelen en daar had Nick veel moeite mee. Uiteindelijk was Johan met 3-2 te sterk waardoor er weer een gelijke stand op het bord stond: 1-1.

 

Demelsa maakte na een lange afwezigheid weer haar rentree in team 1. In haar wedstrijd tegen Victor Gallery des Granges maakte ze het zich de eerste game onnodig moeilijk door een grote voorsprong bijna weg te geven. Daarna kwam ze beter in haar spel en won de wedstrijd uiteindelijk redelijk eenvoudig met 3-0. De 2-1 voorsprong voor De Sprint was een feit.

 

Het gelegenheidsdubbel Wesley/Nick speelde een goede wedstrijd tegen Erik/Johan. In elke game waren er kansen op winst, maar Johan en Erik waren, in combinatie met ook af en toe geluksballen, op de beslissende momenten beter en wonnen uiteindelijk verdiend met 3-0. 2-2!

 

Nick kreeg in zijn wedstrijd tegen Erik maar moeilijk grip op het spel van zijn tegenstander en verloor met 3-0. Ineens keek de Sprint tegen een 2-3 achterstand aan.

Wesley zette De Sprint weer op gelijke hoogte door met 3-0 te winnen van Victor, maar zo makkelijk als de stand doet vermoeden ging dit niet, aangezien 2 van de 3 games in 12-10 eindigden.

Doordat Demelsa vervolgens met 3-0 van Johan won was er ineens weer de 4-3 voorsprong voor De Sprint.

 

De beste prestatie van de avond kwam van Nick. Hij kwam op 2-1 voorsprong tegen Victor, maar verloor de 4e game met 5-11. In de vijfde, en beslissende, game liet Nick zien uit welk hout hij gesneden is. Door een combinatie van vechtlust en tactisch slim spel wist hij de game met 11-7 te winnen. Hiermee haalde hij zijn verdiende winstpartij binnen, zeker gezien hij eerder op de avond tegen Johan ook al dicht bij de winst was.

 

Demelsa liet vervolgens Erik niet in zijn spel komen en won vrij eenvoudig met 3-0. De overwinning was nu binnen, maar zou het 6-4 of 7-3 worden?

Wesley kon zijn laatste partij helaas niet winnend afsluiten. Johan maakte veel minder fouten dan Wesley en won verdiend met 3-0. De eindstand werd hiermee bepaald op 6-4.

 

Persoonlijke reactie Demelsa: "Na 2 nederlagen is dit voor ons een goede uitslag, zeker tegen een rechtstreekse concurrent. Het is een mooie teamprestatie. De blessure van Sacha was natuurlijk een tegenvaller voor ons, maar Nick was een goede vervanger. Hij speelde een hele goede wedstrijd en boekte een knappe overwinning op Victor (en hij had nog goede kans op een tweede winstpartij). Daarnaast wist Wesley nu van iemand te winnen waar hij al 2 keer van verloren had. Persoonlijk ben ik erg blij met mijn 3 winstpartijen na een lange afwezigheid en weinig wedstrijdritme.

De einduitslag is wat mij betreft een goede afspiegeling van de onderlinge verhoudingen. Op naar volgende week, thuis tegen Shot’65!"

 

#Tafeltennisvereniging De Sprint


25-09-2021.

Team 1 van Tafeltennisvereniging De Sprint heeft ook de tweede competitiewedstrijd van de najaarscompetitie in de landelijke Derde Divisie F verloren. Net als vorige week kwamen de Brielse mannen op grote achterstand. Waar het vorige week tegen Twenty One Up nog lukte om de wedstrijd goed af te sluiten (4-6 eindstand met 2 overwinningen van Martin Lankair), lukte dat dit keer in Goirle tegen Red Stars'58 niet. Sacha Ykema, Wesley vd Hurk en Martin Lankair verloren met 0-10. Een bittere pil. Ook nu was het Martin Lankair die de meeste tegenstand kon bieden. Het resultaat ontlokte Sacha Ykema (vorig jaar de man in vorm aan Brielse kant) de cynische woorden "Tijd om te stoppen." Onzin natuurlijk, maar het geeft de teleurstelling aan bij de Brielse mannen. Teleurstelling en een Wake Up Call.


18-09-2021.

In het voetbal heb je de eerste en tweede helft. In het tafeltennis niet. Anders was de ruststand bij Tafeltennisvereniging De Sprint 1-Twenty One Up 1 0-5 geweest en de tweede helft 4-1. Bij elkaar opgeteld leed De Sprint 1 in de 3e divisie F van de Landelijke NTTB-competitie in eigen huis aan De Rik in Brielle een 4-6 nederlaag tegen de Rotterdammers van Twenty One Up. De Brielse punten kwamen van het tafeltennisbatjes van Martin Lankair (2), Dennis Blok (1) en Wesley van der Hurk (1/foto).

Volgende week zaterdag reist ttv De Sprint naar Goirle voor de uitwedstrijd tegen Red Star'58 1 dat vandaag met 5-5 gelijk speelde bij The Back Hands 1 in St Willibrord.