· 

Esther Sweeris (Voorne Atletiek) heeft de afgelopen dagen deelgenomen aan de Tor des Geants.

Esther Sweeris (Voorne Atletiek) heeft de afgelopen dagen deelgenomen aan de Tor des Geants; de meest aansprekende en zwaarste bergloop ter wereld in het prachtige Val d’ Aosta.

 

Esther moest in 150 uur 335 kilometer en 30.000 hoogtemeters overbruggen. Let wel, er waren geen etappes, ze liep van verzorgingspost naar verzorgingspost en moet zelf rustmomenten bepalen. Dit maakte de race extra zwaar. 

 

Esther was tot zaterdag met haar Belgische loopmaatje Barbera goed op weg. Het werd spannend of Esther de finish binnen de tijdslimiet zou halen. Met nog 5 km af te leggen, sloeg zaterdag het noodlot toe. Wat ging er mis? Barbera viel en raakte volledig in paniek. Zij had geen verwondingen, maar door de extreme vermoeidheid en de schrik was het voor Esther een hele toer om haar naar een lager gelegen berghut te krijgen. Dit kostte veel tijd, te veel tijd… ze haalde de limieten niet meer. Hiermee kwam met de finish in zicht een einde aan een loodzware tocht. Een bijzondere DNF voor Esther die niet anders kon dan haar loopmaatje in veiligheid brengen.

 

Respect voor de prestatie van Esther, Barbera en de andere deelnemers!