· 

Korfbalvereniging Olympia (S) laat klasse zien tegen Trekvogels.

Olympia 1 heeft laten zien aan zichzelf dat niet alleen het Rotterdamse Trekvogels favoriet is voor de eerste plek in de 4de klasse F, maar Olympia daar ook zeker bij hoort.

 

verslag: KV Olympia S / foto selectie: KV Olympia S.

 

In een sterke pot korfbal kon Olympia zich in eigen huis net niet belonen met de winst. Trekvogels trad aan in een samengesteld team vooral bestaande uit spelers die vorig jaar nog tweede klasse speelden bij de studenten korfbalvereniging Erasmus.

 

In de eerste helft was het in een enerverende pot korfbal Trekvogels die als eerste het gat van de korf vond. Olympia pareerde netjes via een vrije bal van Nienke Kros. Na 1-1 was het stuivertje wisselen tussen beide teams. De consequent strakke verdediging van Olympia bezorgde Trekvogels hoofdbrekers. Lennart Orgers was lekker op dreef met zijn schoten. En Mitchel Bodde, Nienke Kros en Ilona vd Wacht vulden dit mooi aan. Met 6-6 werd de rust opgezocht. En kon de wedstrijd nog alle kanten op gaan. "Wie gaat deze slijtageslag het langst volhouden?" was de grote vraag. De strakke verdediging moest vol gehouden worden om de aanval de tijd te geven zijn doelpunten te maken. En dit lukte meer dan goed.

 

In de tweede helft bleef het verdedigend consequent goed. En aanvallend werd het beter. Joey Ockeloen rondde via een mooie doorloper af naar 7-6. Waarna Lennart Orgers, Iwan vd Wacht en Joey Ockeloen via schoten het mooie gat naar 10-7 maakten. Dit gat werd via knap spel tot 13-10 gehandhaafd. Een overwinning was in de maak. Tussen minuut 52 en minuut 59 konden we ons toch niet helemaal belonen. Met een gemiste strafworp aan onze zijde en 3 afstandsschoten van Trekvogels werd de 13-13 in de laatste seconde bewerkstelligd. Daarna floot de goed leidende arbiter Dhr. Landsmeer af.

 

Het was tot minuut 52 een erg sterke pot korfbal van Olympia. Olympia kon zich helaas net niet belonen met de volle winst door wat slordigheden en niet slimme keuzes aan het einde. Hier liggen leerpunten waar Olympia mee aan de slag kan. Het Olympia van vandaag belooft wat goeds voor de komende wedstrijden.

De volgende wedstrijd is de uitwedstrijd bij onze korfbalbuur Nikantes in Hoogvliet. Deze wedstrijd start om 15.00 uur.

 

Het gehavende Olympia 2 moest zijn meerdere erkennen in KCR 7. Met 6-13 was Olympia gelijkwaardig in de duels en spel, maar rendeerde het alleen helaas niet in doelpunten. Deze week weer hard trainen om volgende week hopelijk zijn eerste twee winstpunten binnen te slepen. Dan is Nikantes 2 in Hoogvliet de tegenstander. Aanvang 16.30 uur.