· 

Zwartewaal overtuigend door in de districtsbeker.

Door Mark Meijboom

 

VV Zwartewaal heeft zich zaterdag op overtuigende wijze geplaatst voor de volgende ronde van de beker. Na een 9-0 overwinning op Gouderak en een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Football Factory, werd ditmaal HPSV met 8-1 verslagen.

 

Op papier beloofde het een lastige middag te worden voor Zwartewaal, HPSV had immers beide wedstrijden winnend afgesloten en zou hierdoor aan een gelijkspel genoeg hebben om zich groepswinnaar te mogen noemen.

 

Wanneer binnen het halfuur op het rechter gedeelte van het scorebord het houten bordje ‘2’ werd vervangen door het bordje ‘3’ was deze hoop bij de thuisploeg vervlogen. Doelpunten van achtereenvolgend Jesse Langedoen, Rogier Bazoer en Sander van de Ven hadden het scorebord in beweging gebracht.

Door een fout in de defensie van Zwartewaal werd de spits van HPSV zomaar in staat gesteld om de 1-3 achter doelman Ruben Verhagen te schuiven. Nog voor rust wisten de bezoekers orde op zaken te stellen. Via treffers van Rogier Bazoer en Raydell Apostel werd de eerste helft met een 1-5 tussenstand afgesloten.

 

Na rust ging Zwartewaal verder waar het gebleven was. Spits Rowan van Heijst pikte zijn doelpunt mee, waardoor het bordje ‘6’ op het bord kwam. Na een doelpunt van invaller Max de Man moest bordje ‘7’ opgehangen worden, waarna het slotakkoord voor Raydell Apostel was en er na negentig minuten een eindstand van 1-8 op het bord zichtbaar was.

 

Na een overtuigend begin van het bekertoernooi waarin zeven punten uit drie duels gehaald werden, met een doelsaldo van 18 doelpunten voor en 2 tegen, mag Zwartewaal zich op gaan maken voor de competitie. Volgende week begint de ploeg van trainer Dave de Jong met een uitwedstrijd tegen OHVV.

OHVV zag de afgelopen twee jaar kampioenspogingen gestuit worden door het coronavirus en zullen erop gebrand zijn om dit jaar de titel binnen te halen. Op papier is dit dan ook direct een mooie krachtmeting voor Zwartewaal. Het duel in Oudenhoorn zal om 14:30 uur aanvangen.