· 

Voetbalvoorwoord van zaterdag 25 september 2021.

In de hoofdklasse A speelt Spijkenisse vandaag in Utrecht haar 5e speelronde en dat gebeurt tegen DHSC. Met 2 punten uit de eerste 4 wedstrijden is Spijkenisse niet goed gestart. DHSC heeft met 5 punten ook nog niet de vorm gevonden. Vandaag in Utrecht-ondiep op het sportpark Wesley Sneijder, waar Wesley nu zelf niet mag komen door een schorsing van 4 wedstrijden, zal de wedstrijd om 14:00 uur beginnen en we zijn er natuurlijk weer live bij.

 

In de 1e klasse B spelen Brielle en Nieuwenhoorn. Nieuwenhoorn begint vandaag thuis tegen Papendrecht. Met 2 maal winst en 1 maal verlies kunnen de mannen naar de volgende ronde van de beker. Tot die tijd zal Nieuwenhoorn willen laten zien dat het thuis hoort in de 1e klasse B.

Brielle begint vandaag in tegen Heerjansdam. Met 2 maal winst en 1 maal gelijk hebben de mannen een ticket verdiend voor de volgende ronde van de beker. Vandaag zullen de mannen beginnen aan de competitie en hopen om dit seizoen in de top mee te kunnen draaien.

 

In de 2e klasse D Hellevoetsluis en Rozenburg. Beide clubs hopen dat dit seizoen beter zal draaien dan de laatste seizoenen. Hellevoetsluis heeft in de beker al laten zien dat er weer hoop is, maar bij Rozenburg lijken nog niet alle neuzen de juiste kant op te staan. Vandaag begint Hellevoetsluis in Capelle aan den IJssel tegen SVS en Rozenburg in Vlaardingen tegen CWO. Hopelijk nemen beide teams de 3 punten mee naar huis.

In de 3e klasse C spelen een aantal regioclubs beginnend met GHVV'13 en Vierpolders. Deze teams zullen elkaar vandaag treffen in Geervliet op het Guldeland sportcomplex. Beide clubs zijn klaar in de beker en kunnen zich volop focussen op de competitie. Pakt een van de clubs vandaag de 3 punten of delen beide teams de punten? Je hoort het live verslag van ons.

Ook Vlotbrug speelt in deze klasse. Zij deed niet mee aan de beker en zal vandaag thuis tegen MVV'27 moeten laten zien wat de huidige vorm is. Wij zullen dit live gaan polsen met een verslaggever daar in Hellevoetsluis.

OVV ontvangt het bekende Rijnmond Hoogvliet Sport. Voornamelijk thuis zijn de gasten lastig al kunnen ze soms in uitwedstrijden ook een lastige kluif zijn voor de gastheren. Weet OVV de mannen uit Hoogvliet het vandaag lastig te maken?

Zuidland heeft in de beker een prima vorm laten zien en willen deze lijn in de competitie graag behouden. Vandaag kunnen ze laten zien of dat lukt in Maassluis waar VDL hun tegenstander is.

Botlek gaat naar Rotterdam naar een club dat met regelmaat het nieuws haalt de laatste tijd. Leonidas werd zelfs door de KNVB uit het bekertoernooi gegooid omdat ze een betalingsachterstand hadden of hebben bij de bond. Botlek ziet dus kansen tegen Leonidas. Al zou Leonidas ook iedereen kunnen gaan verrassen. De mannen beginnen om 15:00 uur.

 

In de 4e klasse spelen een aantal regioclubs waaronder Simonshaven dat naar Rotterdam gaat om daar wat Leeuwen te ontmoeten in de Leeuwenkuil. Kan Simonshaven tegen De Rotterdamse Leeuw verrassen? Of bijten de Leeuwen van de Spinozaweg te hard?

Hekelingen ontvangt Bolnes een club dat zelfs 1e klasse heeft gespeeld. Hekelingen stond afgelopen seizoen toen na 4 speelrondes de competitie stil werd gelegd met 3 wedstrijden op volle punten. Dit seizoen hopen ze dit nog langer vol te houden.

SCO '63 gaat naar het bekende ZBVH uit Zuid-Beijerland. Beide clubs kennen elkaar goed en SCO '63 wil ook nog wat openstaande sportieve rekeningen betalen want de laatste ontmoetingen in Zuid-Beijerland ging allemaal verloren. Kan SCO'63 de 3 punten vandaag wel mee nemen naar Spijkenisse?

 

In de 4e klasse I spelen aantal regioclubs en we starten vandaag met een derby tussen OHVV en Zwartewaal. Beide clubs hebben hun eigen bekerpoule gewonnen OHVV door 2 maal te winnen en maal te verliezen, en Zwartewaal heeft 2 maal gewonnen en 1 maal gelijk. Wat kunnen de teams vandaag tegen elkaar doen in de competitie? Wij zullen live verslag doen van deze derby die in Oudenhoorn word gehouden.

Rockanje ontvangt het bekende SNS. Rockanje heeft als missie om OHVV weer lastig te maken. Of dit gaat lukken is altijd een tweede vraag. Maar vandaag de 3 punten thuis houden zou een mooi begin zijn. Wij gaan ook live naar vv Rockanje.

Abbenbroek gaat naar Flakkee dat speelt in Middelharnis. Abbenbroek had vorige week thuis een zware kluif aan Simonshaven. Ze hopen vandaag wel wat beter te doen tegen Flakkee.

In de 2e klasse B voor vrouwen spelen de dames van Zuidland. De dames hebben in de beker 3 keer gespeeld en 3 keer gewonnen waar van thuis tegen Zwaluwen. Die wedstrijd werd met 13-0 gewonnen. Kunnen de dames ook in de competitie keertje goed gaan mee draaien of blijven ze bekend staan als de cupfighters? Vandaag moeten de dames naar het Zuidlandse Den Hoorn om daar om 16:15 te spelen tegen de dames van gelijknamige team. Gaat het lukken om met de punten terug naar huis te komen?

 

Dan gaan we door naar de 4e klasse F daar spelen aantal regioclubs namelijk Brielle, Hekelingen, GHVV '13 en Nieuwenhoorn. Brielle en Hekelingen spelen aankomende mandaag om 19:30 tegen elkaar in Brielle, GHVV'13 zal dinsdag om 20:00 NSVV ontvangen. Nieuwenhoorn zal vandaag wel spelen zij gaan om 12:00 aantreden in Zuid-Beijerland tegen ZBVH. Beide teams hebben hun 3 wedstrijden in de beker gewonnen. Kunnen de dames van Nieuwenhoorn vandaag weer winnen? 

 

Dan hebben we de 5e klasse I nog daar spelen Rockanje en Vierpolders. Voor Vierpolders zal het zaak worden om het beter te doen dan als in de beker daar ging de laatste wedstrijd tegen Brielle zelfs met 20-0 verloren. Vandaag spelen de dames op Guldeland tegen het tweede dames team van GHVV '13 om 10:30. Hopelijk zijn ze dan al wakker en pakken ze de punten.

Rockanje zal vandaag om 12:00 beginnen aan de competitie in en tegen Melissant. Kunnen de dames de punten mee nemen naar Rockanje?