· 

Wedstrijdverslag dames 1 HV Spijkenisse.

Een verslag van de HV Spijkenisse Dames 1 keepster.

 

Wedstrijd gegevens:

26-09-2021 7031 12:45 uur Derby D1 Spijkenisse D1

 

Team gegevens:

Trainer: Harry

Manager: Robin, Jamie

Mental coach: Pieter

Coach: Harry

 

Aanvoerder: Annika

1. Nicolette; 2. Esmee; 3. Floor; 4. Reese; 5. Tessa; 6. Caitlin; 7. Melissa; 8. Britt; 9. Elise; 10. Evelien; 11. Naomi; 12. Lisanne; 13. Lily; 14. Isabeau; 15. Annika; 16. Jip.

 

Topper van de week:

• Vorige week liep zij balend en scheldend over haar eigen kunnen het veld af. Niet tevreden over de wedstrijd die ze op de mat gelegd had. Maar deze week heeft ze hard getraind en veerkracht getoond om vandaag te strijden en te laten zien dat ze in dames 1 thuis hoort. Net terug van een blessure maar vandaag vol vuur en passie. Britt je bent de topper van de week. Al moet ik toegeven dat Tessa een hele goede 2e is vandaag.

 

Topscorer:

• Elise, Jip en Evelien allen 1 doelpunt

 

Pechvogel van de week:

• Als onze meiden het veld op gaan wordt er gesproeid, we spelen namelijk op een waterveld. Nou is er 1 van ons die dat water van heel dicht bij gezien heeft...... Na een waarschuwing van Harry dat de sproeier aan zou gaan, die komen bij derby uit de grond als een soort paddenstoel, kreeg Lily de straal midden in haar gezicht. Gelukkig was het warm en drogen die kleren vanzelf.

 

Mutsie van de week:

• Naomi heeft een mooie EHBO kist gemaakt voor onze meiden. Dit

nadat er 4 keer om paracetamol gevraagd was en 2 keer om hooikoortstabletten. Dus super fijn Naoom. Alleen als je dan deze tas in de ballentas stopt net voor de training dan kun je misschien de volgende keer de ballentas ook mee het veld op nemen lieverd.....

 

Toto topper van de dag:

• We hebben vandaag een toto topper die al eens gewonnen heeft. De

score in de toto is wat mager tot nu toe en het gaat dan ook om details die de doorslag kunnen geven. Vandaag zijn er niet veel punten gescoord en is het kiezen van de juiste topscorer de doorslaggevende factor. Het is opnieuw Frans die wint door op Evelien te stemmen! Goed gekozen.

Kaarten klassement: • Geen kaarten

 

Stand op dit moment:

• We staan nog steeds met 0 punten onderaan, maar blijf opletten de punten gaan komen!

 

Verslag:

Weer een zonovergoten zondag in September en onze meiden mogen een wedstrijd spelen uit tegen Derby.

Alles gaat volgens de afgesproken routine en bij Derby treffen we dames 3 nog even die op het veld naast ons zullen gaan strijden voor de punten. Jammer dat we tegelijk spelen want anders hadden we elkaar nog even kunnen aanmoedigen. In de kleedkamer wordt de opstelling doorgenomen en de shirtjes worden aangedaan. Met een banaantje in de hand heerst er ontspanning. Er blijkt voor een klein aantal van ons nog wat extra spanning op deze wedstrijd te staan maar niets dat een mooie dag in de weg staat.

Het veld op als team met de bijbehorende muziek maakt dat ik geniet wat een mooie middag. Een sproei installatie gooit even roet in het eten maar dan gaan onze meiden aan de slag om de spieren op te warmen. Een mooi waterveld waar we op staan, beetje met een stuiter maar voelt prima aan. 2 mini’s van de week openen de super Sunday op Derby en scoren de eerste 2 doelpunten.

 

Dan mogen onze meiden van start en neemt Spijk de afslag. Dat is toch altijd weer een ding want meestal zorgt dat ervoor dat je als team direct onder druk staat. En ook nu is het even de zeilen bij zetten en meteen wakker.

Maar als onze meiden overnemen is het duidelijk dat we aan staan. Wat een prima spel laten onze meiden zien. Vele malen beter dan dat we in eerdere competitie wedstrijden hebben laten zien. Baltempo hoog, zuivere ballen en we weten elkaar te vinden. Derby wordt in de verdediging gedwongen en probeert eruit te komen. Maar dat lukt maar heel af en toe en dan voornamelijk met een scoop. Onze meiden zoeken gezamenlijk als team naar dat doelpunt. Een aantal malen dreigend in de cirkel en heer en meester op het middenveld. Maar de beloning volgt nog niet. Er wordt gespeeld als leeuwinnen, tackelback waar en wanneer maar nodig is, en coachen van elkaar over het hele veld. Maar dan gebeurt er iets dat niet in onze planning zat. Derby komt erdoorheen en weet een strafcorner te fixen. Hier hebben die meiden duidelijk op geoefend want ze weten deze corner uit te spelen en tegen alle verhoudingen in staat Derby op een 1-0 voorsprong. Maar onze meiden zijn er niet van onder de indruk, de spanning hangt in de lucht en dit gaat goed komen. In het tweede kwart zijn onze meiden nog steeds super fel en staat alles en iedereen in de game on modus. Vechten voor en met elkaar, bij balverlies op het middenveld is het Isabeau die de bal opvangt, als Annika ziet dat Melissa er niet uit komt geeft zij rugdekking, Tessa weet een aantal maal een mooie schijn pass te geven op Britt en Derby laat zich in de lure leggen. Maar dat allerlaatste zetje over die doellijn is nog een brug te ver helaas. Maar wat zie ik hier een team staan zeg! Het voelt met vlagen zoals we speelden tegen Zoetermeer, zie je we kunnen dit.

 

In de rust even snel de kleedkamer in, vertrouwen houden en doorzetten. Onze meiden beginnen aan de tweede helft maar Derby doet er nog een schepje bovenop. Onze meiden komen achterin meer onder druk te staan en dat resulteert in gehaast spelen. Hierdoor sluipen er langzaamaan wat foutjes in en is Derby er vaak als de kippen bij om dit af te straffen. Een onderschepping en

Derby is los, Na een verdedigende actie van Reese vind de aanvaller van Derby het genoeg en duwt door. De thuisploeg mag doorspelen en daar valt dan ook de 2-0. Onze meiden balen maar dat is aan het spel niet te zien. We pakken gezamenlijk de draad weer op en dan komen er weer kansen. Caitlinn stuurt Jip weg en die gaat op avontuur, komt daar de aansluittreffer? Jip doet het uitstekend maar de keeper van Derby doet het nog beter en redt tot 2 keer toe de bal die Jip inslaat. Helaas geen treffer van onze kant.

En zoals vaak het geval als je zelf niet scoort dan doet je tegenstander dat wel. Het is opnieuw een onderschepping van Derby waardoor onze meiden in een onder tal situatie komen te staan. En de rebound gaat hoog het doel in. 3-0 achterstand en nog 1 kwart te spelen. Kunnen onze meiden nog wat terug doen? Het laatste kwart is voor onze meiden, de laatste restjes energie worden eruit gehaald. Het spelbeeld is van beide kanten wat rommeliger dan in het begin. Een beetje pin pong op het middenveld. Maar als Naomi aan de rechterkant in balbezit komt dan zet zij alles op alles om die bal de cirkel in te kunnen krijgen. Hortend en stotend weet zij zich een weg te banen tussen de sticks van Derby door. Super inzet Naomi, jouw verdienste dat de voorzet er komt. En dan is het op de strafbalstip Evelien die de bal het doel in knalt en zo de eer van onze meiden redt. 3-1 verloren, wel een goede wedstrijd afgeleverd en vooral de eerste helft was echt top.

Weer geen punten zullen jullie denken, en dat is ook precies wat het is...geen punten. Maar als team was dit zo enorm veel beter dan we de afgelopen twee weken hebben laten zien. Onze meiden groeien elke wedstrijd en hoe lastig het dan ook lijkt heb vertrouwen in dit team, deze meiden. We wisten dat we een zwaar begin van de competitie zouden hebben en bij winst heb je vrienden. Maar als ik zie hoe dit team van jonge meiden deze verliespartijen oppakken dan ben ik heel trots want de sfeer zit er nog steeds in, het hockey plezier is volop aanwezig, er wordt elkaar niets verweten en de punten gaan komen. Hou dit team in de gaten want onze meiden komen eraan!