· 

Olympia boekt ruime zege in drassige burenwedstrijd.

In een regenachtig, drassig en winderig Zuidland werd onze andere korfbalbuur ZKV uit Zuidland in een sportieve wedstrijd vrij makkelijk opzij gezet.

 

Foto: Lennart Orgers staat in de aangeefpositie voor invalsters Eline van de Wacht en Shelly van Bree.

 

Olympia moest het zonder de afwezige Naomi de Water en de nog steeds aan zijn rug geblesseerde Andre van de Wacht doen.

Je kan roepen over tactiek wat je wil.  En je kan beter zijn, maar dan moeten uiteindelijk wel de ballen vallen. En dat deed Olympia gelukkig voor een gedeelte. Het ene vak liep prima en het andere vak liep redelijk qua spel, maar de ballen vielen niet. Toch liep Olympia door het kwaliteitsverschil in een matig tempo uit naar een 0-6 ruststand.

Gedrevenheid was aanwezig. Nu nog wat meer scherpte hier en daar.

 

Eigenlijk veranderde er niet zo heel veel in de tweede helft. Het ene vak kreeg het maar niet genoeg voor elkaar met elkaar. En het andere vak functioneerde wel. Met twee dameswissels volgde nog wel een opleving. Shelly van Bree en Eline van de Wacht brachten net een andere dynamiek, waardoor de score nog boven de tien doelpunten uit kon lopen. Scheidsrechter P. Vermeul floot af bij een eindstand 2-11. Doordat het ook nu nog week van de scheidsrechter was, heeft Olympia onze scheidsrechter ook dit weekend met een aardigheidje bedankt voor bewezen diensten.

 

Trainer Lorenz Cafferata was blij met de twee winstpunten op het natuurgras in Zuidland. Daarmee staat Olympia met 7 uit 4 gedeeld eerste met Trekvogels uit Rotterdam. Wel zijn er nog stappen te zetten onderling wanneer het minder loopt. “Het klinkt raar om na een 4-11 kritisch te zijn, maar zonder jezelf de spiegel voor te houden ga je geen stappen zetten met het team”, klinkt een optimistische trainer Lorenz Cafferata.

Volgende week wacht er een thuiswedstrijd tegen Thor uit Harmelen. Olympia mag dan om 16.00 uur weer laten zien wat het waard is.

 

 

Olympia 2 kreeg er behoorlijk van langs tegen een zuiver schietend Movado in Dordrecht. Het verdedigend sluiten lukte maar moeizaam, waardoor Movado met zijn kwaliteit makkelijk kon scoren. Eindstand 26-8. Er wachten de komende weken pittige potjes. Het is zaak om de rijen gesloten te houden en het met elkaar op een positieve manier te blijven doen. De volgende uitdaging wacht volgende week thuis tegen koploper Albatros 5 uit Zwijndrecht. Aanvang 14.30 uur.