· 

Jeu de Boules in West- en Oostvoorne.

Er is nu nog geen Jeu de Boules vereniging of baan in Westvoorne. Alleen op Molencaten Park Rondeweibos is er een baan voor de gasten. Toevallig of niet onderstonden er de

afgelopen weken twee initiatieven voor een Jeu de Boules baan. ”Fijn Je te Zien” in Oostvoorne heeft het initiatief genomen om te pleiten voor een Jeu de Boules baan op het Dorpsplein in Oostvoorne. Op hetzelfde moment besloot het bestuur van Tennisclub West-Voorne in Rockanje om na te gaan of er behoefte is voor een Jeu de Boules baan op hun mooie park in de duinen.

 

Vorige week is door tussenkomst van Patrick Csanyi van de stichting Push en het Sportakkoord een gesprek geweest met beide initiatiefnemers om na te gaan of hier samengewerkt kan worden. En, ja, dat is heel goed mogelijk. Het idee dat is ontstaan is om inderdaad op het Dorpsplein in Oostvoorne een Jeu de boules baan aan te leggen voor vrij spel en daarnaast op het terrein van TC West-Voorne wedstrijd banen met een heuse vereniging die ook wedstrijden kan organiseren en met de competitie mee kan  doen. 

 

Ferry den Hoed, voorzitter van Tennisclub West-Voorne: "Tijdens beleidsbesprekingen is het idee ontstaan om de vereniging een breder aanbod te laten bieden zoals Padel en Jeu de Boules. Hiermee kunnen we veel doelgroepen bereiken die allemaal van het prachtig gelegen park en leuke kantine gebruik kunnen maken. Uiteraard moet alles nog besproken worden met de leden, maar dan moet er eerst een plan zijn. Om deze ideeën uit te werken, wordt er gezocht naar enthousiastelingen op het gebied van Jeu de Boules, want de huidige initiatiefnemers hebben hier geen verstand van. Wat we vragen van deze enthousiastelingen is om mee te denken aan de opzet, layout, locatie, etc."

Ferry den Hoed vervolgt: "Voor wat betreft de baan in Oostvoorne heeft de gemeente al toegezegd om de mogelijkheden te onderzoeken. Maar eerlijk gezegd, of de vereniging er nu wel of niet komt, zo’n baan op het Dorpsplein in Oostvoorne moet er gewoon komen, want wij weten zeker dat de omliggende winkeliers dit zeker zullen aankleden met hapjes en drankjes. Het neerzetten van een serieuze vereniging is wel iets complexer maar de bestuursleden van TC West-Voorne hebben al toegezegd om hun kennis hiervoor ter beschikking te stellen. We zoeken dus een paar mensen met een warm hart voor Jeu de Boules en die zich willen inzetten om dit voor de bewoners van Westvoorne te realiseren. Vindt u het leuk om hierin mee te denken ? Stuurt u dan een mailtje naar tc.westvoorne@upcmail.nl."