· 

Olympia korfbalt als collectief naar de verdiende winst.

Spijkenisse - Onder een heerlijk windstil najaar zonnetje was het genieten van een collectief sterke thuispot van Olympia.

Na heel de wedstrijd op voorsprong gestaan te hebben werd met uiteindelijk 15-10 duidelijk gewonnen van Thor uit Harmelen.

Foto: Tanya ban Buuren vangt hier weer een bal in de rebound.

 

Olympia begon wat moeizaam. Een gemiste strafworp en onnodig balverlies zorgde voor de enige voorsprong voor Thor. Na 0-1 nam Olympia tegen het leuk korfballende Thor het heft in handen. Met 4-2 en 5-3 en 6-4 bleef het dicht bij elkaar. Alleen Thor kreeg het steeds moeilijker met de verdedigende druk van Olympia. Dit gaf Olympia aanvallend zoveel vertrouwen, dat de voorsprong werd uitgebouwd naar een 10-5 ruststand.

 

Game over zou je zeggen. Alleen in die valkuil mocht Olympia niet weer trappen. Daar hoefde alleen de Trekvogels en Nikantes wedstrijd voor naar bovengehaald te worden in het geheugen.

Daar moet gezegd worden dat Olympia echt wel een stap voorwaarts heeft gezet in hun proces. Een minimale dip vond wel plaats, maar Olympia kon dit verbloemen met doelpunten op het juiste moment. Met 11-5, 12-6, 13-7 bleef de voorsprong riant en geruststellend. Met 13-9 stond Olympia wat meer onder druk, maar scoorde Lennart Orgers en Iwan van de Wacht dodelijk de 14-9 en 15-9. Helaas werd de 16-9 nog onterecht afgekeurd. Hierdoor was het slotakkoord met 15-10 aan Thor. De prima leidende Daan Hoekstra fluit af bij deze eindstand.

De volgende uitdaging wordt rode lantaarndrager Vlug en Vaardig in Amsterdam. Aanvang 15.30 uur.

 

Olympia trainer Lorenz Cafferata was erg in zijn nopjes met deze mooie teamprestatie tegen een goed korfballende tegenstander. 7 van de 8 spe(e)l(st)ers staan op het scoreformulier. Daarbij kende de wedstrijd aan Olympia zijde geen noemenswaardige dip. “Dit zijn duidelijk stappen voorwaarts in het mooie proces waar wij met zijn allen in zitten”: Klinkt de grijnzende Lorenz Cafferata. Met 5 wedstrijden en 9 punten neemt Olympia de gedeeld eerste plek in met Trekvogels uit Rotterdam.

 

Olympia 2 stond een behoorlijke kluif te wachten tegen koploper Albatros 5 uit Zwijndrecht. Een tegenstander met veel ervaring en lengte in de gelederen speelde wel een gewonnen wedstrijd. Alleen Olympia kon met een positieve instelling en vooral goede verdedigende druk het Albatros bij vlagen lastig maken. Deze positieve speelstijl en aanmoediging van elkaar zorgde niet weer voor een opdoffer zoals tegen Vitesse Barendrecht en Movado uit Dordrecht. Met 6-16 is het wel ruim, maar als je bedenkt dat de tweede helft maar 3-5 is geworden, mag Olympia daar hartstikke trots op zijn. Kan Olympia 2 het volgende week nog beter doen tegen het sterke Sporting Delta 4 uit Dordrecht. We gaan het zien of Olympia 2 weer zijn huid duur gaat verkopen. Aanvang 13.30 uur.