· 

Voorbeschouwing speelronde 3.

Als de nummer 14 van de hoofdklasse A, met 3 punten, ontvangt Spijkenisse de nummer 10, met 9 punten, ARC. Spijkenisse wil graag een einde maken aan de overwinningloze zaterdag. Ze waren er vorige week er dichtbij, kwamen op een 2-0 voorsprong, maar uiteindelijk zagen ze De Jodan Boys met 2-3 overwinning vertrekken uit Spijkenisse.

Vandaag zal het thuis tegen ARC moeten. Een club die als doelstelling heeft om een stabiele hoofdklasser te worden. Kan Spijkenisse vandaag wel de volle 3 punten thuis houden? Dat gaan we live vragen aan Piet van Dijk tijdens Radio Sport op Voorne Putten. Positief nieuws is dat Mark Schenk tegen De Jodan Boys na lange afwezigheid door blessureleed weer 15 minuten mocht spelen. Vraagteken is nog de handblessure van doelman Ragip Ozrak. Kan hij spelen???

 

In de 1e klasse B gaat Nieuwenhoorn naar Bergschenhoek om daar aan te treden tegen BVCB. Beide teams hebben 4 punten behaald uit de eerste 2 wedstrijden.

Nieuwenhoorn heeft vorige week laten zien dat het in een lastige wedstrijd ook kan winnen: 0-1 bij SHO. Dus vandaag willen de mannen ook gewoon weer de punten meenemen naar Nieuwenhoorn.

 

Brielle speelde in de competitieopening twee keer gelijk. Het ontvangt Nieuw-Lekkerland dat 4 punten heeft.  Brielle wil op het Geuzenpark winnen, want ze weten dat ze volgende week naar de nummer 1 in Rotterdam (XerxesDZB) moeten en na een overwinning reis je toch beter naar Rotterdam.

 

In de 2e klasse D hebben we Hellevoetsluis dat CION ontvangt en Rozenburg dat op bezoek gaat bij Deltasport.

Met 1 gelijk en 1 winst is de start toch redelijk goed te noemen voor Hellevoetsluis. Zeker gezien het einde van de knotsgekke wedstrijd van vorige week zaterdag in eigen huis tegen Deltasport. Er werd op het laatst meer geel en rood gescoord dan doelpunten. Hellevoetsluis hoopt dat de gasten uit wederom Broekpolder Vlaardingen wat netter zijn dan de andere gasten die op hetzelfde park spelen als CION. En bij voorkeur de 3 punten in Hellevoetsluis laten liggen.

 

Rozenburg zal naar Broekpolder in Vlaardingen afreizen om daar tegen Deltasport te spelen. Rozenburg heeft de vorm nog niet te pakken en staat op 0 punten. Vandaag kan Rozenburg misschien wel wat tegen Deltasport doen. Deltasport heeft nog maar 2 punten op zak; ze sparen liever kaarten.


In de 3e klasse C hebben we VDL dat Vlotbrug ontvangt, HBSS ontvangt Botlek en ook gaan we naar 2 streekderby's namelijk Zuidland tegen Vierpolders en GHVV’13 tegen OVV.

 

Zuidland zag vorige week haar wedstrijd tegen Leonidas afgelast worden door een mogelijk Coronageval bij Leonidas. De eerste wedstrijd werd bij VDL 2-2.

Vierpolders begon in Geervliet tegen GHVV’13 met een 0-2 winst. Echter werd er vorige week met 3-5 thuis verloren van Kethel Spaland. Wat zal de derby worden? Beide ploegen kennen elkaar goed. Om 14:30 uur is de aftrap.

GHVV’13 verloor haar eerste wedstrijd maar won vorige week met 1-3 in Hoogvliet bij Rijnmond HS. Vandaag hebben ze de tweede thuiswedstrijd: de derby tegen OVV dat op haar beurt slecht begon met een 0-5 verlies thuis (tegen Rijnmond HS) en afgelopen zaterdag 1-1 gelijk (in Maasland bij MVV'27). Wie pakt in deze tweede derby op Guldeland de volle punten? Of worden de punten gedeeld? Wij zullen in Radio Sport op Voorne Putten live bellen tijdens deze wedstrijd.

Vlotbrug gaat met 3 punten op zak naar Maassluis en ontmoet daar een club die nog maar 1 punt heeft: HBSS. Vlotbrug wil heel graag met 6 punten op zak weer naar huis.

Botlek mag naar Schiedam waar het aantreedt tegen HBSS. Botlek begon met een zwaar bevochten winst bij Leonidas en een nederlaag tegen Vlotbrug (1-3 vorige week). Die wedstrijd was na 45 minuten al niet meer spannend.

 

In de 4e klasse H hebben we NBSVV tegen Simonshaven, Pierhil tegen SCO'63 en Goudswaardse Boys tegen Hekelingen.

Dit seizoen gaat het erom! De onderste 3 ploegen zullen degraderen. Simonshaven zou iedereen kunnen verrassen door vandaag weer te winnen, nu van NBSVV dat nog maar 1 punt heeft. Simonshaven heeft door de wedstrijd van vorige week 3 punten. Pakt Simonshaven weer de volle buit?

SCO '63 lijkt een makkelijke middag te hebben in Piershil. De mannen wonnen vorige week met 4-2 van DRL en weten dat ze bij een winst bij de top aangehaakt blijven.

Hekelingen wil eens winnen na 2 keer gelijk. Ze willen bij Goudswaardse Boys de 3 punten meenemen. Of dit gaat lukken is de vraag.

 

In de 4e klasse I hebben we Rockanje tegen Flakkee, OHVV tegen FIOS, Zwartewaal tegen Stellendam en NTVV tegen Abbenbroek.

Zowel Abbenbroek als OHVV hebben 6 punten. Beide teams willen er zaterdag graag nog 3 bij opgeteld.

Abbenbroek gaat dat doen in Nieuwe Tonge tegen de plaatselijke club en OHVV krijgt Fier Is Ons Streven uit Achthuizen op bezoek. Gaan de 2 voormalig zondagclubs (OHVV en Abbenbroek) ook na vandaag met volle punten staan?

 

Rockanje staat nog steeds op 0 punten. Wat onverwacht is want iedereen dacht dat Rockanje weer met OHVV mee zouden doen om het kampioenschap. De race is natuurlijk nog niet verloren, maar dan moeten ze vandaag de punten thuis tegen Flakkee in Rockanje houden.

Zwartewaal heeft 3 punten door vorige week de derby van Rockanje te winnen. Vandaag ontvangt Zwartewaal een team dat net als zij 1 keer wist te winnen en 1 keer verloor. Houdt Zwartewaal de punten thuis of neemt Stellendam deze mee?


De dames van Zuidland komen uit in de 2de klasse B en zijn met tweemaal winst goed begonnen aan de competitie. Vandaag moeten ze naar Alphen aan den Rijn om daar om 11:00 uur te spelen tegen ARC dat het met 4 punten iets minder deed in hun eerste 2 wedstrijden.

Kunnen de dames uit Zuidland weer de volle 3 punten erbij schrijven? Wij zullen dat om 13:00 uur weten want de dames uit Zuidland houden iedereen graag via Facebook op de hoogte.

 

In de 4e klasse F van de dames hebben we om 12:00 uur Nieuwenhoorn tegen NSVV en om 14:30 uur SHO tegen Hekelingen. Brielle speelt maandag pas uit tegen Flakkee dames en GHVV’13 is vrij.

Zowel Hekelingen als Nieuwenhoorn zijn met 2 maal winst begonnen aan de competitie. Vandaag zal Nieuwenhoorn thuis de 3 ploeg ontvangen die ook 6 punten heeft, namelijk NSVV. Lukt het Nieuwenhoorn om ook na vandaag nog de volle buit te hebben of is NSVV de betere?

Hekelingen doet wat ze altijd doen: winnen met grote cijfers. Op dit moment hebben de dames 6 punten, 8 doelpunten gescoord en 0 tegen. Dus tegen SHO lijkt het een makkelijke middag te worden.

 

In de 5e klasse I speelt om 12:00 uur Stellendam tegen Rockanje. Vierpolders zal aanstaande woensdag om 20:00 in Dirksland aantreden tegen DVV'09 VR2.

 

Rockanje heeft 6 punten behaald uit haar eerste 2 wedstrijden. Stellendam maar 3 punten. Kan Rockanje ook zaterdag de 3 punten opschrijven?