· 

GHVV'13 in een boeiend duel langs OVV.

GHVV'13 won de streekderby van OVV Oostvoorne. Een verslag van René Reek.

 

Hoe compact het vorige week was, hoe slordig was het de 1e helft tegen OVV. De toeschouwers stonden ook nog maar net langs de lijn of OVV opende de score in de 2e minuut. GHVV'13 stond nog in de kleedkamer volgens mij, maar werden abrupt wakker geschud toen Daan Schouten van OVV als back zomaar kon uithalen en de 0 - 1 op de borden bracht.

De thuisclub had moeite om alles te organiseren omdat OVV fel op de tegenstander zat en op zoek was naar meer. Het duurde nog zeker tot de 30e minuut voordat GHVV'13 een klein beetje gevaar stichtte voor het doel van OVV.  De rust werd dan ook bereikt bij een toen zeer terechte 0 - 1 voorsprong voor OVV.

 

Na de rust was het GHVV'13 die de snelle goal maakte. De bal werd snel ingebracht in de zestien en die scrimmage die toen volgde was het Ferry van der Spuij die de bal het laatste zetje gaf en de gelijkmaker noteerde. Beide ploegen werden wakker en er ontstond een waar "voetbalgevecht" op sportpark Guldeland. De duels werden scherper en langs de kant liep de adrenaline hoog op.

In de 60e minuut kwam GHVV'13 op voorsprong door weer een doelpunt van Ferry van der Spuij die na een voorzet de bal achter de doelman van OVV schoot. Toen dacht iedereen voor GHVV er op en er over. Daar dacht OVV even anders over want 2 minuten later lag de gelijkmaker achter de verbouwereerde Erwin van Trigt. Een corner Van links en Chris de Loor stond bij de 2e paal om de bal binnen te schieten.  OVV kreeg ruimte omdat GHVV op zoek ging naar de winst. Een afgeslagen aanval van GHVV werd door OVV snel overgenomen en Yoeri Bak schoot van dichtbij OVV op voorsprong: 2 - 3.

 

Even moest GHVV'13 zoeken naar de juiste positie en langzaam werd er gevaar gesticht voor de goal van OVV, maar moest het team ook oppassen omdat OVV op de counter loerde om de wedstrijd op slot te gooien. In minuut 75 kreeg Jordi Breestraat de bal aangespeeld op de linkerkant en soleerde langs 3 man en trok naar binnen en op een meter of 18 schoot hij de bal met een fantastische curve in de linker benedenhoek en zette beide ploegen weer op gelijke hoogte. De duels werden nog feller en scheidsrechter van dienst Patrick Borsboom had zijn handen er vol mee. 

Het leek op een gelijkspel uit te draaien, maar in de slotminuten glipte Ken Luyendijk nog langs Alexander Wagner, die niets anders kon doen dan Ken neerleggen net buiten de zestien. Vrije trap en rood voor de verdediger van OVV. De vrije trap die volgde werd in eerste instantie slecht verwerkt door de doelman van OVV die de bal los liet. Jordy Breestraat was er als de kippen bij op het leer over de doellijn te schieten. 

Niet veel later blies scheidsrechter Patrick Borsboom voor het laatst in dit boeiende voetbal gevecht waar echt alles in zat.

 

Volgende week is er een uitwedstrijd in Maasland bij MVV'27. Om 14.30 uur.