· 

LTC Spijkenisse verliest en verspeelt koppositie Eredivisie Tennis.

Door de ruime zege van Sportverlichting.com Suthwalda en de grote nederlaag van Life & Finance Spijkenisse is er stuivertje gewisseld aan kop van de Eredivisieranglijst in de  Tenniscompetitie. Nieuwerkerk heeft de weg naar boven ingezet en maakt ook nog kans op de finale.

 

Life & Finance Spijkenisse – Nieuwerkerk

LTC Spijkenisse heeft de topper in de Eredivisie tennis met grote cijfers verloren. Maar liefst vier van de zes partijen gingen naar de maximale drie sets. Telkens was het bezoekende Nieuwerkerk die aan het langste eind trok, waardoor Life & Finance Spijkenisse slechts één punt aan het treffen overhield.

 

Alle singles leverde een punt op voor Nieuwerkerk. Alban Meuffels versloeg Thorsten Sollie. Bart van den Berg rekende af met Glenn Smits. Stephan Fransen sloeg zich langs Jannick Lupescu en Jeroen Camferman zette Matthew Pierot opzij. 

In het eerste dubbelspel sleepte het koppel Smits/Vergeer pas het eerste punt voor het thuisteam binnen. Het zou ook het enige punt zijn dat Life & Finance Spijkenisse zou overhouden aan speeldag 4. Meuffels en Patrick Speelman wonnen namelijk het laatste dubbelspel in een matchtiebreak van Sollie en Stefan Weeda.

 

Life & Finance Spijkenisse 1 - Nieuwerkerk 1

HE 1: Thorsten Sollie - Alban Meuffels 3-6 7-5 2-6

HE 2: Glenn Smits - Bart van den Berg 7-6 4-6 2-6

HE 3: Jannick Lupesco - Stephan Fransen 7-5 3-6 2-6

HE 4: Matthew Pierot - Jeroen Camfferman 5-7 2-6

HD 1: Glenn Smits/Boy Vergeer - Bart van den Berg/Stephan Fransen 7-5 6-4

HD 2: Thorsten Sollie/Stefan Weeda - Alban Meuffels/Patrick Speelman 5-7 7-6 7-10

Eindstand: 1-5

 

Overige uitslagen:

Sportverlichting.com Suthwalda – Leimonias FDJ Advocaten 5-1 

Lewabo Huisman Groep – Heerhugowaard 5-1

 

Stand na speeldag 4

1. Sportverlichting.com Suthwalda 18 punten

2. Life & Finance Spijkenisse 15 punten

3. Lewabo Huisman Groep 13 punten

4. Nieuwerkerk 10 punten

5. Leimonias FDJ Advocaten 8 punten

6. Heerhugowaard 4 punt

7. Muller Bouw de Pettelaer 4 punten

 

Programma speelronde 5

Nieuwerkerk - Muller Bouw de Pettelaer

Sportverlichting.com Suthwalda - Life & Finance Spijkenisse

Heerhugowaard - Leimonias FDJ Advocaten